Wednesday, May 4, 2011

Entah...



Aku sepatutnya menulis benda lain, tapi entah kenapa kotak memori gagal berfungsi dengan cemerlang ini hari. Puas dah selawat semua, namun masih gagal untuk recall benda yang aku terfikir petang tadi. Betul tak tahan lama ingatan aku ni.

Kadang-kadang aku hairan, kenapa benda-benda palat yang orang buat juga yang mampu aku ingat padahal benda-benda baik (idea untuk menulis pun dikira baik, mungkin??) susah gila nak ingat. Memang lumrah agaknya manusia tend to remember one little shit yang orang buat daripada mengenang seribu kebaikan yang pernah kita curahkan.

Been there, done that. Pernah menjadi pembuat that little shit (tak sengaja), malah pernah jua menjadi pencurah seribu kebaikan (vain giler bunyik. haha).

Pahit, tapi itulah kehidupan. A learning process to be learned.

Oh sedar tak sedar, dalam tiada idea nak menulis hari ni, entry ini pun aku kira sudah jadi satu entry, bukan?

Night!!

No comments: