Saturday, October 16, 2010

Tiba-tiba

Kawan virtual lebih jujur berkawan daripada kawan kenal lama. Semua orang mesti ada krisis pasal kawan. Macam komputer. Mula-mula baik. Cantik. Mantap. Berisi. Lama-lama sebar virus. Jadi perosak.

Semua orang nak berubah. Semua orang tukar relationship status dalam facebook. Semua orang nak supra. Semua orang nak cerita pasal raya. Semua orang nak tag profile picture konon mantap dalam facebook, kalau boleh semua orang dalam friendlist. Semua orang nak jadi urban. Semua orang nak provoke. Semua orang nak bertekak. Semua orang nak tulis entry sampah. Bosan.

I manusia paling pemalas dalam dunia.

P/S: Tak mampos hilang kau.

6 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

cerite kte ade ckit sme...org mmg x bole nk tgk kite senang..klu bole nk tgk kite tebabooom jatuh & sorak wat kenduri 7ari 7 mlm..

p/s:tetibe rs kwn MAYA lg seronok dri kwn REALITI...

eeri jeremiah ivanovic said...

AFA: tau x pe... better kawan dlm talian... lagi sincere.. honest than yg physicallynya slalu lepak, borak, jumpa and bla bla bla.... ade x puas hati je, diam je.. even dok satu meja... wat kita mcm x wujud... nak2 plak, bila kita kenalkan kepada mmber2 kita... dia lebih rapat akan mmber2 kita dan bukannya kita sendiri...

eeri jeremiah ivanovic said...
This comment has been removed by the author.
cindir-rela said...

adakah kawan virtual itu aku? haha

eeri jeremiah ivanovic said...

ko kawan aku seumur hidup babe!!!! ko ngan aku kan dua alam.. virtual ngan reality...

Anonymous said...

yes kwn MAYA lg best dari realiti tapi kena bjaga2 juga..sbb manusia skrg dh hampir dgn binatang...xde hati n feel..huhu
a.nas