Thursday, July 1, 2010

Kerana nyamuk Berparty, manusia berdenggi


sure korang kenal mamat yg tengah pose kat umah api time raya kat umah aku last year kat Kota Bharu... Sulhi.. my best friend... Tajuk posting kali nie mmg x dek kaitan langsung ngan aku... bukan aku yang kene denggi la... klu aku kene denggi, harus satu Malaysia datang tengok aku kat spital kan... hahahah... da seminggu da aku rasanya aku tengok dia last week kat Hospital Az-Zahra Seksyen 9, Bandar Baru Bangi.. dia kluar last Monday if i'm not mistaken...

A day before aku g tengok dia kat hospital, dia ade call aku... lama gak la x contact... masing2 busy ngan keje masing2... Busy mengalahkan Perdana menteri ke masalahnye? hahahah... tu pun dia call aku time aku tertido dalam kereta kat depan Bangunan MAS JAlan Sultan Ismail, KL dalam kol 925mlm.... Tengah best2 tdo tetibe je Lady Gaga nanyik lagu "Telephone" ngan Beyonce kat telinga aku nieh... Capai je phone terus jawab dlm tengah mamai tuh.... Suara macam familiar je.... ala2 dengar x dengar memandangkan aku tengah best tido time tu even dalam kereta... Tetibe je tanye aku "Wei babe, ko kenal x sape nie?!" confuse kejap... tengok no phone x kenal... tapi suara familiar... oh Sulhi rupenye... no wonder la familiar je suara ko tuh... Aku sempat tanye no sape ko pakai nie then battery phone aku mati terus... may be tunggu Blackberry kot... hahhahaha... seyes aku x sempat nak tanye ape benda... tetibe je call aku for a months... sure ade benda yang x kene nieh.... sampai je umah... aku sms balik no yg aku x kenal tuh... rupenye adik dia yg bgtau what happen tu him... kene Denggi.... masuk spital kat SS9... adik dia pesan, klu sempat pegi la tgk dia erk.... baeklah...

Aku nie jenis x leh btol la klu dgr mmber2 aku masuk spital nieh... ade je rasa x kene klu x g tengok diorg... mcm past few months ago... aku x sempat tgk mmber aku Koi D'Luca, former manager si Faizal Tahir tuh kat spital... a day before dia meninggal tuh, dia ada ajak lepak skali... tpi aku malas sgt nak kluar... tak sangka plak yg dia ajak lepak tu hari terakhir dia nak tengok aku... terasa btol aku time dengar dia da x dek... so, benda da jadik skali... x kan nak bagi kali kedua plak kan... anyway, Koi, FT nanyik lagu "Selamat Malam" kat AIM dan ade gambo ko skali dlm tuh... so aku g jugak la tengok si Sulhi nieh.... x nak rasa bersalah buat kali kedua ngan mmber2 aku... gitew....

So, aku pegi la sana, tengok dia... masuk2 je bilik, aku nampak muka terkejut dia... macam nampak hantu sgt... hahahah... aku pun da macam hantu kot... may be da dia x expect langsung aku datang tengok dia... memang nmpk sangat la muka terkejut tuh... borak punye borak.. Si Sulhi nie cite la macam mana dia kene denggi nieh.... Balik je keje nak mandi katenye... bertowel bagai... ngan tingkap x tutup time petang2 maghrib... at last tdo kat sofa sambil bertowel..... tu la... org da cakap... time maghrib kene tutup sume tingkap... bukan stakat x nak bg setan2 masuk umah tpi nyamuk2 jugak naik hantu yea time2 nieh.... ape lagik... si nyamuk pun berparty la giget dia yang bertowel tuh.... that's why la dia kene.... kesian kan... mcm tu je leh kene... makan benarlah kata Karam Singh Walia... "Kerana nyamuk berparty, habes manusia berdenggi" hehehehhehehe... ha... bawah nie aku ade sempat record sulhi kene cucuk... tebuk tangan buat lubang bg masuk air.... korang tgk rr erk.... *sulhi takut jarum rupenye.... *larik!!!!!!


* p/s: moga sehat selalu yeah! x mo pakai towel time nak mandi dan tertido bila tingkap x tutup tau! nnti nyamok giget lagik!


No comments: