Tuesday, July 7, 2015

2 tahun......

Assalamualaikum... 

Hopefully semua sihat lah hendaknya yea! sedang update post nie... aku actually demam and batuk since last 2 days. x pegi klinik pun.. beli ubat batuk kat Guardian... maybe sebab badan aku dah sangat letih since aku start keje baru last month. Full hari2 oiii.. staff x cukup... layankan aje... duit OT tu, untung2 leh buat budget gi travel.. ye dak? Hahahha.. well i need to refresh my body and soul as well. lepak tepi pantai, dlm hutan, dgr bunyi sungai... bla.. bla... bla... kalau ikutkan byk je benda nak buat utk diri sendiri....

Cakap pasal diri sendiri... 2 tahun jugak la mcm2 benda yang terjadi kat aku dlm tempoh masa nie... aku rasa aku list down dulu apa yg jadi kat aku since last 2 years... senang la aku nak update sikit2 by apa yg jadi.. ye dak?! x de lah banyak sgt benda.. tpi agak terkesan jugaklah atas diri aku and family nie... hahahahaha..

within 2 years (yang mana aku ingat je la.. kalau ada lagi, aku tambah lagi) :-

1) Pindah umah almost 4 kali dalam masa setahun. (tuan rumah naekkan sewa, tuan rumah amik rumah balik, sewa dgn member tapi kena ketuk cukup2 even sewa bilik dekat PPR, x satu kepala dengan yg lain even satu rumah)

2) Merayap bagai... well aku x expect buat benda nie and it was unplanned trip actually. ada yg gamble pegi sorg2 (Krabi & Phuket), road trip to Penang with Ijat, Amie & Ardly (regarding besday ijat), owh yea... dapat pegi Makkah dan Madinah juga... 

3) last minute dapat tahu terpilih menjadi salah seorang tetamu Allah yang bertuah untuk menunaikan ibadah Haji (rukun islam ke 5) last year (2014). *actually aku x dapat nak describe how i feel bila dpt surat tu - Nanges!!!*

4) kerja baru selepas 3 tahun aku stress dengan org yg kuat politik and kipas bagai kat dlm previous company tu... hahahahahha....

5) unplanned beli scooter... padahal time tu tgh x de duit and pada masa sama tgh collect duit utk buat preparation pegi Haji.

6) 2 kali beli gopro... memula Hero 3+ Black edtion, then last month upgrade to Hero 4 pulak. beli pun x tau sebab apa.. stakat buat berjalan je.. then x guna sgt sebab keje 24jam.. hahahhha.. tapi aku bawak hari2 g memana.. senang.. sebab size kecil uols!! hahahahha

7) aku ingat2 lupa sebenarnya nie... sebab sel-sel otak tak bergabung sangat time demam2 nie... LOL

so far tu je la yg aku ingat.... will update one by one in every each post esspecially part Haji tu.. nak share a little bit experience and preparation sebelum dan selepas pergi sana...

K la.. hidung nie tersumbat pulek..  sangat tak selesa... nak g basuh muka.. ala2 pening pun ye jugak.. nak nap kjp..


Tata!!!





Thursday, June 25, 2015

Salam Ramdahon


Salam Guys, 

Hope this update dpt mengubat kerinduan korg terhadap aku.. gitew... Hahahaha.. Since Achik ada comment kat  iols bila nak hapdet blog nie la masanya (after 2 years bersawang uols..) nak update blog.. Actually x de idea sgt nak update apa... hahahahha.. kalau ikutkan byk je nak hapdet dlm nie, just x ada masa... al maklumlah.. busy khen ke sana sini... ada je benda nak buat and happen to me within this 2 years... slow slow lah yea aku update apa yg jadi kat aku within this 2 years time.

Anyway... I will start to blogging as frequent as i can. i wish... hahahahah..

k la.. Selamat Berpuasa kepada semua Umat islam dan pembaca2 blog aku yg agak femes nie.. gitchew....

yang menyepi 2 tahun,
-eeri-