Tuesday, August 18, 2009

pompuan budget BEST giler...


rindu aku kat milo panas yg tea lady aku buat dulu... tapi dia da berenti... may be get a better offer i think... wish her luck... hahaha... motif starting cite pasal tea lady... this is my latest posting for my blog... after sakit2... suspect dengue la... h1n1 la... macam2... sakit kepala x ingat.... 3 hari berturut2 pegi klinik... last thursday.... my department... wat farewell party for me... what?! for temporary staff?! owh... touching btol aku... bukannya aku nak kluar company pown... tukar department je.... bagus btol la officemate aku nie.... a.k.a gossip girl... hehehhe... x expect langsung diorg nak buat utk aku... thanks gurls.... k la... nak cite nie... byk gile benda yg aku nak cite...

1st skali pasal my salary... what r u work for? for money and knowledge/ experience for sure... hehhe... nak dijadikan cerita... si BE kononnya la kan... budget best je... mcam sial je la si lela nieh... ops... telepas sudah... ade aku kisah?! hahahha... ade ke patut dia soh aku amik attendent aku sendiri kat IT dept tuh.... silap banyak rr nak buli budak temporary mcm aku nieh... for sure la aku report terus kat backup kuat aku... Johna... terus la dia call Manager pompuan BE kononnya tuh... WHAT THE FUCK?! then that pompuan BE kononnya tu, call on me back... said that i doesnt have to take my attendent.. she will dealing with... cakap macam KELING rr pompuan tuh... lepas je that pompuan tu amik attendent aku je... terus dia call aku soh amik... check sendiri.... then tetibe that pukimak tanye aku "KO CITE APE ERK NGAN JOHNA?" sambil muka kerek gile tahap bontot babi... and cekak pinggang sambil sandar kat pintu... macam haramjadah rr... then x kan aku nak dia je kan... harus la aku rebel balik... ngan kerek gak la... "AKAK, SAYA RASA SAYA X PERLU BUAT KEJE TUH!" and "THAT IS UR WORK... AM I SURPPOSED TO DO THAT?!" terus that pompuan tu diam x terkata ape... bak kata akak aku la kan... DARAH PANGLIMA dah ngalir da tuh... siap je la pompuan tuh... silap org rr wei nak buli org... ade aku kisah klu ko nak cakap aku kurang ajar?! da kene lecture ngan boss sendiri, ade hati plak nak lepas kat aku... sorry rr babe, aku bukan senang org nak pijak rr... ni WARNING utk that kind of pompuan... cakap byk, malas keje, makan nak FREE je... macam haram jadah...

2nd
story plak, lagik best.. macam haram jadah... interview for transfer to the other department... that interviewer said "SAYA DA LAMA OBSERVE AWAK NIE, SAYA TGK KAKAK AWAK AGRESIF SIKIT, TAPI AWAK LEMBUT2 SKIT" KENAPA YEA?! SELALUNYA RAMAI YG AMIK SALOON, FASHION DESIGNER, AND MORE TO FEMININE WORKS BUT U AMIK ENGINEERING?! harus la mak jawab balik "KENAPA?! SALAH KE ORG MCAM SAYA NIE AMIK ENGINERING FIELD?! SELAGI SAYA X KACAU ORG n SAYA BUAT KEJE SAYA, SAYA RASA X DEK YG SAKIT HATI POWN NGAN SAYA, BETUL X?! LAGI SATU, I SUKA CHALLENGE MY SELF, SO WHAT?! terus sentap uols pompuan tuh.... nak beza2 kan aku ngan akak aku plak.... KO SAPE NAK JUDGE AKU?! mak aku pown x pernah question pown aku macam nie tau....... ko nak laser aku pown, agak2 rr... nie x dek kaitan ngan keje pown... harus la aku laser dia balik... sentap x ingat nie dia... ade aku kisah?! hahahha padan muka... silap org la nak laser... ingat yea... skali ko laser aku... aku 1juta kali laser dr ko... hahhaha

3rd...
time lunch hour last monday, aku, kak nad, ngan kak aimi ingat nak makan skali la kan... tetibe that pompuan budget BEST gile tuh, lepak skali ngan yg lain2 tuh... dah cantum dua meja... aku dok depan kak nad... that pompuan budget BEST tu beside kak nad, kitorg siap2 ngutuk2 lagik even dia ade sebelah... ade mak kisah ke? dia x faham pown... guna bahasa aku ngan kak nad je yg paham... gelak terkekek2 kitorg.... yg aku berbulu gile time that pompuan tu makan, dia tgk aku makan pakai fork n spoon, dia pown nak jugak... terkial2 nak makan... nak blagak ngan aku, then salahkan ikan yg dia amik tu hanyir la, busuk la, x masak la, mcam2 complaint, lain kali da tau x sedap tu, masak sendiri bawak dri umah, x yah nak complaint2 x sdap... then nak tukar plak ikan tuh... macam haram... klu da x reti guna fork n spoon tu mcm aku, guna je tangan... senang, x yah salahkan ikan tu hanyir... lagi menyampah aku rasa time dia ckp.... air free je sudah la.... x yah mahal2 nie... air jugak... pergh.... rasa nak sepak je that pukimak tuh.... x ingat lagik ke? tau nak makan FREE je.... sume nak FREE... ape kata klu ko keje FREE utk company tuh... sure ko x nak kan... da tua2 pown perangai mcm budak2.... x faham aku ape masalah dia nie... no wonder rr ramai x suka ngan dia... BE konon... FUCK la...





p/s: aku luah prasaan kat sini selain gossip2 ngan my sis n kak nadrah time lunch n time balik... hahahha

2 comments:

natrah said...

hahahaha..suka aku ko dok bebel2 kat sini yie.. tp mak sentap uols.. nama mak salah.. nama i kan sayang is Natrah.. Tp xper, ko ltk nama aku nadrah ke natrah ke, yg penting mak tetap diva!
Naper lah interviewer ko tu g tanya soalan sensitip mcm tu.. x profesional lah..

eeri jeremiah ivanovic said...

kan...
sorry kak...
ingat nad...
hahahha...
kan...
very the...