Friday, June 18, 2010

Happy Father's Day... Papa!!!!!


Ayah
Belum pun ada satu hari yang berlalu
Tanpaku mengenangmu
Terkilan hati ini
Menerima hakikat
Kau tak berkesempatan
Menyaksikan hasil perjuanganku

Percayalah ayah
Selagi hidup ini
Nasib ibu tidak akan dipersiakan
Kami rindu ayah

Sering ku tanya
Mana tujuan
Namun hampa jawapannya

Begitu pun masa
Tiada mengizinkan
Perginya
Tinggalkan semua

Perjuangan
Diperjuangkan
Demi Tuhan dia rela

Menghitung hari-hari
Mengenangkan kembali
Perginya
Bertemu Ilahi
Bilakah pasti

Ayah
Demi Tuhan ku bersyukur
Petunjuk-Nya menyedarkan kita
Meskipun dosa
Tiap hari ku pinta
Agar bersih
Semuanya

Penderitaan
Dan perjuangan
Jasamu
Tetap ku kenang

Suatu yang sedih
Bergumpal di hati
Tiada
Mampuku beri
Hanya doa terukir
Setulusnya murni
Ku pinta
Pada-Mu Ilahi
Setiap hari

Ayah
Demi Tuhan ku bersyukur
Petunjuk-Nya menyedarkan kita
Meskipun dosa
Tiap hari ku pinta
Agar bersih
Semuanya

Penderitaan
Dan perjuangan
Jasamu
Tetap ku kenang

Oh~ Ayah

Oh~ Ayah

Tuesday, June 15, 2010

lama x updated blog


owh... it's almost 3 weeks aku x updated aku punye blog nieh.... pic pun busan kan... tetibe je nak updated blog tatkala bertopi Jason Mraz di kepala, alunan lagu "Bisikan Hati" walaupun tersangkut2 loading kat Youtube gara2 terpengaruh ngan akak aku Manja yang sering berkumandang di telinga hampir seminggu nie (kuat btol pengaruh akak aku kat aku nieh), mulut plak x henti2 mengunyah coklat dari Langkawi, pada masa yang sama, suasana gelap malam yang berangin sepoi2 bahasa melalui kipas yang speednya x leh di adjustkan kelajuannya... panas ok malam nie...

nak cite ape erk? da 2 tahun da umo blog aku nieh time May 3rd arituh..... cepat je masa berjalan kan... erm... x dek idea btol kepala otak nie nak updated ape... kosong je rasa sejak x keje nieh... klu x, ade je benda nak update n share ngan korang..... nak bercerita pasal World Cup kat Africa Selatan tuh, aku x minat plak pasal bola2 nie... nak cite pasal vacation aku kat Lang Tengah arituh pun mcm x larat plak nak bercerita... anyway... ramai yg suka pic2 masa kat Lang Tengah last month arituh... "Malaikat Di Pintu Syurga" gitew..... may be next post aku leh share ngan korng pasal Lang Tengah tuh...

Actually, aku seyes x dek idea nie... merapu je nie... aku tulis ape yang aku nak tulis je... buat masa nieh... aku banyak kemas umah, makan, tdo, interview... then aku repeat je benda yang sama hari2... bak kata che pi, " Nak tulis kisah chenta, aku takde cerita cinta. Politik? Aku tak minat. Jalan-jalan journal? Aku jalan-jalan sekali setahun je. Movie? Dah ramai sangat yang buat. Tempat makan pun sama jugak. Ramai yang dah buat sumbangan pasal bende2 ni." May be time nie x kena macam yang slalu aku updated blog aku tengah2 pagi buta... Once again... seriously i have no idea what should i blog on.... [mode: blur]