Monday, May 18, 2009

Watch = tengok @ jam?


lepas kasut ngan sweater aku jadikan entry utk blog aku... kali nie plak jam... aku nak cite pasal jam... bukan jambatan atau jamban tau... mahupun strawberry jam.... x dek kaitan langsung yea... jam = watch dlm englishnye... org cakap masa itu emas... mmg betul... tapi x leh jual tau... sesaat kita rugi... abis la kita kene tinggal.... punye la kuat penangan masa kan... k la... aku nak cite nie... prasan x pic jam kat atas tuh... sure sume familiar ngan brand tu kan... BOY LONDON... ala... time tahun 90an dulu famous gile... leh tukar2 colour ikut keadaan cuaca.... memula dpt jam nie time skolah rendah... darjah 2 klu x salah.... mmber2 pown ade gak yg pakai jam nieh... time rehat je... sume beli air yg sejuk + ais.... nak test masing2 punye jam ade brape byk colour kat diorg punye jam.... syok sgt time tuh rasenye... kejap2 tgk jam... kononnye tepati masa la... padahal... tgk jam dah tukar colour ke tak... hahahaha... miss that time....




masa pun berubah ikut masanya.... technology pown dah advance.... still remeber klu tgk jam nie... i got this after i dapat tmpt ke 3 dlm exam akhir tahun darjah 4 agaknye.... g-shock doraemon kan... at first x prasan langsung ade design doraemon tu until aku tgk kotak dia..... pakai jam nie smpi darjah 6... 3 tahun gak tahan ngan aku... time skolah menengah plak... aku x pernah pakai pown jam tangan... yg aku bawak hanyalah botol air besar... hahaha.. influence kuat dr classmate cina yg ramai dlm kelas aku.... just 7 org melayu je dlm kelas tuh....



agak lama gak la aku x pakai jam tangan time g skolah.... 5 tahun gak la... until la aku terbaca satu article nie... lelaki x byk accesorries yg leh diorg pakai.... ape yg diorg paling utama ialah JAM TANGAN... so... about a week later... aku beli la jam guess kat atas nie.... agak stylo n simple for me.... ade 2 tali yg diorg bg kat dlm kotak tuh... aku g beli ngan fifi.... kat gurney plaza penang.... as a gift for my besday.... x lama pastu. dlm 1 month.. jam nie ilang time umah kene pecah masuk tim aku kuar g practical kat sg petani.... yg tinggal hanyalah tali yg satu lagik... kjp erk... nak amik air... dahaga plak....



ok... i'm back guys... we continue my story.... about 2 weeks later... i mean lepas umah kene pecah tuh.... aku beli jam yg kat atas nie plak.... kat kedai yg sama kat penang tuh... org kedai tu siap kenal lagik aku... siap cakap... beli jam lagik? hahaha... aku reply balik... aah.. hobi... collect jam tangan.... dia senyum je lepas tuh.... jam nie still ada sampai hari.... aku pakai sampai tali dia dah kembang kene ujan... oleh kerana itu.... aku x sampai hati nak pakai lagik... kesian ngan dia... so... aku simpan elok2 dlm kotak collection jam aku... and it still working.... klu rasa rindu ngan jam nie... aku pakai rr... hehehe....



ellesse sportivo diberi nama... beli lepas tali jam guess yg kat atas tu kembang.... klu x salah, lama gak la aku survey jam nie.... design petak lagik kan... aku sendiri x tau nape aku minat design petak... ingat lagik time memula beli jam nie... 3 bulan lepas... ade mmber yg aku bru kenal kuarkan statement kat best friend aku yg follow gak time tuh... wat ape la beli jam mahal2 nie... nanti buang jugak... klu kat pasar malam plak... leh beli 20 jam.... pergh... aku dgr je dia ckp mcm tuh.... rasa nak sepak je dia... hello... i prefer a better quality not a quantity.... wat ape rr nak beli benda yg sama utk berulang2 kali? my late father ckp sendiri... beli yg puas hati terus... walaupun kne spend banyak rm utk yg better quality... x salah klu untuk diri sendiri.... btol x? satisfaction is everything... gitew... lagi satu... klu ok baca blog nie rr kan... aku x guna sesen pown duit ko... sorry being rude just now.... hahahaha...
mont blanc in my collection... x kuar sesen pun utk jam nieh.... klu beli sendiri ade rr dlm (USD 2278.5) selepas aku survey harga dlm internet... dapat jam nie time melepak kat pantai... area padang kota last 4 years... ade la makhluk tuhan nie.... a couple of mat salleh yg bagi aku jam nie tetibe.... tak tau la nape.... may be coz of aku tolong diorg time memula diorg dtg penang... aku bg melepak kat umah aku kat penang dulu.... coz hotel satu penang penuh.... hahaha... lawak kan... tak tau la klu diorg nak save budget ke ape... at first i refuse to take that wind of watch... bcoz of that brand... they really serious want me to take that watch... they said as appreciation tumpangkan diorg kat umah... dah org bagi.. aku amik je la... org cakap... rezeki jgn ditolak... btol x? siap kotak ngan warranty card tuh diorg bagi... nmpak mcm baru beli je. skali paperbag kedai jam.. entah la.... tapi aku x kisah la klu diorg bg yg fake pown aku x rugi ape pun kan... klu original... may be aku simpan je jam tuh skali kotak ngan warranty card dia walaupun kotak ngan warranty card ilang time pindah..... hahaha... thanx dude.... hahaha... lagik satu... klu dtg malaysia lagik... bgtau aku... leh aku tolong lagik... mana la tau dpt bende lain plak... kahkahkah...





tissot t touch.... smart giler.... geram dah lama.... tapi x cukup duit lagik nak beli... 1.6k.... x pe rr.. hold dulu utk jam nie.... may be leh dpt next year... mana lah bleh nak beli richard mile mcm dato' ct yg quarter million tuh... kepada yg sesiapa yg baca blog aku nie dan rasa nak belikan jam nie kat aku... wah offer nieh.... leh belikan jam nie utk aku k.... aku terima dengan tangan terbuka dan korg akan aku sayang lebih dr jam tuh... wakakakka.... ayat bodek sakan kan... choi....

1 comment:

FERDAUSferdy said...

watch??? i think it is more for tgk la... x mmpu nk beli..