Saturday, October 16, 2010

Tiba-tiba

Kawan virtual lebih jujur berkawan daripada kawan kenal lama. Semua orang mesti ada krisis pasal kawan. Macam komputer. Mula-mula baik. Cantik. Mantap. Berisi. Lama-lama sebar virus. Jadi perosak.

Semua orang nak berubah. Semua orang tukar relationship status dalam facebook. Semua orang nak supra. Semua orang nak cerita pasal raya. Semua orang nak tag profile picture konon mantap dalam facebook, kalau boleh semua orang dalam friendlist. Semua orang nak jadi urban. Semua orang nak provoke. Semua orang nak bertekak. Semua orang nak tulis entry sampah. Bosan.

I manusia paling pemalas dalam dunia.

P/S: Tak mampos hilang kau.
"Portrait of the Unspoken"



I promise nothing will change between us
Whatever you tell me,
won't change how i feel about you
Do you have something you want to tell me??!


SEKSUALITI MERDEKA LAUNCH -
"Portraits Of The Unspoken"
Art Exhibition + "Family Outing" Theatre Forum
Annexe Gallery Central Market


Seksualiti Merdeka is a much needed frank look at the very core of all us human beings, our sexuality, and the diversity that lies within. We need to accept and then celebrate.” – Datin Paduka Marina Mahathir

Friday, October 15, 2010

saya bukan BUDGET HOT!!!!! heheheh



nie bukan nak cite pasal PM ok... nie nak cite pasal PM bentang Budget 2011... yg meriah je la aku amik ok! terutamanya yang berkaitan dengan industri hiburan dan belanjawan.



Manakala, korang yang bergelar wanita semulajadi, wanita buatan mcm kak Elle ataupun Azwan Ali sudah tentu melonjak riang apabila semua duti import untuk barangan berjenama seperti Louis Vuitton, YSL, Ted Barker mahu pun La Senza akan dimansuhkan. Katenye nak ikut konsep kerajaan yang nakkan Malaysia sebagai syurga membeli belah bagi kawasan Asia.. gitew....
*ramai la adik2 yang lama verangan nak pakai LV bagai.... termakbul cita2 diorg... mampu?!


korang sekarang boleh ada smartphone seperti Blackberry, Iphone 4 atau Android apabila kerajaan mengumumkan cukai jualan akan dimansuhkan untuk produk tersebut.
*x ke sentap yang mana beli b4 budget nieh... da la mahal... bleh plak kerek bagai ngan yg x pakai iPhone bagai nieh ken...



pembuat filem, drama & dokumentari, sebanyak RM200 juta diperuntukkan oleh kerajaan untuk menjana aktiviti-aktiviti dunia hiburan & perfileman tanah air.
*agak2 korang, ape genre movie David Teo akan buat nnti klu ade peruntukan 200juta nieh? kelakar btol bila pikir dia bercakap melayu... xcited btol...

Bagi korang yang gila Facebook and many others, cukai import dan cukai jualan untuk broadband akan dikecualikan sehingga tahun 2012
*murahmeriah... mengadapla korang internet 24hours x payah kerje...

Wednesday, October 13, 2010

bila terlalu memilih kawan!!!!!



perlu ke double standard?!

perlu ke rampas kawan dari kawan sendiri?

perlu ke bermuka2 bila depan2?

perlu ke gunakan kawan2 untuk kepentingan sendiri?!

perlu ke ko nak cover yang ko tu sebenarnya ada isu ngan aku? bila aku tanye... x dek benda... sampai umah je, sms masuk... cakap macam2... da x puas hati tu , bgtau je la x puas hati... babi btol!

perlu ke ko nak prasan bagus?!

perlu ke ko nak canang satu dunia yg ko tu bagus sangat?

ade aku kisah semua persoalan kat atas nieh?

jawapannya: PEGI MAMPOS KAU!!!!!!!!


pic: credit to mus... open house umah g-jie ngan affa kat pandan jaya... g-jie... iols suka ice cream cake itew!!!!!
*senyum sinis tu ade makna.. duduk sebelah2... walaupun malu2, nak wat cam ner ah opss.... Hati2 yeah!!