Saturday, April 23, 2011

Yes, i am..


orang kata, kalau nak jadi orang yang successful dalam bidang yang diceburi, kena ada ilmu dan pengalaman. lmu alhamdulillah, tak payah pergi sekolah pasal fashion pon, so far, macam macam yang aku dah dapat melalui pengalaman yang aku timba sejak dua menjak ni. Orang kata lagi, kalau nak jadi hebat, kena pernah buat semua kerja. supaya kita mahir semua kerja. At least bila jadi besar, tak adalah diperbodohkan sebab tak tau apa apa. Bukan la nak giler kuasa ke ape.. tpi just nak amik tau sebab aku nie baru keje 3 bulan.. so far, 2 bulan aku da confirmed.. thanx to my boss.. for trusting on me.. lantak la orang nak cakap ape pun pasal aku.. janji aku x kacau orang..

aku dah pernah jadik org bodoh sebab ikut org amik kunci kat security.. at first x tau ape nak buat coz my clique soh follow dia.. turun naik mcm x dek arah.. sampai aku pun blur x tau nak buat ape.. . maka aku dah tau macam mana perasaan bengang bila kena buat keje dua kali tampa arah tujuan dan arahan yg betol.. atau pun tak lengkap..

aku dah pernah pasang mobile card. maka aku dah tau macam mana susah hati bila pasang mobile card untuk orang, tapi diri sendiri klu jatuh dri tangga tu, mmg patah tulang blakang aku.. so, aku x naek tangga until now sejak aku keje nieh..

aku dah pernah buat keje 2 kali. maka aku dah lali sangat macam mana perasaan kena marah sebab buat kerja dua kali nie macam mana.. so, start haritu, aku buat kerja cara aku, yang mana lebih senang dan cepat... so far, boss pun suka aku punye keje.. hahah...

aku pernah jaga wardrobe. cari baju, accessories bagai. aku dah muak layan karenah orang yang cakap kerja nie senang, tiba tiba last minute kene tukar sebab x matching langsung ngan baju dan sebagainya.. stress woo...

bila aku nak pernah jadi big boss dengan manager pulak niii? dah tak sabar nak pegang tanggungjawab lagi besar dah ni! hahahha... I love my job and fashion!!!! it's all about creativity!!!! ienjoyed my job as well!!!


p/s: i have no idea why some people take a hard and long way than a simple and easier way to complete any tasks that given to us?! It's totally clear the simple and easier way is much better and the result is much more AWESOME that the hard & long way.. right that much stupid and shameful result?! No need to make urself busier with the hard & long way that you take.. think wisely.. never do the same job TWICE?!!!! coz i really hate it.. it's clearly not my style of works... anyway.. thanx for this kind of opportunity.. Alhamdulillah..

No comments: