Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Eid Mubarak


bulan pose da sampai wei.... wish u guys happy fasting k.... smlm x bgn sahur utk 1st day... letih outstation g temerloh ngan karak... kaki agak cramp drive Unser manual tuh.... siap kene speed trap lagik.... siot je la.... 122mph je.... huhuuh... skit je lagik nak exit Temerloh.... kantoi plak.... http://emo.huhiho.com dah kene sign autograph... femes plak arituh.... hahahhaha..... satu hari wat keje kat temerloh toll plaza ngan Karak toll plaza... best gak wat inspection kat both toll plaza nieh... Wat observation through Menara Kawalan.... slalu pass je menara kawalan tuh klu lalu any highway kat malaysia nieh....... smlm dok dlm tuh tgk supervisor2 toll wat keje... agak bz gak la keje diorg.... hari2 biasa pown agak bz jugak... tetibe aku tanye kat supervisor tu, "time raya keje gak ke?" dia senyum je... sure kene keje tuh.... lagik satu aku tanye kat dia tu... "time2 raya la kan, panjang mana kete yg beratur utk byk toll?"dgn slumber je dia jwb balik kat aku "dlm record ade rr lebey kurang dlm 10km je" aku terdiam... sure letih jadik toll collector tuh.... bygkan dlm satu toll plaza tuh ade dlm 10 cash toll multiply plak ngan 10km yg setiap 1km tu ade rr dlm lebey kurang 200 bijik kete.... for that, aku boleh summary kan dgn (10toll both X 10km X plak ngan 200biji kete = bil kete time tu) gile patah tangan la toll collector tuh... nak handle kete byk tuh...aku boleh bayangkan time2 puncak (peak time) bahasa diorg like cuti skolah, raya, and mcm2 hari lagik.... sesak gile.... mau nak giler supervisor2 yg keje time2 tuh... kelam kabutnya aku boleh bygkan time2 raya....

k la... aku nak cite pasal aku ngan bulan pose nieh.... aku nie jenis yg jarang bgn sahur.... klu bgn pown, makan benda2 selain nasi... coz aku bukannya lalu sgt makan nasik tgh2 pagi buta nie.... so, rasa syg plak nak bgn sahur... takut x cukup tdo.... hahahha.... time2 mmy late father ade.... paling best time pose rr.... cakap je ape nak.... sure papa beli... still remember time kat Ipoh, menu wajib kat sana sure Murtabak Wan depan stesen keretapi Ipoh, dekat ngan Balai my late father tuh... klu air plak... sure la air tebu.... my fav ever during fasting month... hot spot bazaar ramadhan yg slalu kitorg pegi mcm kat Stadium Ipoh, Medan gopeng ngan Taman Cempaka.... tempat2 tu mmg agak besar... time2 pose gak... my mum slalu buah melaka a.k.a kekoh cha klu org klate panggil... gentel2 tepung colour ijau tu, pastu rebus then golek2 ngan kelapa parut.... klu sira pisang is my late father fav.... x pernah miss during fasting month.... kiranya x lengkap rr bulan pose klu x dek sira pisang tuh....

nie cite kat taiping plak..... bulan pose je sure murtabak Leman jadik mangsa utk kitorg satu family... hot spot bazzar kat Kamunting..... if i'm not mistaken, papa slalu beli kuih talam.... mcm seri muka, seri kaya and others.... sure pegi awal klu teringin nak makan.... klu lambat.... sah2 la lane da panjang giler...

masa pindah kat klate plak, sure la kat pasar malam blakang umah area perumahan PDRM kat Pengkalan Chepa tuh, slalu g jalan kaki je.... weekend plak, balik kg yg dekat je.... sejam dr umah kitorg tuh.... walaupun my grandmother da x dek, bukak pose kat umah uncle kitorg.... bukak pose je sure ade ayam percik yg moknik buatkan.... hehehhe....

ha... bulan pose ade gak yg lawak, nak2 plak la time2 study...dok hostel skali budak2 satu batch..... b4 time lunch hour je sure ade je yg amik order utk tapau.... time bulan pose... teringat plak aku ngan boy... Supplier utama nasi tapau utk budak2 hostel.... pernah jugak aku ikut diorg beli nasi utk tapau.... agak takut gak la prasaan time tuh.... keje gile babe, klu kantoi ngan en habil, sure la kene berdiri atas kerusi tengah2 panas sambil ade signboard "SAYA BRU JE ABIS MAKAN NASI LAUK AYAM GULAI HARI INI" boy pernah kantoi ngan cik habil.... pendek cite, ramai gak la yg kantoi time pose.... gile... gile.... memang sakit la klu x pose tuh..... time2 pose gak la, kitorg ramai2 makan2 dlm dorm..... menu wajib time kat Sg Petani nie ikan perkasam goreng.... best gile... hari2 aku beli.... x dek lauk lain pown x pe aku rasa.... budak yg pekenal aku makanan nie ialah Pakteh.... makan time lepak umah dia ngan budak2 kelas time pose... at first refuse nak makan.... at last... sedap gile... start tu jadik habit utk bulan pose.... beli kat area bazaar ramadhan taman ria jaya and depan tesco Sg Petani....



http://emo.huhiho.com
p/s: pose lah anda sebelum anda diposekan.... renung-renungkan.... dan selamat beramal....


3 comments:

.amnesiac. said...

huaaa..cerita2 tym skola.lots of memories.hahaha

eeri jeremiah ivanovic said...

tau x pe....
wei...
ko try plan la...
bukak pose skali...
aku weekend je boleh....

cindir-rela said...

WAAA...AKU SUKE IKAN PEKASAM!!!WUWU..