Tuesday, July 31, 2012

jari pantas mengarang....




p/s: pic nie last Saturday kat Amir Luqman Boutique, Plaza Damas...

selamat pagi and selamat bersahur....

disebabkan x boleh nak tdo, aku update blog harini. berapa lama dah aku biarkan blog ni bersawang pon aku tak tau lah nak kata macam mana.

banyak perkara yang aku lalui sepanjang seminggu ni. naik pening kepala setiap kali fikir pasal benda ni. tapi aku taknak cerita pasal benda tu. tak masuk akal pon kalau aku cerita dekat sini.

aku nak cerita pasal apa benda yang dah ajar aku pasal benda yang berlaku ni. amboih banyak bukan main pengajaran dia.

salah satu dia, aku dapat tau yang mana kawan yang boleh pakai, yang mana kawan tak boleh pakai. duk kata dekat aku, kawan aku bukan main lagi. tapi sikit pon tak ada tanya kabar aku pasal benda ni. sikit. pon. tak. ada.

tapi disebalik kawan kawan yang macam celaka ni, ada orang orang yang aku tak perasan pon yang sebenarnya lagi power erti nilai kawan bagi dorang ni. bukan main support aku disaat kejatuhan aku. terharu dia tak payah cakaplah. sampai trending malaysia nama aku. rasa nak menangis bila dapat tau.

dapat tau yang kawan kawan yang selama ni kau sayang tak ambil berat pasal kau, dan dapat tau yang lagi ramai orang dekat luar tu sayangkan kau, dalam masa satu hari, memang tak boleh nak digest.

tu aku belum cerita pasal kawan tikam belakang kawan dengan kawan yang dah jadi musuh bukan main mengutuk lagi tu.

amboih.

tuhan maha adil. sorang dapat sikit merasa saat kejatuhan ni. aku tunggu giliran kau, masa tu, eh kejap, aku bukan jahat macam kau. :)

aku percaya, tuhan tarik sikit apa yang aku ada, tapi lepas ni dia bagi lagi banyak. contoh macam kawan lah. setakat lima enam yang tikam belakang bagai ni, tapi tuhan bagi aku beratus kawan baru.

more reason to live. more reason to smile.

#prayforEeri!




1 comment:

Anonymous said...

alhamdulillah.
its a lesson learnt

utk kita smua jadikan pengajaran.dalam.hidup


sammy