Wednesday, March 3, 2010

may u Rest In Peace... Koi D'Luca


Telah tiba saat waktu kau tinggalkan kami
Kerana takdir yang Maha Esa telah menetapkan
Sedih rasanya hati ini bila mngenangkan
Kau sahabatku kau teman sejati

Tulus ikhlasmu luhur budimu bagai tiada pengganti
Senyum tawamu juga katamu menghiburkan kami
Memori indah kita bersama terus bersemadi
Kau sahabatku kau teman sejati

Sudah ditakdirkan kau pergi dulu
Di saat kau masih diperlukan
Tuhan lebih menyayangi dirimu
Ku pasrah diatas kehendak yang Esa

Ya Allah,tempatkannya di tempat yang mulia
Tempat yang kau janjikan nikmat untuk hamba Mu
Sahabatku akan ku teruskan perjuangan ini
Walau ku tahu kau tiada di sisi

Perjuangan kita masih jauh beribu batu
Selagi roh masih di jasad hidup diteruskan
Sedih rasa hati ini mengenangkan dikau
Bagai semalam kau bersama kami

Moga amanlah dan bahagia dikau di sana
Setangkai doa juga Fatehah terus kukirimkan
Moga di sana kau bersama para solehin
Ku sahabatku kau teman sejati

*subuh tdi aku teringat kat arwah mmber aku... Koi... time radio play lagu nieh*


few things about Koi...
  • tak pernah missed utk komen my status kat Facebook...
  • slalu pesan untuk isi minyak kereta b4 a new day began... (he helped me out time my car out of gas at Cheras during midnight.. really appreciate it my friend...)
  • sangat suka Action Figure like Transformers, Batman and others.
  • amat menyukai filem "KAMI" dri Allahyarham Sudirman
  • gemar ber FALSAMPAH... dlm note dia kat Facebook... klu x silap... ade 5FALSAMPAH dia... hehhehe... bila pk2 balik ape yg dia tulis, ada rasionalnya..
  • He cried when M.Nasir sang 'Lagam Pak Dogo' during the AIM recently.and it was only the rehearsal.The melody is so beautiful.No need effects,no need big drum set,no need special edition electric guitar,no need gelek gerudi.Just a simple melody and the lyric is a conversation between Pak Dogo and M.Nasir.Pure melody from the heart.In the end we are back to the roots.
  • slalu ada sja yang bermain difikiran dia and bersoalankan dengan pelbagai soalan... mcm nieh Persoalannya sekarang nih:

    1) Macam mana/kat mana diorang nih beli helikopter ek? aku tak pernah tengok showroom jual helikopter.Pastuh, diorang kene daftar kat agensi mana?JPJ ke?ada roadtax ker?atau airtax?

    2) Kat mana helikopter nih isi minyak ek?ada ke petrol station khas untuk helikopter isi minyak?
  • slalu sms aku pagi2... kejut bangun tdo
  • amat gemar mengusik aku... especially time lepak...
  • telah bercadang untuk bercuti dengan aku kat Lang Tengah Island, Terengganu this coming May 26th... excited smpai ada plan untuk bergambar dlm air bersama... ( i wish u'll be there too)
  • former manager Faizal Tahir... that's him...


p/s: dear koi... aku slalu teringat time2 kita kawan2 dulu2... i still remember, u invite me to Konsert Satu Suara.... unfortunately.. i balik kampung time tuh... anyway... i appreciated that.... owh yea... aku terkilan sebab x dapat lepak ngan koi a day b4 u gone... about Lang Tengah Island trip... hope i can have my own time to think and flash back our memories as a best friend...
sorry sgt klu eeri ade buat koi terasa hati.. atau ape2 je la...
one more things, "Life is short.. have fun!" in your Facebook... really meaningful for me...
Al-Fatihah to you my dearest friend.. Koi D'Luca....



2 comments:

arep said...

al fatihah... muda lagi tu.. what happened?

Afzainizam said...

Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

ape pun kami sedang baca older entry pos korang ni… thanks kongsi cerita..thanks.... harap aku menerima respond yang baik dari blog korang ni…