Friday, October 15, 2010

saya bukan BUDGET HOT!!!!! heheheh



nie bukan nak cite pasal PM ok... nie nak cite pasal PM bentang Budget 2011... yg meriah je la aku amik ok! terutamanya yang berkaitan dengan industri hiburan dan belanjawan.



Manakala, korang yang bergelar wanita semulajadi, wanita buatan mcm kak Elle ataupun Azwan Ali sudah tentu melonjak riang apabila semua duti import untuk barangan berjenama seperti Louis Vuitton, YSL, Ted Barker mahu pun La Senza akan dimansuhkan. Katenye nak ikut konsep kerajaan yang nakkan Malaysia sebagai syurga membeli belah bagi kawasan Asia.. gitew....
*ramai la adik2 yang lama verangan nak pakai LV bagai.... termakbul cita2 diorg... mampu?!


korang sekarang boleh ada smartphone seperti Blackberry, Iphone 4 atau Android apabila kerajaan mengumumkan cukai jualan akan dimansuhkan untuk produk tersebut.
*x ke sentap yang mana beli b4 budget nieh... da la mahal... bleh plak kerek bagai ngan yg x pakai iPhone bagai nieh ken...



pembuat filem, drama & dokumentari, sebanyak RM200 juta diperuntukkan oleh kerajaan untuk menjana aktiviti-aktiviti dunia hiburan & perfileman tanah air.
*agak2 korang, ape genre movie David Teo akan buat nnti klu ade peruntukan 200juta nieh? kelakar btol bila pikir dia bercakap melayu... xcited btol...

Bagi korang yang gila Facebook and many others, cukai import dan cukai jualan untuk broadband akan dikecualikan sehingga tahun 2012
*murahmeriah... mengadapla korang internet 24hours x payah kerje...

1 comment:

||| PöJìé PööH ||| said...

Part last tuh mmg best!
xtdo malam la jawabnya dok online keje pun xbjalan. Hahaha!

Love,
PojiePooh Abdullah