Tuesday, June 16, 2009

Interview


erm... tak tau la yg keberapa dah interview yg aku attend until today interview.. 2 interview plak tuh... dalam sehari... satu advertising company @ batu caves, satu lagik retailing @ KLCC... da busan sgt dok umah... aleh2 terus 2 interview soh attend skali... 1st interview kat Batu Caves, advertising company... yg handle advertisment along MRR2, Federal Highway, LPT ngan KL-Karak Highway... lama gak la x kene interview... chuak pun ade... last interview aku x ingat bila... tapi byk gak la... biasa la... Konsep Rezeki... hehehe... kdg dapat, kdg x dapat... btol x? actually my sis yg pass my resume kat company dia tu... dah dia HR... through email je... tu pun dia sms soh pass kat dia... a day b4 interview, cant sleep at all... dgn mata bengkak sebelah kanan.. da jadik cite sepet... hahaha... bgn pgi tdi pun mcm malas je... pk2 balik... my sis da submit my resume to her boss and da shortlisted, kene pegi jugak la... otw pegi... da serabut da dlm kepala aku... mcm2 pk... sakit perut tu x yah cakap rr brape kali... chuak punye pasal... tpi buat2 professional rr kan... ketepikan sume prasaan itew... hahaha... 1st person to be interview... mmber2 facebook aku ngan my sis da bg tips... be urself, rilex, confident bla cakap...aku try practise je la ape yg diorg advise... memula masuk je... dia ckp... grooming aku smart... mengalahkan ceo da... hahaha.. siot je kan... may be da biasa smart kot. dr kecik.. my late father dah train dr kecik... 1st impression tu kan penting.. hahaha... start je diorg soh cite pasal aku, background, education, and working expirience... aku cakap x berenti... pong peng pong peng... x penah2 aku ckp byk time interview... tetibe harinie byk pulak aku ckp... menghafal actually.... coz sure aku problem klu nak cite pasal diri sendiri... slalu sangkut time nie... org yg interview aku tu friendly la jugak.... siap leh gelak2 lagik ngan aku... hahahha... ala2 bersembang je... lepas 20minit kot... abis la interview aku tu... ha... lupe plak... soklan cepumas yg diorg bg kat aku... about advertising... "where is the nearest our billbord"... aku jawab dgn confidentnye kat MRR2 depan Petronas heading to Kl-Karak Highway... diorg gelak... x salah jawapannye tapi x tepat... The correct answer is up on our building... hahaha... serious x perasan langsung aku pasal billboard tu... siot je... lepas abis je interview tu... aku try tgk atas building tu.. mmg ade.. lalu tersengih sendirian!!!!

2 comments:

je m'appelle ema said...

haha...you didnt even know where it was?.lol.=p

eeri jeremiah ivanovic said...

hahah.. totally forgot about it... seriously...