Monday, October 3, 2011

Anak Punai, Anak Merbah........


Kenapa rindu aku? Kawan tanya.

Entah. Aku jawab. Boleh kah paksa-paksa nak rindu ke tidak? Aku tambah. Agak skema.



Aku rindu banyak perkara best lately.
Rindu pada kawan-kawan (yang betul2 kawan aku) yang best.
Rindu kat Ipoh & Taiping
Rindu kat makanan yang best.
Rindu pada tempat-tempat best
Rindu kat pengalaman yang best
Rindu juga pada rasa-rasa yang best

Memang betul perkara-perkara best akan buatkan kita rasa rindu. Tapi rasa rindu itu sendiri super duper extremely tak best.

Kalau ada ubat tahan rindu jual kat farmasi,dah lama aku beli. Kalau mahal sekalipun, sanggup hutang bank. Haha.

Dan untuk menjawab persoalan kawan aku kat atas tu, aku rasa mungkin dia juga antara kawan-kawan/makanan/tempat/pengalaman/rasa best yang pernah aku ingat dan alami yang membuatkan dia layak untuk aku rindu.

Entah!

p/s: cover post, my both niece.. Nor Ezyan Sofeya & Nur Ezzah Jasmine. Rindu mereka!!!

5 comments:

nn said...

rindu ni macam cinta jugak kadang-kadang. tiba-tiba je rindu. orang depan mata pun boleh rindu. hehe


btw, your nieces sangat comel!! :D

Eskapisminda said...

cantiknya shot anak buah tu. sangat artistik. pakai kamera sony tu kah?

eeri jeremiah ivanovic said...

Kak Intan: aah.. eeri pakai sony yg aritu...

Eskapisminda said...

ada edit kah? pakai apa ek? *fall in love dengan mood dia

eeri jeremiah ivanovic said...

edit skit2 je.. contrast ngan brightness je... yg lain pakai mood camera..