Tuesday, May 19, 2009

MAC vs PC

notebook... laptop... benda yg sama kan? aku rasa benda yg sure sume org ade... esspecially student n businessman.. that make their life more easier to work... hahaha... laptop byk keje dia... ada org guna utk basuh kain, iron baju... hahaha... klu la ade laptop mcm tuh... x la... memain je la.. laptop org guna utk wat keje, cari keje, surf internet, chatting kat ym, download lagu kat limewire, berfacebook, dgr lagu, layan movies dan macam2 lagi rr... yg penting... kene ade internet connection... klu ade laptop tapi x dek internet connection x bley jugak nak bermacam2 kat atas tuh... utk aku... aku guna laptop utk download lagu, tgk movie ngan berblogging... hahaha.. siot je kan... org lain beli laptop utk wat keje... hikhihkik... tapi satu je bende yg slalu aku buat ngan laptop nie.. YM la... ape lagik.. hihkihkik...



Asus w3x... 2005... aku beli... rm4999.. first laptop aku... beli time study kat ikm dulu... first student gak yg brani mati bawak laptop kat situ selama diorg bukak ikm tu... pernah jadik isu sbb aku bawak laptop nieh.... sampai naik turun gak la kat opis pengetua time tuh... kat hostel plak... paham2 la... warden sibuk nak rampas laptop nie.. atas alasan.. nanti awak salah guna laptop nie nnti... siot je... nak jugak aku menjawab ngan warden tuh... mane rules and regulation yg ckp x bleh bawak laptop masuk dlm ikm nie? ko tunjuk kat aku skrg... hahaha.. bersuara kecik dlm hati je... mati la klu aku ckp mcm tu kuat2 kat dia.. sah2 la warden x bg laptop aku balik kan..... ala... klu dah baik ngan warden... sure la dpt kan.. gimmick je tuh nak takut2 kan budak2 lain yg bawak laptop sorok2 jugak... yg penting... aku dpt laptop aku balik... yg lain kene rampas... susah klu jadik trend setter nieh... hikhihkik... laptop nie gak la yg berjasa ngan lecturer aku time dia nak wat presentation dulu... lepas tuh.. ramai je lecturer ngan warden yg sibuk je nak pinjam laptop aku nieh... nasib baik la x dek wi-fi lagi time tuh... klu x, sorry rr aku nak bg pinjam... hikhihik.. last 2 years... aku p balik ikm tuh... siap ade wi-fi dah... siot je kan.. tapi x pe.. at least diorg amik gak suggetion aku utk wifi tuh... mana junior2 yg baca blog nie... korg kene kutip sorg 50sen sehari utk aku tau... coz brilliant idea nie... hikhihik... tapi laptop nie ilang time aku kuar g practical... huhuhu.., sedey lor.... aku sedey sgt document dlm tu... mcm lagu... movies... picture2.. ilang... dah la x wat back-up... huhuhu... geram btol la time laptop tu kene kebas....



macbook pro 17 inch... aku beli 2 weeks later... after my 1st laptop have been stolen... beli kat gurney plaza... kat Apple Store... rm10999 je... hahaha... wat gile plak aku kan beli laptop murah macam nieh.... sja nak try machintosh system... at first.. kekok... lama2 best giler.... budget nak amik imac je... pk2 balik... besar.. dah susah plak nak bawak jenjalanthen amik gak macbook pro nieh... mmber2 ngan lecturer aku tekejut aku pakai macbook pro time tuh... kire laptop paling advanced 5 tahun than a pc... pernah jadik isu gak time kat ikm tu skali lagi.... ade aku kisah? hikhikhik... aku suka sgt laptop nie... coz ramai yg give-up ngan laptop nieh... x reti pakai... hehehhe.. tu yg aku suka tuh... at least time aku wat keje... x dek yg sibuk nagn pinjam... Pernah masuk spital 2 kali coz x bley nak ON... and document2 sume dalam tuh ilang dgn tiba2... dah la ssignment nak kene anta time tuh... mati la aku time tuh... nasib baik la mulut aku nie agak manis membodek lecturer aku tuh... nak anta assignment tu by next week... but... sampai skrg aku x anta2 lagik assignment tuh... tapi dapat gak A for that subject... sayang lecturer aku tuh... may be dia lupe kot nak mintak... aku pown buat2 x tau la... likes nothing happen... jahat kan aku... laptop nie still ade lagik... sayang sangat laptop nieh.... muah... muah... muah....



sony vaio vgn-fw35g... my 3rd laptop.... beli b4 launching this year dlm rm4588... last 3 month kat KLCC... memula carik kat times square x dek stock plak.... then terpaksa la aku g KLCC plak... x tau nape amik laptop nie sedangkan laptop apple tu more better than this... may be design kot... lagik satu.. 1st laptop yg ade 16.4 inch kat dunia nieh...good for entertaiment... perfect for movies... hehhehe... full HD... ape yg menarik laptop nie? aku pown xtau... may be bley pakai yg pirates punye software kot... klu macbook aku lagi satu tu... usah kan yg pirate... yg free pown susah klu nak dpt software... sume nye kene original... duit lagik kan... ish.. ish.. ish.. letih duit gak la klu pakai macbook pro tuh... once again my laptop in white colour... after my previous macbook pro... guna laptop nie pon utk transfer gambo, blog ngan Ym je.. kekadang tu... Irc... tahap dah busan gile rr tuh kan...


p/s: aku rasa aku suka 2 tuh... apple ngan sony .... x tau la nape aku suka sgt laptop2 aku nie... masing2 best utk aku... wink.. wink...

2 comments:

kodok said...

Banyak duit hang??? Dah la bohong ngan aku plak tu pasal laptop tu!

eeri jeremiah ivanovic said...

hahahha...
kan dah ckp...
lagi satu tu ade ngan mmber aku...
tukar suka sama suka...
kira still ade dua la kan...
:P