Friday, July 31, 2009

al-Keysah pOmpuan mereng, sengal and gila!!!

korng yg mana baca blog aku nie kan... just nak tanye je... korang pernah x kene TERJAH ngan NAS Ahmad Melodi tu? x pown ngan Michelle Wee ke... sure x pernah kan... coz aku caye ramai bukan artis... budget artis sure banyak... ngaku je la... nie satu kes yg aku nak share ngan korang... at first... happen kat Facebook... 2nd tu, its happen to my Brother! "twin brother"... kene TERJAH babe... 3rd, aku join skali "tiow" gurl nieh... ape kes?! baca je kat bawah nie... ngaku Mak hayam nieh... gigih sgt gurl tuh... klu nak jadik kan kitorg "ayam muda" pown... tgk org dulu rr... btol x bro reza?! kitorg tau la kitorg got the look like model... wah... sempat lagik prasan nie kan. x yah la main terjah je... at least... bg salam dulu... "ASSALAMUALAIKUM" bru btol... jom LAYAN gurl nie kene tiow skit ngan kitorg... DEVILS MODE!!!!

Aisyah Latib huhu kawan si sensey

Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
kawan baik dari kecik.. yup betul kan sensey..
July 21 at 8:31pm
Aisyah Latib
Aisyah Latib
huhuhu muke pon cam nak same gak...
July 23 at 12:18am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
tu la die.. heheheheh.. peliks kan
July 23 at 9:32pm
Aisyah Latib
Aisyah Latib
hahah...jodoh panjang lah tu..(',')
July 23 at 9:42pm
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
jodoh panjang?? x mo la kiteorg nie straight ekekekekeekk..
July 26 at 10:45am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
erm...
str8 erk...
ahhaha
July 26 at 2:00pm ·
Aisyah Latib
Aisyah Latib
o'ooooo.....mcm mane ni?
Tue at 9:14am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
tu la macam maner.. u kena advise nie.. :p
Tue at 9:38am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
oh my advise is..ok jer nak wat cam ne...hahahah...ramai je kawan i yang gay...eh u gay ker?
Tue at 9:42am
Anne Syahriani
Anne Syahriani
hohoho.....ahakss...
Wed at 1:47pm
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ekekekekek.. GAY.. mcm maner eh tu.. citer skitttt..
Yesterday at 1:46am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
dah tak payah tipu!!!!!! rupanya adik beradik
Yesterday at 1:47am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
soklan ke aisyah bg tuh?
Yesterday at 1:47am ·
Aisyah Latib
Aisyah Latib
eh???tah lah jawapan kot..???
Yesterday at 1:49am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
wakakakakkakakak.. pastu tuduh kiteorg gay... hahahahahahah.. slamber jer.. DEESSSHUUUUMMMM!!! ekekekekekek... aper la die nie...
Yesterday at 1:50am
Raden Eeri Jeremiah
Yesterday at 1:50am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
aisyah... maner satu nie.. come on girll... make up ur mind.. ekekekekeekek.. neeeddd GAY community help??? :p
Yesterday at 1:52am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
dah malas nak layan org sengal..huhu farid da bagi tau..
Yesterday at 1:53am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
incase la kan kitorg nie GAY... what will happen to u? is there any problem with u? such a weird curiosity aisyah had... tetibe je kan...
Yesterday at 1:54am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ahahahahhaahahha.. adeh.. kan senang if tanya sensey jer.. ekekekeekeke..
Yesterday at 1:55am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
salah channel ko nie aisyah... bley plak ckp kitorg sengal.... kita long lens devils je kan bro...
Yesterday at 1:55am ·
Aisyah Latib
Aisyah Latib
dah biasa kot...kawan kite pon ade yang gay...dah gay i goda u pun bukan luak pun kan...
Yesterday at 1:57am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ekekekekek.. si aisyah nie blum jumpa kita lagi nie bro.. silap silap da jumpa x berenti die posing jer.. lelame nak sign in club.. eekkekekekeke...
Yesterday at 1:57am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
sengal la memang mereng korang ni..aduh..penat..penat ...penat ..melayan,...
Yesterday at 1:58am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
wakakakakkaka.. goda dulu tgk, kang takut u yang tergoda balik... hahahahaah..
Yesterday at 2:00am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
tau... agak2 la kan.. dia saja pancing nak join club kita rr tuh...
aisyah: kitorg mmg sengal la... ko x kenal lagik sape kitorg...
Yesterday at 2:00am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ekekekekekekek.. die kenal nanti die jatuh cinta lagi... lagi lagi ku jatuh cinta.. harus bagaimana.. kuingin menyatakannya... ekekekekeek
Yesterday at 2:04am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
meh nak sambung plak....
layaknya seorang pria ku coba untuk setia
mencintai satu wanita tetapi aku tak bisadia atau dia, yang harus ku cinta
aku pusing untuk memilihnya
dia atau dia, ku pilih yang mana...
aku pusing untuk memilihnya
*wakakkkakakkakaka
Yesterday at 2:06am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
wakakakkakkakakkakkak... baru lelaki sejati... hahahahahaahhaha... yeahhhhhhhhhhhhhh...
Yesterday at 2:07am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
kire korang ni buaya darat la kan..hu hu takpe2...sbb aku pun mak hayam...kategori laut dalam...mcm haram jer kan...
Yesterday at 2:26am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ayam pun ader kategori laut dalam ker.. ekekekeke.. ok la.. jangan lupa jadi supplier kat kiteorg nie.. "need any help?? call us the long lens devil... hahahahhahaah"
4 hours ago





p/s: so... moral of the story... jangan nak pandai2 jadik NAS MELODI.... main TERJAH je... klu x pandai nak TERJAH org... x yg la wat spekulasi yg bakal menaikkan nama club kitorg "THE LONG LENS DEVILS". we doesnt need a ambassador for our club! hehehe... one more things... beware la org yg add Korang as a Friends tu kat Facebook! x pasal2 plak kene TERJAH!! yeah!!!

Friday, July 24, 2009

Get it from Ur nearest Store...


who said that swimming suit (bikini) only for ladies...
its also available for men only...
take a look for newest swim suit
in ur nearest store...
disposable swin suit...
wakakka


klu x dek budget nak beli swim suit...
tiru je budak kat atas tu...
pakai plastic Jusco je...
senang...


tapi...
yg mana yg nak pakai tu...
mak sure confident mcm budak dlm pic nie tau...
where did he get the idea?
such a good idea..
recycle...
wakakakka...
may be dia qualified to join next Project Runway....
hehehhe...

Tuesday, July 14, 2009

BZ after a week...


da seminggu da aku keje kat company nieh... mcm x caya... at first... quite tough la klu keje ngan engineering company nieh... macam kene buat... tu la, nie la... memula tu pening gak nak catch up... byk benda kan nak buat... certificate tu la... claim nie la... report sana.. surat sini... fax kluar... photostate masuk... mcm2... 1st week... pening giler... hampir gila gak... hahaha... x la tahap nak masuk spital bahagia... nasib baik la ade johna, kak fairos ngan kak liza.... byk tolong aku buat keje.... arinie... meja aku da macam dalam pic tuh... banyak document nak kene buat... such as.... monthly report yg engineer aku buat tdi... byk yg kene edit... siap ade page yg kene "AMENDED" lagik.... ade yg da lepas distributed kat sume department... so.. i have to take it back... ade department x mo bagi balik... amacamm erk?! tu Johna yg handled... aku ngan kak Fairos handled editing... tgh2 syok buat keje pasal report tu.... datang plak en. rahmat anta banyak document kat atas meja aku... gile kentang... banyak giler... ade rr dlm 15 sampul saiz A4.. besar skit dr A4... dlm tu ade booklet 2 set skali ngan invoice yg aku kene cop... satu booklet tu plak ade la dlm 100pages... mati la nak cop sume... ngan claim lagik nak kene cop gak... well... as a professional worker... no hal la kan... sekejap je bleh settle... and finally i got my work done... after ade je yg kaco aku time way keje... mcm incoming call and org yg dtg nak cop aku gak... time aku wat keje la diorg dtg... time aku x dek keje... x dek plak org nak dtg... dunia.. dunia... hahaha... then... around 5 o'clock... tray "IN" aku clear from any document... yea... leh gak rilex2 sambil2 isi form stationery and melayan johna ngan kak fairoz melayan budak Contract Dept melepak kat office kitorg bercerita pasal "INAI"... sampai la balik... hahahha


Saturday, July 11, 2009

WORK!!!!


last monday, finally i start to work in the same company with my sister... guess what was my 1st assignment?! framing a few of company certificate. then... x dek assignment lepas tu... till lunch hour... after lunch hour, ade keje yg menunggu... x banyak la... just buat transmittal lettter coz ade a few document nak kene pass to the other department n sub-contractor... dealing with phone call la... mcm2... kelam kabut at first... but i can adapt changes quite fast... hehehe... its not difficult for me... but i still have a problem to communicate with others staff.. ramai sgt... i guess i yg paling muda kat company tu... 5.30pm... working hour abis.. so... i have to wait my sister till 7.00pm to finish her work first... i got sleepy while waiting her... hahaha... tuesday till yesterday, i work with that company, bz gak la b4 lunch hour... buat claim la, buat report, surat and others job kene buat.. i try to finish work b4 lunch hour... bcoz i can concerntrate on my incoming assingment after lunch hour... hehehe... smlm.... lepas smayang jumaat, tgk je atas meja... byk gile interm certificate yg kene record... ade rr dlm 25 document yg kene record... yg siap nye just around 6 ICP je yg sempat record... than, my other clerk told me that, this coming monday ade byk lagik ICP yg nak kene record... dalam 50 lagik kot... hahaha... i'll try my best to make it done in that day.... hope so... time bila aku x dek keje tu... aku berbalas2 email ngan my friends.... gossip2 la kan... sambil2 dgr lagu2 dalam iPod aku time keje... yea.... at least x busan sgt macam memula aku masuk office tu... dah macam dalam rumah mayat je... dah la sejuk.... aku dgr jr akak kat situ ckp bleh pasang music, terus aku connect iPod aku kat speaker... sambil nanyik2 time wat keje.... menghirup milo panas yg dibuat awal pagi and after lunch hour oleh office punye tea lady.... best gile Milo dia... x pernah2 aku minum Milo panas... so, i'm addicted to hot Milo now during office hour... hehhehehe... enjoying the moment while work right now!!!! x tau la after this macam mana kan.....

Friday, July 3, 2009

LELAKI INI.... @ Istana Budaya



Buat 1st time, konsert sulung pertama di Malaysia Anuar Zain telah diadakan selama dua hari berturut-turut 1 & 2July 2009 yang berlangsung di Istana Budaya, panggung bertaraf dunia. Persembahan konsert LELAKI INI yang diiringi Okestra Simfoni Kebangsaan ini memuaskan ramai pihak terutama sekali para peminat kesygn beliau. Pemilihan lagu2 berhantu beliau (ada byk gak yg x nyanyi dr album baru ni...frust aku) dah macam nyanyian karaoke beramai-ramai dr semua penonton yang suppoting malam tuh. Aku sendiri terkumat-kamit sama2 nyanyikan semua lagu2 beliau.


around 845pm... start concert tu... Anuar Zain Kluar ala2 mcm kate winslet ngan Leonardo de Caprio dpn Titanic sambil platform blakang skali tu terangkat.... nampak je Anuar Zain mcm tuh... ramai yg terkesima... hahaha...sume sorak gile... sure best.... tapi... super duper best!!!!



Apa yang penting, seramai 1,300 peminat Anuar (termasuk 9 je dr kitorg) yang membanjiri Panggung Sari IB pada malam itu terhibur dengan pemilihan 19 repertoire lagu popularnya yang memenuhi cita rasa peminat setia yang tidak pernah jemu menyokong perjuangan seninya, sejak dulu.
Antara lagu yang disampaikan ialah Kaulah Satunya, Sesuci Cintamu, Mungkin, Suria Siarra, Jangan Bersedih Lagi, Bila Resah, Bidadari, Permata, Teman Terulung, Keabadian Cinta dan Kau Bunga Cintaku, Ketulusan Hati, Lelaki Ini dan diakhiri dengan lagu Perpisahan. . Anuar juga mengimbas nostalgia zaman kanak-kanak bersama pasangan duet popularnya, Ellina Razak ketika berusia 13 tahun menerusi lagu Seruling, Kesan Kelukaan dan Kain Pelekat. Lebih menarik, semua berpeluang melihat gambar Anuar dan kakaknya, penyanyi popular Ziana Zain ketika zaman kanak-kanak mereka serta gambar bersama ibu bapa tercinta di skrin layar di pentas.

Tidak ketinggalan, tribute Anuar kepada penyanyi era 80-an seperti Penantian (Allahyarham Zubir Ali), Berdiri Seorang Perindu (Ibnor Riza), Epilog Cinta Dari Bromley (Suhaimi Mior Hassan) dan Mengapa Perpisahan Yang Kau Pinta (The Flybaits).


Segmen terakhir Anuar nyanyikan 3 lagu yang paling meletop dewasa ini spt Ketulusan Hati, Lelaki Ini dan finale lagu Perpisahan...Aku rasa bagaikan x puas jer mlm tuh. Anuar!! I need more!!!! Where's my song? HANYA MILIKMU?!!! Pentas yg simple but menarik tp aku x pueh ati ngan sound system yang kureng tp seb baik abang kita ni sore power..tak payah guna mic pun leh dgr satu Panggung Sari. Anyway..syabas buat penyanyi lelaki kesygn aku dan juga kesygn ramai Anuar Zain. We all dahaga lahi konsert2 anda2 masa akan datang... Keep up the good work!!! Love... b4 balik... my sis smpat beli DVD karaoke Anuar zain... time tu plak... aku smpt jumpa mmber aku, Datuk Khairul kat situ.... sja nak tunjuk pic2 dia yg smpt dia captured... siap ngan video tuh... panas btol tgk... ala... dia dok depan skali boleh rr... try klu aku dok atas pentas tu... hahha.... kat luar tu plak, smpt my sis sempat jumpa mmber dia, Kak Intan ngan student Violin dia, Jason... yg main utk Orchestra tu....

nie geng2 my sis... dri ujung tu... Che Pian, my sis, aku n kak mala (ibu mengndung 8 bulan)


kak mala lagi, kak scha, kak mahera.abg Nazim, and ade 2 org lagi x masuk dlm pic nie... which is kak Natrah ngn abg Eddy...


pic atas nie plak... CD karaoke Anuar Zain utk album yg latest dia... poster, leavelet, ngan ticket... my sis yg beli... coz dia mmg gila tahap dewa ngan laki dia yg sorg nie... tahap meroyan jugak la... hahahha...




p/s: Tak sabar2 nak nak start keje Isnin nie hu3x...Kepada readers blog ni, sesungguhnya apa saja catatan kat sini, tidak sama sekali di dorong oleh perasaan riak (kerana ia termasuk dalam kategori syirik kecil, kan?), tapi lebih kepada merapu semata2 kerana sememangnya aku ni 'sengal' orangnya, he3x... (my sis punye foot note) hahahha