Wednesday, September 21, 2011

An apologize from me, I guess?


Tak tau apa dapat bila asyik gaduh - gaduh macam ni. Dan aku sebenarnya dah semakin jauh tersimpang bila asyik pikir benda yang tak sepatutnya dan tak perlu juga tak payah fikir. Sebab tak penting.

Orang yang kenal aku, tahu macam mana tinggi nya ego aku. Macam mana kerasnya hati aku. Macam mana tulinya telinga aku dari segala cakap busuk orang lain. Tapi kali ni, setiap kali aku dah mula lupakan semuanya, masih ada suara - suara hantu yang bisik tentang yang bukan - bukan untuk buat aku marah dan balas segalanya.

Mungkin dia tak ada kerja. Mungkin juga kau melampau bukan?

Like seriously, who cares? Sepatutnya aku dah tak ambil pusing since aku dah betul - betul heartless dengan "mereka" dan juga tak punya sikit pun perasaan dengan "dia" . Tapi tak, tangan ni masih lagi gatal nak bercerita tentang segala memoir yang ada antara dia dan dia.

Well, this is the end I guess.

Btw, what should I do with all the stuff I bought to both of you guys? Any idea?




Kan dah terpaksa buat entry lain. Well, ada entry yang berkaitanlah kot since some people curious about "mereka" and "dia"

Friday, September 9, 2011

Blue Hypo-crite!!!!


Penyakit hipokrit dah berjangkit dekat aku. Sekarang, jadi diri sendiri adalah benda paling susah aku nak buat.

Hari tu kami kutuk Si Polan berbakul-bakul. Esok lusa elok je kami duduk semeja dengan Si Polan sambil minum kopi bergelak sakan. Aku yang tengok jadi mual. Hebat sungguh lakonan kami.

Kesian Si Polan.

Aku tak nak tahu apa dosa dia dengan yang lain-lain. Cukup rasanya aku tau dosa dia dengan aku. Tak perlu khabarkan dosa Si Polan dengan yang lain pada aku. Tak perlu tambah dosa aku.

Hipokrit. Perkataan yang paling aku benci dulu dah jadi adunan sebati dalam hidup aku sekarang. Mari, pakai rambut palsu dan jalan keliling dunia sambil tunjukkan ‘fuck’. Mari lihat apa mereka mahu cakap tentang diri kita yang hipokrit.

Akan ada yang kata, “Hoi, hipokrit!”

Balas saja, “FUCK OFF!”

Mudah bukan?
Ramai orang dah laungkan, “Cuba belajar jadi diri sendiri.”
Aku nak laungkan, “Kita perlu hipokrit untuk diterima.”


Fuck off, Eeri. Fuck off!

Thursday, September 8, 2011

Kalau aku jadi sampah,biarlah sampah yang boleh dikitar semula


Some of these "sampah" reminds me of someone and places that I've been. Thanks to the "sampah" that I realized I am no longer fragile as I was before. I believe life goes on with or without the person whom you think could be there during the ups and downs. Dan betul sangat, jauh perjalanan luas pengalaman. I'm thankful for that.

Now tell me who says "sampah" is not worth to be kept?


p/s: nie gambar time 2nd day raya 2011 kat umah aku (Kota Bharu)
Daong, Amal, Arep & Wenkt thanx sebab datang umah...