Sunday, May 17, 2009

Adidas ku.. punya cerita...


sure ramai familiar dgn logo nie ha... nie la logo adidas original.... actually adidas ade 3 logo.. klu x salah aku la ah... which is adidas original, adidas performance ngan adidas style... aku prefer adidas original coz design diorg ala2 vintage... old skool... hahaha... sure korg tanye nape aku cite pasal adidas nieh? sesuatu yg aku x prasan selama nie.... just realize bila aku kemas shoerack aku.... rupenye kaki aku melekat ngan adidas brand... x sangka plak nie 1 of my collectable item...


still ingat lagik time aku standard 3 kat ipoh, my late father belikan aku sandal kat atas nie utk raya... 1st time beb dpt sandal worth rm360... the most expensive item for my hari raya... aku sempat pakai sandal nie about 3 month i think b4 it have been kidnapped by my 2nd sis.... may be she quite jealous with me... i still remember that.... may be its time for me to claim that sandal.... hahahaha...



samba hitam.... kasut utk skolah aku.... dlm 2 tahun gak la aku pakai kat skolah teknik... hahaha... kasut penuh kontroversi time study... time assembly je... sure x lepas roadblock spotcheck.... tpi lepas gak coz kamcing ngan head prefect skolah... nak idup punye pasal... kroni kene kuat beb.... hahahaha.... siot je kan... lepas dua tahun dilenjan utk ke sekolah je... tamat la riwayat idup kasut nieh... tapi aku beli balik kasut nie lagik... coz aku still kene pakai kasut hitam utk study time certificate kat IKMSP dulu... pun jadik issue jugak sbb kasut nie kat IKM tu... mysterious btol kasut nie kan?! x faham aku nape... asal pakai je jadik issue... bukan aku pakai high heels pown... hahaha...



kaiser 5 da futsal shoe.. beli time mega sale kat gurney plaza, penang... rm199.99 after less... motif ape aku beli kasut nie? sah2 la main futsal petang2 time kat IKM dulu... x kan wat berenang plak kan... boleh kira ngan sebelah tangan brape kali je aku pakai kasut nie time tuh... 2-3 kali je dlm masa 2 thn tu... memula excited ngan kasut baru.. then... stamina x de... kejar bola asyik x dpt... malas terus nak main futsal time tuh... start pakai balik kasut nie berulang2 kali time study kat MFI dulu... coz budak2 kelas slalu g futsal time weekend.... pernah jaringkan 1 gol ala2 david beckham ngan kasut nieh walaupun budak2 bg chance kali ke 23 kat aku... poyo kan... hahaha....


white tie break plus... baru umo setahun jagung ngan aku... kasut yg mmbuatkan aku byk buat keje2 gila ngan mmber aku disamping dslr masing2.... beli kat studio r midvalley ngan mad... dlm rm199.90... x budget pown nak beli kasut nie... tpi bila pk2 balik... asyik kasut itam je yg aku ada... nak jugak color putih... terus sambar kasut nie... some of my crazy xtvt with diz shoe... g klia kol 3ptg dr bangi... panas giler time tuh... naik moto berdua ngan mmber aku... balik plak... ujan lebat... 2nd plak... g bukit tinggi naik moto kol 12tgh mlm... sampai sana terus kene tahan ngan pak guard... coz kitorg x tau bukit tinggi tuh tutup time mlm... bukak siang je... hahahaha... klu cite pasal kenangan ngan kasut nie... smpi lusa pun x abis lagik nak cite...


tokyo sweater... beli kat quennsbay mall.... about rm469.... no point pun beli sweater nieh... rasa nak beli... agak pening rr nak decide which design yg ok... coz byk design... klu ikut aku... aku nak je angkut sume... nnti gile plak org kedai tu ckp... slalu teman aku time aku sejuk... x ksah la g mana2 pun... sure aku bawak sweater nieh... time pakai sweater nieh... dah mula rr rasa nak collect sweater2 adidas nieh... yg latest... adidas vespa... smart gile... dok usha kat midvalley last month... x tau nak grab bila... nnti2 rr...


nie plak sweater aku yg ke2... ilang tanpa dapat dikesan... rasenye ilang lepas aku sidai kat hostel MFI dulu... mahal oo aku beli.... ade rr dlm rm550... geram btol akutime ilang tuh... agak down gak rr coz sentimental value added on this sweater... hikhikhik... kpd yg amik dengan sengaja sweater nieh.... pulangkan pdku... huhuhu...

p/s: klu ikutkan byk yg aku suka collect... 2 korg dah tau mcm kasut ngan sweater (adidas),. yg lain mcm miniature perfume... keychain... miniature aircraft.... fridge magnet... levi's jeans... kepada yg baca blog nieh... n mmber2 aku... bila tgk je brg2 nie kat mana2 yg korg pegi... beli2 kan la utk aku erk.... x sikit korg nak bg... byk pun aku ok je... hikhikhik... leh tmbhkan collection aku....

No comments: