Tuesday, June 30, 2009

Finally......



erm... cartoon kat atas tu sure korang dah tau ape kaitannye ngan aku... bg yg slalu baca blog aku la kan... but, for those yg bru je mula minat ngan blog aku nie, aku cite balik rr kan... interview to another interview, with lots of wishes of luck for the interview i got from my family and friends.. i'm not sure how many interview that i already attend... mungkin berpuluh2 laki... eh silap... kali... finally i got it after i attend on 2nd interview in the same company.... erm... konsep rezeki... biasa lah kan... kdg2 ade... kdg2 x dek... ape yang penting... kerjasama... tu wonderpets la... cutenye diorg... ape yg penting... usaha la kan... klu x... nak hidup mcm mana klu x dek duit... nak2 plak dok KL... keluar umah je... sure pakai RM.... pendek kata... klu x keje... mana la duit dtg sendiri kat kita... btol x? Betul... betul.. betul... kata Upin n Ipin... K... nak sambung cite... 2nd interview in the same company... i was speechless at first when i'm introducing myself.. everything about me... clueless... then the interviewer keep asking me with a lots of question... when do you leave ur study?! why don't u continued ur study?! why u leaving ur job before?! and many others question... but.. i answer it confidently.... after 10minutes the interview held on... its finally over... in a short time.. may be coz i already attend on it before...after than... i have a typing test... Word n Excel... i have not problem on Words.. but i really have a problem in Excel... stupid btol kan aku nieh... nasib baik la lepas pasal tu... balik je lepas interview tu... terus g KLCC... budget nak g la tgk Transformers... at last... Q panjang rr plak... malas nye... dah la pakai office attire... org tgk pun pelik je time tuh... x kan lunch dah budak nie kol 11.00am... awal btol.... hahaha... then tetibe je nak jumpa shamker... kebetulan dia pun ade kat KLCC gak.... so, lepak rr skali ngan dia... mmber dia, didie pun ade skali.. lepak kat starbucks smbil minum2... Iced Caffè Latte... my fav beside, Double ChocolateChip Frappucinno.... lepak lama gak... sampai boring la gak.... x tau nak borak ape da... then, shamker ade keje x settle lagik kat LGM.... nak wat quotation katenye... so... aku pun terus la balik umah.... n terus





Friday, June 26, 2009

Rest In Peace!!!!






Raja Pop Michael Jackson @ Mikhael meninggal dunia jam 2.26 petang semalam selepas diserang sakit jantung. Dia hanya berusia 50 tahun.Jackson meninggalkan tiga orang anak, Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson dan Prince Michael Jackson II. Tengah hari semalam Jackson telah dibawa ke hospital selepas pengsan dirumahnya kira-kira jam 12 tengah hari. Dia koma dan meninggal sejurus selepas dikejarkan ke UCLA Medical Centre.

a few reaction from malaysia artist that i got...
x-clusive kat blog i yea...
diorg sendiri sms kat i...
kuikuikui

Hunny Madu
Kami bergantung pada perubahan muzik yang direvolusikan oleh pengorak langkah yang bernama Michael Jackson. Meskipun beberapa tahun lalu MJ dihujani dengan pelbagai paparan negatif di dalam media, namun legasinya akan berterusan.

Dayang Nurfaizah
A sad moment for the music industry as we have lost one of the world’s musical genius and legends.

Qushairi Razali (Qi)
This is terribly sad news. I grew up listening and dancing to his songs … even picked up the Thriller moves from him. But me being me, believer of conspiracies, I think this is his way of quiet retirement

Noryn Aziz
Saya menerima SMS dari Steve Thornton pagi tadi. Katanya, ‘Michael Jackson has died’. I was shocked. Kematiannya satu kehilangan besar kepada industri muzik sedunia. Banyak yang telah disumbangkannya kepada industri muzik, revolusi yang telah dilakukannya.Anda mungkin bukan seorang die-hard fan tetapi anda pasti menyukai lagu-lagunya, gayanya. Walaupun dia sudah lama menyepi, namun dia tidak pernah dilupai. Kini dengan pemergiannya, dia akan dikenang semua.



Aktres yang terkenal menerusi siri Charlie's Angels, Farrah Fawcett meninggal dunia pada usia 62 tahun kerana barah, semalam, kata jurucakapnya. Beliau mulanya dikesan menghidap barah dubur lewat 2006. Majalah People melaporkan aktres itu menghembuskan nafas terakhir di Pusat Kesihatan St John’s, Santa Monica, California pada 9.28 pagi waktu tempatan. Beliau adalah kekasih pelakon yang terkenal menerusi filem Love Story, Ryan O'Neal. Fawcett baru-baru ini kembali menjalani rawatan di pusat kesihatan itu selepas barahnya kembali menyerang. Fawcett meninggalkan seorang anak lelaki, Redmond, 24, yang ketika ini menjalani hukuman penjara kerana kesalahan dadah. Anak lelakinya sempat bercakap dengan Fawcett di telefon sebelum ibunya meninggal


p/s: tetibe teringat kat Micheal Jackson dalam Malaysia Idol dulu... mungkin dia bleh ganti the Ori Jacko?! hikhihkik... yg mana rasa nak jadik Charlie's Angle tu... da dae satu tempat kosong tu... hikhihkik

Monday, June 22, 2009

Happy Father's Day

semoga rohnya dicucuri rahmat...
dan moga ditempatkan dikalangan org2 yg beriman
amin....


ermmm... aku da ok da... sikit2 sedey... tetibe je iTunes play lagu "Aishah-Ayah".... mcm tau2 je aku nak updated blog pasal father's day kan... may be secara kebetulan je kan... syahdy gile lagu tuh... dgr mlm2... sure nanges... lagik satu... lagu "dipondok kecil" lagik sedey.... huhuuh... k la... aku nak cite skit asal my late father... pic kat atas tu pic my late father n my mom time diorg kawen... 19 may 1977... muka garang kan... tapi baek hati.... may be byk je yg aku nak cite pasal my late father nie... where should i start? i have no idea on it... may be a lil' bit about his background... okies?!

Ayah, Abah or Babah, Daddy, Bapak, Walid, Papa, etc sumer gelaran tu bawak maksud yang sama kan? Kitaorang 5 beradik - Along (aku la tuh...), Angah, Alang, Achik Le & Adik Muzi pangge ayah aku 'Papa'. Papa aku dah takde lebih kurang 6 tahun, dia meninggal sebab kanser usus on 17 Januari 2003, subuh Jumaat, lebih kurang pukul 6.20.20 pagi kat Hospital USM, Kubang Kerian, Kelantan. time tu aku nak SPM... Hmm...apa kata aku citer kat sini mende2 yang aku ingat pasal arwah papa aku, ok?

1) my late father's name is Muhamad Nor Bin Che Ibrahim... born on Jan 15th 1949. anak ke dua dari 4 adik beradik.... 2 laki 2 pompuan... born at Kg Raja... Machang Kelantan... so... aku nie kirenye keturunan raja la jugak... hahahha... Maths?! expert on it.... x macam 5 org anak dia yg lain... sengal Maths... start dri along aku till my last sister... hahaha... lagik satu... papa aku nie Polis... bru perasan... sebelah papa aku sume polis klu x silap...

2) papa aku start jadik polis lepas SPM klu x silap... mengikut Blog kakak aku rr kan... mungkin aku leh copy n paste je pasal papa aku dr blog dia.... hahahha... nanti dia marah plak... x dek originallity plak... better wat sendiri... curik2 skit je idea dr blog dia... hahaha... sorry along... aku tau ang baca nie... hahah... dia start kene posting kat Temerloh... time tu aku x dek lagik pown... x wujud lagik... kirenye akak aku cite la kan... time kat sana tuh... sume cina2 yg mana gengster tu... bersujud yea ngan papa aku... takut ngan papa aku... x brani wat pasal... mau mati kene blasah ngan papa aku... menurut sumber yg boleh dipercayai gak... papa aku byk mmber2 cina kat situ... then masa kene posting plak kat Ipoh... sume ngantar papa n my family kat Ipoh... friendship diorg x abis kat situ je tau... still contact till the day my father pass away... even they all post about chinese traditional medicine... ubat akar2 kayu... tapi x sempat nak minum ubat2 tu... tuhan lebih sayangkan papa aku....

3)papa sorg yg garang tapi really take care about his sons and daughters... x pernah nak lebihkan sesapa antara kitorg adik beradik yg 5 nie... sume sama je... ape yg aku dpt, yg lain dapat gak... x dek lebih x dek kurang... tu yg aku respect sgt kat papa aku... fair ngan sume anak2 dia... still remember about kene kurung kat luar rumah, kene rotan and byk lagik utk ajar kitorg adik beradik jadik org yg berguna... wah gitew... class ayat mak kan uols... satu benda yg aku still ingat time aku ngamuk time maghrib nak main toys... byk jugak la... dlm sekotak besar tv... x dapat nak main... time tu papa aku ade... dia amik la mainan tu... ingat nak bg kat aku.. at last... papa aku terus buang sume kat tempat sampah.... terus aku diam... x bcakap ape... tergamam terus... ingat2 balik... klakar plak... cakap je ape yg kitorg nak... slalunye papa aku bagi n dapatkan utk kitorg sume... may be dia x nak anak2 dia rasa susah kot... terharu aku...

4) time tadika lagi best... papa slalu hantar aku... even tadika tu ade sediakan bus utk amik n hantar aku dr umah ke tadika... jauh gak la tadika aku ngan umah aku time tu... aku rasa aku je yg tadika jauh skali... adik beradik aku sume tadika selang 2 buah berek dr umah aku... x tau nape... mungkin sbb aku 1st son utk papa aku... walaupun x brape nak jantan... hahaha... kol 530pg dah bangun nak g tadika... tapi time van skolah tu sampai je dpn umah... mak aku bgtau kat kak shiela yg teman budak2 dlm van tu aku x naik van... sure van datang, aku pun start gak la sakit perut... almost everyday... so... yg hantar aku g tadika kat area casuarina hotel ipoh tu, of course la papa aku... coz all the way to his office kat area Medan Kidd, Ipoh.. hari2 macam tu... sampai papa aku ckp... hari2 lewat g tadika... bgn awal... papa jugak yg hantar... time tadika gak la aku rasa papa byk abiskan duit kat aku utk beli suar kecik... coz hari2 sakit perut kat tadika... balik je x dek... wakakak... kekadang tu siap bwak spare lagik... malu rr nak cite... hikhikhik... lagik satu... antara aku adik beradik aku, aku la yang paling banyak skali tukar skolah... coz aku kan gangster... kaki pukul, buli, sume aku klu yg jahat2 tu... haha... lawak je la... coz papa aku kan polis... every year tukar skolah menengah... 1 skolah 1 tahun... susah jugak la nak adapt ngan skolah baru ngan mmber2... bru je nak kenal... da kene pindah... x pe la... papa punye keje... i have to follow la wherever papa kene posting kat mana... x kan nak dok hostel plak... ckp pasal hostel, aku teringat time form 4 kat Teknik taiping... papa aku soh aku stay kat hostel time kene posting kat Kota Bharu dulu... aku beria2 sgt nak dok hostel... tapi entah kenapa... aku x jadik... may be aku bleh rasa kot klu aku stay hostel... aku x smpt nak jumpa papa klu aku dok hostel... Taiping - Pengkalan Chepa... jauh gak... klu jadik ape2 kat papa... at last aku make a decision to follow papa moved in to Pengkalan Chepa... time skolah kat teknik Taiping plak... kol 630am je sure papa hantar aku kat bus stop blakang Hospital Taiping... ade time sports day kat teknik taiping, aku nak sport shoes... 2-3 kedai gak la g tgk ngan papa aku... x puas hati coz x dek yg bekenan... at last pegi kedai yg 1st tdi utk beli yg aku minat memula walaupun mahal... papa aku senyum je melayan aku... x merungut langsung layan kerenah anak laki dia yg 1st nie... salute papa aku...

5) papa mmg pandai savings... utk future... blanja ikut kemampuan... x berhutang... dan x pernah ade credit card... 1st car papa aku Toyota Corolla plate CU3982... colour gold... still aku ngan dia till he passed away... papa penah ajar aku bawak kete tu time kat Taiping dulu... papa aku nak sgt ajar aku drive kete... papa aku ckp lagik... klu ade ape2 nanti... sng la... leh bawak kete... x yah menyusahkan org da... at first aku x mau.. takut sgt... papa aku ckp lagik... laki x leh nak takut2... nanti org buli kita... hahah.. pk2 balik... ye jugak... terus aku try bawak kete time tu... aku rasa la kan aku byk refer ngan papa aku pasal jadik laki... wah.. men 2 men session gitew... still ingat lagik ape yg aku penah ckp kat papa aku... confused tentang sesuatu... tapi x pe rr... biar je la aku je yang tau ape yg aku ckp time tu ngan papa aku... tapi x tau la klu yg lain tau... tapi dia pesan... try je la berubah... sikit2... lama2 nanti boleh rr kan... ingat lagik aku pesan papa aku tu... one thing, aku nak follow mcm papa aku b4 kawen... keje kuat2... collect duit byk2... sedia sume kelengkapan umah b4 kawen... at least wife aku nanti cuci kaki je la... sume da ade... sng skit kan... lagik satu... JANGAN BERHUTANG.. pesan dia... nanti sakit...

6)makan.... papa aku suka sgt makan... mcm aku jugak... klu ade kedai yg bru bukak @ org suggest makan, sure x lepas nak try... mmg suka makan la sng cite... klu la JJCM tu program aku buat... sah2 la aku ngan papa aku pengacara program tuh... hahaha... papa aku slalu beli mee kari ngan mee soup kat chinese Canning Garden... Koew Teow kat situ best... yg slalu makan, Nasik ayam kat Bazzar Bulat, Ipoh.. Burger kat Depan Skolah Sam Tet Ipoh, murtabak wan ngan murtabak Leman sure x miss time puasa papa aku beli... Ahad je, sure dia beli 2 paper yg slalu dia beli... MINGGUAN MALAYSIA ngan BERITA MINGGU... my along still continued on it...

7) Jan 17th, 2003.. 2 days after his besday... he left us... in ICU HUSM Kubang Kerian... still remember... first skali dia mula2 masuk spital... aku yg pegi ngan dia... berDua je ngan papa aku... aku tak tau nak kemana time tu.. papa aku soh follow... may be aku yg cool in any contdition kot incase anything happen on him.. x mcm my 2ns sis... tgk je da sebak... nanges segala bagai... pegi je spital... aku follow je papa aku kemana2 yg papa kene pegi until kene tahan ward on that day... what?! kene tahan ward?! papa aku rilex je.. aku time tu... pk.. mcm mana la nak balik nie... papa kene tahan ward.. kete kat sini.. tibe2.. papa soh aku drive bawak balik kete tu... adoyai... chuak x ingat time tu... jadik ape2 lagik... papa aku yg susah... papa aku time tu kene tahan ward utk beberapa hari... aku try tanye papa aku sakit ape... tapi papa aku x pernah nak bgtau... sure tukar topic klu aku tanye sakit ape... papa aku may be x nak aku pk byk sgt kot n x mau susahkan aku... maklum la... aku kan kuat fikir punye org... ade je yg aku fikir kat dlm kepala nieh... aku slalu temankan papa aku time dia kene tahan ward tu... start papa aku ajak aku teman dia memula g hospital tu lagik... sape lagik nak teman selain aku ngan mak aku.. my sis plak kat KL... keje.. aku yg paling boleh diharap time tu kot... wah.. gitew katenye.. sudeh!!! time papa aku kene tahan balik ward lepas kluar tu... aku x ingat bila... tpi yg aku ingat... mlm time tuh... papa aku sakit perut sgt... ulang alik toilet... then papa aku soh beli pill che kit teck aun tu... bagi ilang sakit perut... byk jugak la aku beli... dlm 1 dozen klu x salah... aku tgk papa aku time tu... sakit sgt2... smpi air mata aku kluar... then x sure plak jadi ape lepas tu... just aku ingat2... mmber papa dtg umah... bwk papa aku g spital.. aku ngan adik2 aku stay umah je... tunggu smpi diorg balik... lama gak la... sampai tertdo... adik pompuan aku time darjah 5 tu... nanges da... dia ckp nak papa... huhuuh... aku tdokan dia... x smpi hati tgk dia nanges.. sah2 la aku nanges jugak... hahaha... then mama aku call jiran sebelah aku kot... bgtau yg papa aku kene tahan ward lagik... time tu... mama yg jaga papa kat hospital... ade satu part tu... sume adik beradik aku ade kat umah...kol 5 pagi kot... masing2 tdo... lepas tunggu papa x sedar2 lagik dr operation... cik noor terpaksa pecah masuk umah kitorg melalui pintu blakang umah kitorg... nasib baik x kunci grill... sedar2 je kan... cik noor dah kejutkan kitorg sume... tgh blur masing2... mcm mana cik noor leh masuk umah kitog... dia ckp... siap2 la... kita g hospital... ha?! wat ape hospital pagi2 buta nie... x bukak lagik kan.. cik noor ckp... mama call suruh datang... papa da tenat da... dgr je mcm tu... angah aku dah syahdu gile... adik aku muzi tu siap sound kaka aku... jgn la nanges angah... nanti aku pun nak nanges gak!! terus dia nanges... huhuhuuh... masing2 dlm kete syahdu... aku rasa angah ngan muzi je yg sedih gile... pk dah mcm2... aku ngan along klu x salah... rilex je... lan... tdo... siot je... sampai2 je sana.. masing2 tgk mama... cik noor ngan cik usop ade skali teman kitorg... Su ngan Pak Su pun ade time tu klu x salah... kitorg mcm x caye je tgk papa mcm tu... still x sedar lagik lepas operation... masuk terus g kat katil... along still kat pintu... cant believe what was happen to papa i think... 15 minit gak la dia kat pintu tu... bru dia masuk... angah tgk2 je papa macam tuh... dri pintu.. dah beria da nanges... mata aku time tu... dok tgk kat machine tu.... time tu kan.. tuhan je yg tau... tetibe nieh nak jadik Doctor... boleh?! huhuuh... tetibe je kan... dari bukit bukau terus ke single line machine tu... around 6.20.20am time tu... nurse da buang sume benda2 yg menyambungkan papa aku ngan machine tu... time tu bru aku faham... papa da tinggalkan kitorg adik beradik ngan mama... mama time tu... rilex je... redha je... may be mama da tau papa nak pegi... kitorg masing2 sedih... lepas je tgk papa pergi tu... terus kitorg balik mandi... coz mama yg suruh cik noor bwk kitorg balik... byk lagik nak buat lepas nie... lepas mandi je... masing2 still x pecaya ape yg jadik pagi tdi... rasa mcm kosong je hidup... aku ngan muzi ngan lan... dok kat pintu depan umah kitorg.... kete papa parking betul2 bawah pokok dpn umah... tengok je kete tu... teringat kat papa... masing2 nanges tgk kete tu... kete yg bwk banyak kenangan utk kitorg satu family... ade satu ketika tu... aku pernah tdo dlm kete tu coz teringat sgt kat papa.... slalu jugak la... tertdo dlm kete tu... nak lepas rindu kat papa... then kitorg pegi surau kat perumahan PDRM kitorg tu... coz papa da ade kat sana... ready utk dimandikan.. aku ngan adik aku, lan... mmber2 papa panggil utk masuk skali... kitorg je laki dlm family tu... aku still remember that moment... aku mandikan papa aku time tu... adik aku gosok2 papa aku... ade satu time tu... aku tetibe nanges... x tau nape.. ade pakcik tu prasan aku nanges kot... dia ckp... x elok nanges dpn papa... nanti dia nanges gak tgk kita nanges... aku pun tahan la air mata sampai sudah sume... then lepas mandi, kapan and solat jenazah, terus bawak balik kat umah my uncle kat machang... skali lagik utk solat jenazah... mmber2 papa ngan saudara ramai yg dtg... sampai la papa dikebumikan tgh hari tuh... tu la time aku ilang org yg aku sayang giler... rasa kosong sgt time nie... raya pun mcm x raya... kekadang tu teringat kat papa bila org ngan papa diorg masing2...

Tuesday, June 16, 2009

Interview


erm... tak tau la yg keberapa dah interview yg aku attend until today interview.. 2 interview plak tuh... dalam sehari... satu advertising company @ batu caves, satu lagik retailing @ KLCC... da busan sgt dok umah... aleh2 terus 2 interview soh attend skali... 1st interview kat Batu Caves, advertising company... yg handle advertisment along MRR2, Federal Highway, LPT ngan KL-Karak Highway... lama gak la x kene interview... chuak pun ade... last interview aku x ingat bila... tapi byk gak la... biasa la... Konsep Rezeki... hehehe... kdg dapat, kdg x dapat... btol x? actually my sis yg pass my resume kat company dia tu... dah dia HR... through email je... tu pun dia sms soh pass kat dia... a day b4 interview, cant sleep at all... dgn mata bengkak sebelah kanan.. da jadik cite sepet... hahaha... bgn pgi tdi pun mcm malas je... pk2 balik... my sis da submit my resume to her boss and da shortlisted, kene pegi jugak la... otw pegi... da serabut da dlm kepala aku... mcm2 pk... sakit perut tu x yah cakap rr brape kali... chuak punye pasal... tpi buat2 professional rr kan... ketepikan sume prasaan itew... hahaha... 1st person to be interview... mmber2 facebook aku ngan my sis da bg tips... be urself, rilex, confident bla cakap...aku try practise je la ape yg diorg advise... memula masuk je... dia ckp... grooming aku smart... mengalahkan ceo da... hahaha.. siot je kan... may be da biasa smart kot. dr kecik.. my late father dah train dr kecik... 1st impression tu kan penting.. hahaha... start je diorg soh cite pasal aku, background, education, and working expirience... aku cakap x berenti... pong peng pong peng... x penah2 aku ckp byk time interview... tetibe harinie byk pulak aku ckp... menghafal actually.... coz sure aku problem klu nak cite pasal diri sendiri... slalu sangkut time nie... org yg interview aku tu friendly la jugak.... siap leh gelak2 lagik ngan aku... hahahha... ala2 bersembang je... lepas 20minit kot... abis la interview aku tu... ha... lupe plak... soklan cepumas yg diorg bg kat aku... about advertising... "where is the nearest our billbord"... aku jawab dgn confidentnye kat MRR2 depan Petronas heading to Kl-Karak Highway... diorg gelak... x salah jawapannye tapi x tepat... The correct answer is up on our building... hahaha... serious x perasan langsung aku pasal billboard tu... siot je... lepas abis je interview tu... aku try tgk atas building tu.. mmg ade.. lalu tersengih sendirian!!!!

Friday, June 12, 2009

Beli baru je la..

owh?!

ketika aku sedang dibuai mimpi indah.... erm.... terjaga aku dr tdo yg lena.... dapat call.... ingatkan nak panggil aku interview keje... tapi nak bgtau pasal Ixus digital camera aku yg aku anta repair june 4th arituh... anta repai pun coz x bleh nak "on". tgh mamai jawab call.. yg aku dgr... rm1.3k... mahal... beli baru... tu je... terus bgn dr tdo.... ape bleh buat... kene beli baru la jawabnye kan.... org tu cakap lagik... better beli yg latest punye... baru... coz camera aku tu tahun 2007... so... moral of the story?! beli DSC-T900 + MPK+THH worth rm1999 @ pun DSC-W290 + MPK-WE worth rm1599 from Sony... walaupun da ade DSLR sendiri... compact digital camera sng skit nak bwk kemana2... x berat mcm DSLR aku yg dlm beg tu... huhuuhuh tapi best DSLR lagik... coz leh jadik LONG LENS DEVILS ngan REZA... btol x bro Reza?! hikhikhik...



p/s: to my sis, sian camera tu... da sengal masuk air... ang kene beli model yg aku ckp tuh... lagik comey... ade kaler PINK lagik... skali sportpack... utk g redang nanti, leg amik pic dlm air... bestnyer...

Wednesday, June 10, 2009

Terengganu....

erm... rasenye dah lama x updated... coz bz je jenjalan kan... hahaha... kejap ke sana, kejap kesini... mengalahkan Menteri plak kan... ade je MOU yg nak di"sign"... jadik duta kat sana.. lauching album kat sini, shooting kat situ, show kat siti... eh... hahaha... da melalut da nie kan... musim panas2 nie... x best dok kat umah.... jenjalan je la keje nye walaupun sunburn... dah org ajak, kita pegi je rr... btol x?



k la... aku cite erk... last friday, ( jun 5th), we are heading to terengganu, follow my sis ngan member dia yg dok terengganu.... kirenye balik kampung mmber dia la nie citenye... pagi jumaat tu... sempat g breakfast ngan my sis and her friend, Kak mahera kat kedai area tmn samudera (batu caves area) mkn nasi kerabu ngan daging bakar... hahha.. amik aura nak g teganu kot... hahah... then my sis g office dia kejap while waiting her friends siap2 pack barang... kol 2.30ptg bru gerak ke sana.... otw heading to terengganu tu, ade incident yg jadik... guess what? hahaha... BMW kalah ngan Kenari... hahaha.. nak cucuk sgt Kenari... amik ko BMW... ingat kete ko best sgt ke? my sis drive time tu.... slumber badak rr my sis wat dunno ngan BMW yg kuang ajar tuh... budget nak langgar kitorg... silap byk rr... x dpt nak langgar balik kitorg... BMW tu potong kitorg... then blok kete tgh2 highway... kete kat blakang byk giler... bleh plak dia block kete... turun plak mcm gengster... x takut rr... ko sorg.. kitorg 4 org... then dia terus ke kete kitorg... tak tahu kenapa... dia patah balik... mungkin dia takut ngan aku yg comey nieh... wakakka... then guess what lepas mamat tu blah... my sis and i ngan 2 org mmber dia ... ckp benda yg sama... "MAMAT TU PUNYE BODY SMART SIOT... ENSEM PLAK TUH... DAH LA TINGGI, PAKAI BMW LAK.. BEST KLU BUAT BF NIE" wakakka... sampai kat umah family mmber my sis dlm kol 10.30mlm... sampai je.. makan... then tdo... smpi x sedarkan diri... letih sgt....



Sabtu tu plak... lepas breakfast dlm kol 10.00am, we are heading to Jerteh... tgk mmber2 my sis bersalin... dpt anak laki klu x salah... b4 that g umah syikin kat Kuala Besut klu x silap... coz nak follow gak... lepak lama gak rr kat umah mmber my sis yg bersalin tu... lunch kol 1600 kat umah tu... then terus balik ke umah syikin amik kete.. bengkak kat tayar... carik kedai tayar lepas tu kat pengkalan nyireh...



hahha... kat kedai tayar tu mmg lawak... tokey kedai kat situ.. pak eik namanye... ckp skema giler... ikut statistik la... and byk lagik... ha... speaking pun yea gak pakcik tu... may be da practice utk tourism terengganu 2009 nie... salute rr pakcik sabri... u can speak in english fluently... bravo... time nak balik tu... smpt gak rr bergambo ngan pakcik yg sporting tu.... sekeping dua... friendly person... and smpt pesan lagik kat kitorg... 4 along distance journey... better berenti kat mana2 masjid atau jumpa budak2 kecik... bgderma ikhlas... bru berkat jalan jauh... ingat tu korg... jgn lupe...


lepas je tukar tayar tu... kitorg terus gerak nak balik ke kuala terengganu... otw balik tu... smpat lepak tepi pantai yg damai... kat area setiu... best giler kat situ... pantai yg best... tenang kepala otak yg serabut... kejap je lepak kat situ... coz dah nak gelap time tuh... then terus balik... terus aku tdo... x larat sgt... too exhausted... x sedar ape... sampai the next morning...




next day tu, on sunday ( june 7th) we are heading to Kuala Terengganu... going to pasar payang... the famous market in KT... pergh... ramai giler... serabut aku tgk... panas plak tuh.... parking plak jauh... need to walk to the market... masuk je pasar tu... ramai gile... serabut aku... dengan p anas nye... nasib baik la kak mahera ade kipas lipas... hahah... kipas jepun tu... leh gak la wat sejuk skit... tpi still peluh... ape cerita? pakai kipas pun panas lagik... then aku x tahan sgt2... aku kuar g area tangga kat ujung pasar tu... ade kerusi... leh lepas2... air ventilation best... sejuk je... sambil kipas lipas badan... ade budak tu siap gelakkan aku time aku kipas time kepanasan tu... ade aku kisah?!


lepas g pasar payang tu, kitorg g TTI, kat area masjid crystal tu... tepi sungai.. nampak mcm x best... tapi pegi je rr... ramai jugak makhluk tuhan time tuh... beli passport... rm10... kirenye tiket masuk rr tuh... nampak je miniature bangunan kat situ... best giler... yeah... jadik monster gak aku.... hikhikhik... byk miniature kat situ... such as masjid rusia, masjid biru turkey. even masjid negara kat KL ni pun ade... yg paling aku suka... Taj Mahal... suka... suka... suka... pic atas tu kat Masijd Al-Aqsa, Baitulmaqdis..

in front of Taj Mahal, India
such a great building...

Xian Mosque, China

yg nie x sure nama ape...
tapi aku suka pic nie...
jadik monster la katekan...

lepas abis pusing2 dlm taman tu... terus g Masjid Kristal... ramai gak yg lepak situ.... majority bergambar kat situ... even pengantin pun ade gak... agak sunburn gak time pusing2 area tu... then, the next destination is Pantai Batu Burok. wei... x larat rr nak cite... layan je la pic kat bawah nie erk... hehehe...



Friday, June 5, 2009

COMING SOON

Bz la kot...


ermmm.. malas nye nak bgn pagi semalam... tpi da janji ngan my sis.. so, i have to... mata rabak... ngantuk lagik... banyak benda nak buat arinie... mcm2... amik ticket, service camera, bayar duit umah, gunting rambut, dan mcm2 lagik...



lepas anta my sis kat opis dia... officialnya kete dia jadik milik aku buat seketika.... hikhikhik.... dlm kol 930am.. aku sampai kat IB, lepas meredah jammed kat jalan2 kat KL yg biasanye jammed time weekdays nie.. maklum rr... hari keje... tapi x la jammed sgt... budak cuti skolah... motif ape aku g Istana Budaya? ntah la... aku pun x tau nape... hahha... g amek ticket rr...



erm.. tiket Konsert Lelaki Ini, Anuar Zain, 1st and 2nd of July...
amik ticket lepas 3 hari wat reservation kat internet....
9 tikcet aku reserved...
utk aku, my sis ngan mmber2 dia...


cash?!
duit utk ticket ngan duit umah...


9 ticket utk konsert july 2nd nnti...



erm... lepas g Istana Budaya tu, budget g KLCC... again?! hahha.. sje je... g Canon anta camera g service... x bleh nak on... lepas g tioman aritu... bukan DSLR aku tau... my sis punye IXUS digital camera yg sengal... after that, nak g tgk wayang... cite 17 Again... zac efron blakon... mcm best je cite tuh... rasenye lebih kurang ngan cite 13 going 30.. cuma terbalik skit cite dia... tpi x jadik... coz ramai budak2 yg cuti skolah nak tgk wayang gak... Q panjang giler... malas nak tunggu... then terus decide g bayar duit umah kat Bank Rakyat area taman Melawati...



argh!!! tension sgt nak carik bank nie... da la x brape familiar sgt ngan bank nieh... carik2 x jumpa... rupenye dok blakang giler... tersorok... malas nak cite... balik je dr bank tu... terus g setiawangsa... beli makan tengahhari... mcm x caye je... aku beli lauk... masak lemak siput sedut ngan sayur keladi, sambal sotong, ulam, ngan kerabu mangga... sambal belacan skali... hikhikhik... x penah2 aku nak makan2 benda tu... tapi mungkin sebab da busan ngan fastfood hari hari... huhuhuuh

Wednesday, June 3, 2009

Stadium Runtuh


agaknye la kan... nie musim bangunan runtuh agakanye la kan... memula kat PJ, wei... silap rr... mula2 keRUNTUHan umah tangga Akill hayy rr... bru kat PJ tuh... nie kat tganu plak... lepas nie... x tau la kat mana kan... sure korg nak tau x nape stadium kat teganu tu runtuh?nak tau x sebab dia? kat bawak nie ade pic yg aku dapat dari saksi2 di tempat kejadian. berita ckp x dek org time runtuh tu kan? ish ish ish... salah sumber kot... nie sumber yg boleh dipercayai... Bukti2 keruntuhan akhlak... eh silap... keruntuhan stadium...

pic selepas kejadian runtuhan stadium...



pic bukti pertama....
ade saksi smpt capture pic nie...
ala... stadium kat blakang umah dia je...
angle yg agak baik gak kan...
no editing...
ckp pak cik Ali... yg capture pic nie...
lagi satu, pak cik ali ckp...
masa raksasa tu ambush stadium tu...
ade perhimpunan agung ala UMNO tgh buat...
pak cik tu ckp lagik,
raksasa tu ngamuk sbb ultraman tolak proposal dia utk jadik guest artist time meeting tuh...




ha... nie bukti nye...
perhimpuan merebut kerusi Presiden oleh family Ultraman...
kan ramai tuh...
ayah Pin pun ade skali...
nape la korg x ajak raksasa tu join skali meeting tuh...
kan da ngamuk da tu...
x pasal2 rugi rm290juta...
lagik satu...
nape erk ultraman nie dtg tganu?
da la stadium tu bru je nak kering simen dia...
bird nest kat beijing is better...
x kan x cukup budget kot ultraman oi...
atau pun korg nak rasa kopok lekor?
hikhikhikik...