Saturday, May 30, 2009

headache!!!


argh!!!! sakit gile kepala aku... pening giler... rasa macam nak pecah je kepala nieh.... tdo je la rinie lepas telan panadol.... khamis?! mcm ade cite baru je kat 8TV kol 930 mlm... owh... blogger boy mlm nie... 1st episode... kene layan nie... even kepala sakit!!!!



Blogger Boy merupakan sebuah drama yang penuh dengan watak-watak yang cukup menarik dan lengkap dengan kisah-kisah kehidupan masyarakat sekeliling. Sifat lurus bendul Budi dan juga humor di dalam drama ini kelihatan cukup menarik dan menghiburkan! Bukan itu sahaja drama ini juga menyuntik elemen baru dalam drama bersiri tempatan dim ana menyelitkan unsur narator dalam penceritaan.

Blogger Boy mengisahkan kehidupan pahit manis seorang jejaka bernama Budi (Qi). Budi, berusia 20-an masih mencari-cari erti sebenar kehidupan di bandar Kuala Lumpur. Pada waktu yang sama, Budi juga mempunyai identiti rahsia di sebuah laman blog miliknya yang diberi nama “Budak KL”. Setelah lebih sebulan menganggur, Budi akhirnya berjaya mendapatkan pekerjaan tetap di sebuah pusat tusyen. Budi yang sentiasa didesak oleh ibunya untuk berkahwin telah mengambil keputusan untuk melamar teman wanitanya - Zehan sewaktu temujanji makan malam mereka. Namun Zehan terlebih dahulu memberikan kejutan apabila mengeluarkan kad jemputan perkahwinannya dengan lelaki lain.Budi yang ternyata begitu hampa dan sedih menghabiskan hari-harinya berkurung di dalam bilik. Kid (Nas-T) yang merupakan teman serumah Budi menasihatkan Budi untuk bersemuka dengan Zehan untuk membuktikan bahawa hidupnya sempurna tanpa Zehan di sisinya.Budi yang bersetuju dengan idea gila Kid kemudiannya bertemu dengan Zehan, namun hatinya begitu sakit melihat Zehan sedang mencuba baju pengantin dan bersedia untuk sesi fotografi pra-perkahwinannya. Harapan Budi untuk memberitahu perasaan sebenar beliau terhadap Zehan tidak kesampaian apabila pertemuan mereka lebih kepada perbincangan mengenai baki hutang yang masih belum Budi langsaikan. Budi bergegas keluar kerana tidak mahu bertemu dengan tunang Zehan. Walaupun begitu dalam keadaan tergesa-gesa, Budi terserempak dengan teman sekolah lamanya (Nina) yang juga merupakan seorang jurugambar. Tidak lama kemudiaan laman blog Budi mula menjadi ikutan ramai. Kebanyakan pembaca berdebat tentang karakter dan jalan cerita si “Budak KL” ini.



Ghost 2 takes place two years after Zack Imran’s murder was solved. Life is going well for Eza, she is a full-fledged journalist and has a loving fiancé by her side. Eza is now working on her latest investigation – the disappearance of Alicia Soo, the beautiful socialite and daughter of the prominent defence attorney, Edmund Soo. Eza follows a series of clues and she discovers Harum... Eza sees Harum, but the problem is Harum is already dead.Eza is now faced with another case – the murder of Harum. Eza’s investigation into Alicia’s case leads her to confront many suspects, and she later finds out that Alicia and Harum are half-sisters through Edmund.In the mean time, Eza keeps receiving pictures of various victims from an anonymous sender. They all have something in common – a heart in a triangle carved on their wrist. Who is this mystery man? Could he be the one responsible for what happened to Alicia and Harum?As Eza races against time to stop this mystery murderer, she learns that all the cases are somehow linked. The victims are all loved ones of a group of men who have a similar past and who are also connected to the mystery murderer and... Zack.

No comments: