Sunday, December 19, 2010

Mengaku?!

pernah tak kita kita ni mengaku kalau kita buat salah? aku bajet mesti lebih 85% yang tak pernah mengaku. mesti punya. contoh paling terdekat, aku. aku selalu stalk mmber2 dekat facebook, dekat twitter. tapi aku tak pernah nak mengaku. eh kejap, selalu aku mengaku je kalau aku stalk. kau bukan Hillary Clinton @ Rosmah Mansur pun...

Macam mana la nak mengaku atas benda yang kita terang2 tak tahu menahu dan x ambil tahu sama sekali?! biarlah diorg point finger kat aku, tapi kene ingat lagik 4 finger lagik point kat diri sendiri.. okies?
kejap cari contoh lain.
hmm.
okay, contoh dah jumpa. contoh paling dekat, aku. aku x pernah luahkan prasaan aku kat orang. tapi aku mana pernah nak mengaku aku luahkan prasaan. eh kejap. bukan ke orang x pernah pikir aku nie x ada perasaan... aku manusia gak la sengal!!!

contoh lain contoh lain.
aku sebagai contoh. aku cukup tak suka bila kawan tikam belakang kawan aku. tapi pernah pulak aku tulis dalam blog ni, yang aku tikam belakang kawan aku? mestilah tak pernah. gila apa nak mengaku? tentu tentu orang gila tepi jalan tu tak pernah nak mengaku yang dia gila. kan?

aku bagi contoh lagi satu. kau kena tahan polis, sebab langgar traffic light merah. tapi kau seboleh cakap yang kau tak langgar kan dekat abang polis tu kan?
ha? kau tak cakap yang kau langgar?
tengok. kau dah buat benda yang aku cakap ni.
kau dah buat salah, mestilah kau taknak ngaku yang kau buat salah kan?

p/s: kepada sesiapa yang "buat" kat aku @ sesiapa je la yang kena... ingat2 la sket klu x mengaku pun.. coz klu kau tak mengaku pun.. yang atas tu nampak ape yang kau buat tuh... so.. point finger to diri sendiri dulu sebelum point finger kat org lain.. okies?! Tuhan sekarang bayar Cash.. no credit card accepted ok!! even AMEX skali pun.. so.. kata KRU.. Diam adalah Pintar..

No comments: