Thursday, April 15, 2010

Cukup dengan salam dan manis doa

Sila Jawab dengan seikhlas hati...jangan nak bohong bangsat ..Tuhan tau

Kalau korang tengah susah/senak/nazak/nak mampos, korang mesti ingat at least a friend that you might think that he/she could help you out from that misery,kan?

Lepas tuh member korang tuh dah la tolong korang pastuh korang pun kira dah terlepas dari misery tuh.

Skang nih korang tengah senang/ada duit lebih/masa tengah banyak, korang ada ke terfikir yang korang nak call atau ajak member yang pernah bersusah payah tolong korang tuh untuk blanja makan ker atau at least wish that person a fucking happy birthday ke kan? ada? jujur? tak tipu? Alif Lam Lam Ha? Ikhlas?

Aku emo nih sebab dengar lagu baru dari Imran Ajmain.and I am more concern about the lyrics in the song rather than the melody ....

Here is the partial of the song - Selamat Ulang Tahun - Imran Ajmain

"Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa "

He's right ... Dammit ...

antara rakan, sahabat dan kawan


Tuhan ciptakan kita berbeza-beza.Kalau tak bosan la dunia kan.Jadi oleh itu, kita ada ramai kawan,sahabat,teman yang pelik-pelik, sukar untuk difahami dan aneh. This is happen when aku lepak2 ngan mmber2 aku kat Mali's Taman Bunga Raya yg famous tuh.... bukan je laptop, sign in blogger website then terus jari jemari aku laju menaip pasal entry kali nieh. actually aku nie jenis org yg observer with what happen around me...

Aku bagi contoh la:

1) Kawan 1 -- Dia nih tak kan/sukar la nak balas call/sms aku dengan pantas/kadar segera.Pelbagai alasan diberikan yang terkadang membuatkan aku loya tekak seperti perempuan mengandung satu bulan.Tapi kalau dia perlukan korum untuk aktiviti kegemaran dia, dia pasti akan call/sms aku dan aku pasti akan menjawab nya.tapi yang pelik nya dia akan jawab sms aku balik dengan kadar yang segera dan sepantas kelajuan 3G. camner tuh? Mungkin dia anggap aku hanya kawan yang macam itu aje.Terima ajer.

2) Kawan 2 -- Dia nih pun sama.time biasa-biasa takde la nak call/sms aku, tanya khabar ke apa.Alasan dia sibuk keje.Persoalan nya sibuk keje ke atau sibuk layan laki ko? Perdana Menteri tuh pun sibuk lagi dari ko tapi ada je time kot nak melawat orang sakit/memerlukan ke..kan?Tapi, bila dia ada problem (terutamanya berkenaan dengan kenderaan) dia pasti akan call dan mintak tolong aku.Setiap call/sms dia pasti dimulakan dengan kata kata hikmat seorang PR yang berjaya (sorry I'm not buying them), kemudian baru la dia start ngan kenapa dia call/sms... sedih.Aku nih yang bodoh pun duk la melayan/tolong dia.walaupun hati tak ikhlas.serius,tak ikhlas.Tak kisah la kalau tak dapat pahala.tak luak pun buku pahala kat bahu kanan aku nih.terima kasih.

3) Kawan 3 -- dia nih kalau bercakap memang kalah orang nak bertanding pilihan raya.membuatkan seseorang akan terfikir betapa hebatnya pengetahuan nya yang sebenarnya tak la seberapa.Bila dia senang,dia memang senang.Kalau kuar makan sama takde la volunteer nak bayarkan (walaupun aku tak mintak dan aku mmg segan kekadang kalau orang bayarkan food aku).Tapi skang dia susah,so ada la gak dia ajak aku memayungkan dia karaoke atau burger jalanan.Tapi masa tak benarkan agaknya.Aku pun memang nak tolong,dengan cara dia kene tolong aku la.Aku suruh dia pasarkan toys aku di laman sesawangnya dan hasil jualan itu akan diberi komisen.Malang sekali,dia yang tak nak tolong diri sendiri.Kemudahan dah ada cuma kudrat dan pemikiran melayu yang suka ditongkatkan atau dipayungkan ketika hujan/susah.Sedangkan dia takde pun nak tongkatkan / payungkan kita ketika kita yang susah.So skang, kalau ko nak senang,ko kene tolong diri sendiri.Orang tak kan tolongkan, kalau ada pun ko sangat sangat bertuah.itu nasihat aku.dan skang dia datang minta tolong, sorry, bukan aku tak nak tolong,bukan aku tak mampu nak tolong.tapi aku rasa aku tak perlu tolong orang macam nih buat sementara waktu.sedih aku.

So akhir cerita, aku bukan nak buka pekong di dada/ aibkan orang.Aku pun bukan la perfect macam prefect.haha.Tuhan tuh cipta kita berbeza-beza.dan Tuhan dah beri aku kawan yang camnih.So bila kita dah tau, kawan kita tuh ada perangai pelik-pelik macam taik minyak/taik itik, kita jangan la buang dia.kita harus buat limit/batas untuk orang-orang yang macam nih.

Saper yang baca dan terasa, pick up the fon dan call la kawan ko yang ko duk perlekehkan tuh.SMS pun baru 10-20 sen ajer kan.Apa la salahnya kita spend duit sebanyak itu untuk arti sebuah ikatan persahabatan yang kekal selamanya.sebab kekadang kita tak tau bila kita perlukan dia dan dia perlukan kita.A simple hello and how are you won't hurt your phone bill.Trust me.

Saturday, April 10, 2010

CLEO 50 Most Eligible Bachelors 2010

Eeri Jeremiah

Freelance Photographer, 24


ha... korang mampu tercalon dlm catogery mcm nieh?! hanya yg macho, ensem mcm aku je yang mampu... masalahnye, macho, ensem ke aku nieh?! yang ado jerk!!.. hahha ... ade ku kisah?! yang penting... CONFIDENT!!!! betol x?! anyway... aku tetap nak menggedix mcm akak aku, kodokmanja post entry yg dalam MASKULIN, section WANITA PILIHAN. But, for me... i just want to tell uols a lil' bit about me... Hyper-hot Hunks as CLEO 50 Most Eligible Bachelors 2010... very the verangan entry kali nieh... hahahha...

1) Fave Famous Couple:
Mr & Mrs Smith


2) Favorite Virtue:
Patience, Loyalty, Kind

3) Favorite Motto:
i just witness, captured and illustrate every single moment all around me with my point of view!!!

4) Favorite word:
Okay?!

5) Childhood Ambition:
Pilot

6) Childhood Memory
Falling into the drain in front of my barrack with my younger sister and a bicycle... hahahha


7) Which is scariest?! : empty wallet, receding hairline , or commitment?!
Commitment


8) What makes you cry:
everything that make me in tears


9) What makes you scared:
a small space or area.. coz I'm claustrophobia


10) What did you learn for today
never trust a people just like "L,E,L,A"


11) The last book you read:
Reaching for the Stars



12) What would you be tittle of your autobiography book:
Eeri In The Middle - ironically and literally because i'm in the middle



13) If you a cheated by a girl, do you think you deserve a second chance :
No way man, i don't want banana cook twice... hahahaha..

14) Happiness is:
when you conquer life and myself without thinking whatever people said about me!!!


I have been nominated by all, i impressed you guys and here i am, one of the "most wanted" men in the country, presented over the whole blog. If you like me, don't forget to vote for me!! Can you take the heat?!