Saturday, May 9, 2009

Lyana Jasmay

liyana jasmay baca blog aku? nape erk? wakakaka... x la... sje je kasi gempak... klu dia baca pown x ksah la kan... tetibe je rasa nak letak dlm blog aku nie.... bukannye ape... tdi terdengar lagu dia.... tapi lupe tajuk lagu dia plak... x pe la... tu cite lain yea... actually aku nak cite pasal lunch aku ngan my sis tdi... ape kaitan aku ngan liyana jasmay nie? hahaha... kitorg lunch skali... hikhikhik... x la... kitorg g makan kat restoran dia utk lunch harinie... lama dah nak try restoran dia nie... sejak bukak lagi kot... slalu tengok je bila lalu mrr2 kat area desa melawati tuh... so... harinie... ade peluang aku nak try kat restoran tuh....


lokasi restoran, kat Desa Melawati, dari tepi MRR2 hala ke selatan dari Gombak, korang dah bley nampak sebelah kiri. Address? No. 9, Jalan 2/4C, Desa Melawati, KL.No tepon: 03-41088501. Suasana dalam restoran ok, ramai gak yang datang makan kat sini, majoriti bawak family. wah.. aku siap promote lagi utk ko liyana...



enviroment dlm restoran tu quite interesting... ade picture2 pasal ikan2 sungai nie.... luas gak la dlm restoran tuh.... bila sampai je sana... ramai yg berfamily dtg jkat situ.... nampak dr luar mmg mcm x dek org.. tapi... dlam... mmg ramai...

ok... kita start program jalan2 cari makan nie.... hahahha... tgk menu... ade set utk sorg rm25++ not bad la utk yg kuat makan.... pic atas tu yg pertama sampai... ulam2 ngan sambal belacan, sambal bacang ngan tempoyak.... satu set rm5.00 je dlm tu ade timun, jantung pisang rebus, pegaga,pucuk ubi ngan jering... tapi... aku makan timun je... yg lain.. x makan pown... hikhikhik...

nie plak menu 1st yg kitorg order... pangasius pangasius masak tempoyak.... hahaha... patin masak tempoyak la... tu aku bg nama sciencetific dia yg aku dpt kat dinding restoran tuh... nasib baik la kitorg mintak separuh je ikan tuh... klu x, mmg x abis... banyak gile utk 2 org makan.... every 100gm ikan tuh rm25.00, so.. ikan kitorg tu berat dia 450gm.. cube kira brape harga utk ikan tu je... ade la dlm 101.30 after less 10%.... utk pangasius pangasius masak tempoyak nie...
mmg x rugi la order nie... mmg best giler... should try it...


nie plak 2nd menu yg kitorg order... puntius doraphani goreng.... best giler... ikan kerai digoreng garing... rasa mcm ikan terubok... tapi x byk tulang mcm terubok.... mmg best.... harga dia... standard rr klu kat kl nie... rm22.00 per100gm... berat kitrg punye dlm 325gm... ade la dlm rm71.50 utk ikan tuh... mmg layan wei makan ikan goreng nie.... garing.... best... rasa mcm nak meratah je ikan nie... korg jgn ingat kitorg makan lauk je sini... nasi besar wangi... mmg bau satu restoran diorg hidang... x rugi klu yg mana x pernah makan nasi wangi mcm tuh... 2 senduk je nasik aku mkn time tuh... tapi... still kenyang smpai mlm... hahahaha...

hahahahaha.... nie pic my sis tgk balik bill diorg bagi... bukannye ape... coz dlm tuh ade menu yg ade kat restoran tuh... mmg banyak menu dia... cukup best bg org yg gila ikan sungai.... walaupun byk review yg aku baca dlm forum2 pasal restoran nie... yg byk ckp pasal harga a bit expensive.... tapi bagi kitorg... mmg berbaloi rr ngan ape yg kita rasa ngan expirience time mkn tuh... mmg pure rasa ikan dr sungai... x rugi klu korg try.... my late father penah ckp... klu pasal makan.... x yah berkira sangat... x rugi pown klu bawak kuar lebih skit duit utk kita makan... yg penting... best n puas hati....btol x ?!

p/s: tetibe plak rasa nak makan abc ngan nasik ayam kat pasar bulat, Ipoh.... bestnye klu dpt g sana.... rasa nak g lagik restoran liyana jasmay nie lagik ngan mmber2...

1 comment:

shandye. said...

dalam blog ohbulan.com kan ada wat entry ramai visitors complaint that the price is a bit steep. ntahlah. tak penah pg n perhaps takkan pg kot lepas baca entri tu.

haih.