Tuesday, May 12, 2009

VW Golf R32


erm.... semalam aku try test drive kete nie time kat dataran merdeka.... kenal sorg uncle melayu nie kat sana... time aku lepak sorg2 kat situ... kat bawah nie dialog aku ngan dia....

pakcik : askum... sorg je ke nak?

Aku : wsalam... aah.. sorg je cik... saja kuar lepak mlm2 kat sini... busan dok umah... hari2 ngadap laptop... main internet...

Pakcik: hahaha...(pakcik tu gelak) pakcik plak x bleh tdo mlm nie... tu yg pakcik kuar tuh.... lupe plak... nama pakcik riduan... kamu?

Aku : fikry... mmber2 panggil eeri...

Pakcik: owh eeri... sama macam nama arwah anak pakcik... muka kamu pun lebih kurang mcm dia gak... tapi... dia dah x dek 10 tahun dulu.. masa tuh... family kami g cuti2... then accident.... pakcik sorg je yg selamat...

Aku : owh yeke.... (aku terdiam)

Pakcik: x pe la nak... takdir... x leh nakbuat ape kan... pakcik redha...

Aku : (mmbisu) sambil tgk kete pakcik tuh dpn mata aku...

Pakcik: pakcik tahu kamu suka kete tuh.... nak try bawak? Kunci kete kamu tuh... kita ronda2 KL...

Aku : ha? (terkejut) pakcik nie biar betul?! X pe la kot... segan la... kete mahal... (dlm hati nak try gak)

Pakcik: pakcik betul2 nie.. lgpun... pakcik x tau nak buat ape dah kat sini... pening tgk kete lalu lalang. (serious)

Aku : pakcik x ksah ke klu sya try bawak kete pakcik? Kete mahal nie pakcik... kang jadik ape2... x terbayar plak saya nnti...

Pakcik: ish kamu nie... kesitu plak... jgn mintak benda yg x baik... doa tu...

Aku : (terdiam)

Pakcik: ha... yg kamu duduk sebelah penumpang nie nape plak... kamu drive... pakcik x pernah dok sebelah passenger nieh...

Aku : tersengih.. lalu ke tempat driver... (dan menutup pintu dgn cermat)



Start je kete tuh... terus aku drive pusing2 kl... at first aku pusing area dataran tu je... then pakcik tu ckp... selesakan je diri ngan kete nie... (lain mcm plak aku rasa time dia ckp mcm tuh...) dlm 20minit... aku park kete balik kat dataran...



Aku : not bad gak kete nie... suka btol saya leh drive kete nie walaupun x mmpu nak beli...

Pakcik: klu pakcik nak hadiahkan kete nie kat kamu mlm nie kamu nak?... pakcik pown rasa mungkin “masa’ pakcik akan tiba x lama lagik... pakcik x tau nak tinggalkan sume harta pakcik kat sape...

Aku : ha? (terkejut) pakcik x kenal saya... kita kenal pun baru je... x kan mcm tu je pakcik nak bg?!

Pakcik : mungkin rezeki kamu mlm nie.... x pe... pakcik follow kamu balik hantar kereta nie.. tapi janji ngan pakcik.. lepas tu kamu anta pakcik balik kat umah pakcik...



Sampai je kat umah aku, aku park kete akak aku. Then pakcik tu soh aku drive anta dia balik umah dia... tetibe je aku rasa lain macam je bila smpi lorong masuk umah dia... dia terus bukak pintu kete dan bg salam kat aku... time aku reverse kete plak... aku tgk cermin blakang... dia terus ilang.... balik je dr umah pakcik tu.. aku terus tdo... x sedarkan diri... rasa nak demam... tetibe aku dgr bunyik mcm alarm kete.. aku terbangun trus dr tdo... aku carik kunci kete tuh... x jumpa2... then bru terjaga... sume tu hanyalah mimpi....huhuhuhu... benci lah!!!!!



actually lama dah aku bekenan ngan kete nieh... mmg my dream car la... harga bleh tahan "murah" gak rr... ade rr dlm rm298.888... what? murah mcm tuh? bg yg banyak duit la mungkin murah .... hahahaha.... skali tgk la kan... sejibik mcm VW Golf GTi.... beza dia just kat enjin... yg R32 nie 3.2... klu GTi tu 2.0... and byk lagik yg beza antara dua model nieh..


p/s: so? moral of the story is jgn terlalu idamkan sesuatu yg tidak pasti... dan jgn lupe basuh kaki dan baca doa tdo... hahaha...

No comments: