Saturday, May 30, 2009

headache!!!


argh!!!! sakit gile kepala aku... pening giler... rasa macam nak pecah je kepala nieh.... tdo je la rinie lepas telan panadol.... khamis?! mcm ade cite baru je kat 8TV kol 930 mlm... owh... blogger boy mlm nie... 1st episode... kene layan nie... even kepala sakit!!!!



Blogger Boy merupakan sebuah drama yang penuh dengan watak-watak yang cukup menarik dan lengkap dengan kisah-kisah kehidupan masyarakat sekeliling. Sifat lurus bendul Budi dan juga humor di dalam drama ini kelihatan cukup menarik dan menghiburkan! Bukan itu sahaja drama ini juga menyuntik elemen baru dalam drama bersiri tempatan dim ana menyelitkan unsur narator dalam penceritaan.

Blogger Boy mengisahkan kehidupan pahit manis seorang jejaka bernama Budi (Qi). Budi, berusia 20-an masih mencari-cari erti sebenar kehidupan di bandar Kuala Lumpur. Pada waktu yang sama, Budi juga mempunyai identiti rahsia di sebuah laman blog miliknya yang diberi nama “Budak KL”. Setelah lebih sebulan menganggur, Budi akhirnya berjaya mendapatkan pekerjaan tetap di sebuah pusat tusyen. Budi yang sentiasa didesak oleh ibunya untuk berkahwin telah mengambil keputusan untuk melamar teman wanitanya - Zehan sewaktu temujanji makan malam mereka. Namun Zehan terlebih dahulu memberikan kejutan apabila mengeluarkan kad jemputan perkahwinannya dengan lelaki lain.Budi yang ternyata begitu hampa dan sedih menghabiskan hari-harinya berkurung di dalam bilik. Kid (Nas-T) yang merupakan teman serumah Budi menasihatkan Budi untuk bersemuka dengan Zehan untuk membuktikan bahawa hidupnya sempurna tanpa Zehan di sisinya.Budi yang bersetuju dengan idea gila Kid kemudiannya bertemu dengan Zehan, namun hatinya begitu sakit melihat Zehan sedang mencuba baju pengantin dan bersedia untuk sesi fotografi pra-perkahwinannya. Harapan Budi untuk memberitahu perasaan sebenar beliau terhadap Zehan tidak kesampaian apabila pertemuan mereka lebih kepada perbincangan mengenai baki hutang yang masih belum Budi langsaikan. Budi bergegas keluar kerana tidak mahu bertemu dengan tunang Zehan. Walaupun begitu dalam keadaan tergesa-gesa, Budi terserempak dengan teman sekolah lamanya (Nina) yang juga merupakan seorang jurugambar. Tidak lama kemudiaan laman blog Budi mula menjadi ikutan ramai. Kebanyakan pembaca berdebat tentang karakter dan jalan cerita si “Budak KL” ini.



Ghost 2 takes place two years after Zack Imran’s murder was solved. Life is going well for Eza, she is a full-fledged journalist and has a loving fiancé by her side. Eza is now working on her latest investigation – the disappearance of Alicia Soo, the beautiful socialite and daughter of the prominent defence attorney, Edmund Soo. Eza follows a series of clues and she discovers Harum... Eza sees Harum, but the problem is Harum is already dead.Eza is now faced with another case – the murder of Harum. Eza’s investigation into Alicia’s case leads her to confront many suspects, and she later finds out that Alicia and Harum are half-sisters through Edmund.In the mean time, Eza keeps receiving pictures of various victims from an anonymous sender. They all have something in common – a heart in a triangle carved on their wrist. Who is this mystery man? Could he be the one responsible for what happened to Alicia and Harum?As Eza races against time to stop this mystery murderer, she learns that all the cases are somehow linked. The victims are all loved ones of a group of men who have a similar past and who are also connected to the mystery murderer and... Zack.

Thursday, May 28, 2009

Monster Vs Alien 3D

huhuhu... yg mana sokong Man U tu... x yah serabut pk2 lagik pasal jadik loser smlm... kite rilex2 kan kepala hotak tu yg serabut dgr "pujian" dari mmber2 yg menyokong Barca mlm smlm... Aku pun agak tension gak rr... byk je yg msg aku kat YM, bagi "pujian" sempena kekahalan Man U smlm... so... utk ilang kan tension, walaupun x cukup tdo, kene anta my sis g keje n bayar bill phone dia yg beratus2 tuh.... bermula la cerita aku utk hari ini...



lepas balik dr tgk final smlm, drive kete pown ala2 pening gitew.... x larat sgt... mata ngantuk giler... otw balik tu, rase lapo giler plak... then singgah la drive thru Mc D kat area setiawangsa. beli nugget ngan french fries... balik je... balasah sampai abis... lapo sgt kot... coz time melepak kat mapley tu just makan pisang.. hahaha... then.. terus tdo lepas makan Mc D tu... hanya utk beberapa jam... lepas aku anta akak aku kat office dia, aku direct g tm point kat area ampang point... bayar bill enset ngan bill tepon umah... ade rr dlm rm600... kejap je... x smpai 5 minit da settle g bayar... balik plak... busan.. x tau nak wat ape... bukak laptop... layan fb kjp, then rase nak tgk monster vs alien 3d kat tgv... tgk showtime kat website lambat lagik... 1130.. x pe rr... kite tdo dulu... hikhiikhik..



what? kol 1100am dah? rasa malas nak g KLCC plak.. ntah ape suara yg menyeru nama aku utk g sana.. last minute punye desicion... bgn mandi lagi then terus g sana... umah ngan KLCC dekat je... x kire sempat rr nak kejar showtime kol 1130 tuh... 5minit je dah smpai... park kete terus naik liff tingkat 3... x byk pk ape dah time tuh.. time nak beli ticket tu, pergh... ramai jugak weekdays nie... x expect plak ramai... ingat org keje... tapi ade je org yg tgk wyg... ingatkan aku sorg je.. hahahha... so, Monster vs alien 3d my show for that time... bayar rm17 utk ticket ngan rm.8.50 utk popcorn ngan carbonated water...


dah nama pown 3D, so u r given a 3D glasses then the show be more realistic... like alive... memula rimas rr nak pakai... tapi dah nak sgt tgk 3D punye edition... so i have too la kan... try teka how many person watching that show? full? salah... 6 org je... thats why la aku suka tgk movies time weekdays nie... x ramai org.. leh letak kaki kat seat depan. hikihikhik... x lah serabut sgt org yg mcm2 perangai.. i think start now, i pilih show yg 3D je... better... even kene spend lebih skit... alomst double price ticket... but worth it...


kol 1300 show abis... terus x cakap banyak, mcm Qi destinasi Budget slalu ckp, " cakap banyak pown x guna, perut lapar, jom kita g makan..." sempoi kan.... g bayar ticket parking kete kat basement KLCC... then terus blah dr KLCC tu utk menapau nasik ayam kat Taman Melawati....



sampai je sana... pergh... panas giler cuaca malaysia nieh... lapo punye pasal... x ksah rr... beli nasik ayam 2 pack... nak balik tu plak... macam best plak tgk kedai jual buah opposite i park my car... rambutan?! lama gak x makan nie... ingatkan seikat rm8... bila timbang amik ko... rm16 yea... dah panas punye pasal... x ksah rr... dah nak makan sgt... beli je la.... cantek je diorg tu ikau buah rambutan tu kan... rasa nak makan pun sayang... hahaha... balik tu terus makan n tdo until my sis call utk pick up dia kat office...

Messi seals European title

Messi seals European title
smlm dlm kol 12, received call from sham.. datang dari bangi, melepak rr kat mapley siti zubaidah kat danau kota... tgk bola katanye la kan... kol 1230 dah tercangok mcm org bongok diorg tuh... aku? bru sampai je time tuh... sham, ratcan, bob, sara ngan didie ade gak skali... melepak... pergh.. ramai gile org... makin lama makin ramai... ujan renyai2 plak tuh... Man U punye pasal... ho hal la... ramai gile yg pakai jersy Man U... Barca? ade la 2-3 org.. tapi yg sikit tu la yg menang... awal 10minit, dah kene blasah ngan Barca... huhuh.. then terus x dek mood nak tgk... then.. sempat lagik berfacebook kat dlm enset... coz dah x dek mood nak melayan.. layan 1st half je... 2nd half? balik tdo rr... tau dah Man U nak kalah... tapi kat bawajh nie ade status game final tuh... layan je rr...


Samuel Eto'o and Lionel Messi deservedly won the Champions League for Barcelona with a 2-0 win over Manchester United in Rome. Although United started well, it was Barca who dominated from their 10th minute opener before Messi put the game beyond doubt (70)




nie plak mcm time line utk final game tuh...



Match Stats
Barcelona Manchester United
12(7) Shots (on Goal) 11(2)
7 Fouls 10
4 Corner Kicks 7
1 Offsides 5
53% Time of Possession 47%
1 Yellow Cards 3
0 Red Cards 0
2 Saves 5




Current Lineup
BarcelonaManchester United
1 Víctor Valdés (G) (G) Edwin van der Sar 1
3 Gerard Pique (CD-L) yellow card
yellow card (CD-L) Nemanja Vidic 15
24 Gnegneri Yaya Toure (CD-R) (CD-R) Rio Ferdinand 5
16 Sylvinho (LB) (LB) Patrice Evra 3
5 Carles Puyol (RB) (RB) John O'Shea 22
28 Sergi Busquets (CM) (CM) Michael Carrick 16
6 Xavi (RM) (ST) Wayne Rooney 10
9 Samuel Eto'o (LF) goal yellow card(LF) Cristiano Ronaldo 7
10 Lionel Messi (RF) goal yellow card(SUB) Paul Scholes 18
15 Seydou Keita (SUB) (SUB) Dimitar Berbatov 9
27 Pedrito (SUB) (SUB) Carlos Tevez 32


p/s: pergh... nasib baik x betting ngan sape2.. klu satu goal rm100? 2 goal? rugi dah aku... huhuhuh...
balik terus tdo... malas nak pk sape yg menang sape yang kalah... tdo lagik BEST!!!

Wednesday, May 27, 2009

setan merah vs helang biru



Red Devils VS Blue Angels

0230 malaysia
1945 BST

da busan sgt....

da lama x guna software nie... wat comic... hihihihi...

ePpY be$day 2 u, my bRo...



Reza Ridzuan ::tomorrow will be a day where i moved another level in my life::

11 hours ago (facebook status)

hahaha... sorry bro... aku "culik" status bro kat Facebook... hikhihik... by the way.... HappY BesdAy !!!! hope rezeki yg melimpah2 kluar mcm kluar dr tangki air yang penuh... hikhikhik.. dan panjang umo hendaknye.... yg ke 28 erk? hikhikhik... muda lagik kan abg aku nieh...... hahahha...



born on may 27th 1981... stay at shah alam, selangor... ape lagi erk? hahaha.. kenal baru sebulan rasenye time gi tioman time labour day arituh.... tpi rasa dah mcm kenal lama giler... leh masuk je kepala ngan aku nie... giler2 same gak ngan aku yg separuh mereng + sengal² air nieh... menawarkan diri sebagai "abg" aku yg mana aku nie x dek abg time comment status aku kat FB.... hahahha... friendly person... happy go lucky... mcm aku jugak, dia suka "menembak" ngan lens panjang.... nanti bleh rr kuar g KL nnti... "menembak" lagik bro... ok x? hahahha... ape lagik erk yg boleh describe my bro nieh... terlalu byk kot... sampai dah x tau nak tulis ape pasal dia... hahahha... aku rasa korg kene kawan nya dia... x rugi.. hikhikhik... sure ade je benda yg nak cite... x busan la sng cite klu ngan my bro nieh... ha... lupe plak...Red Devils plak dia punye club... kirenye dia la yg upah sir alex furgeson tuh... hahaha... kat bawah nie aku ade hadiah nak bg... try tgk... sure suke punye rr...



taaadaaa...

suka la tuh...
dapat 3 terus...
hikhikhik....
caya la bro....


p/s: nanti kita celebrate yea ... hikhikhik... teringin plak nak makan choc mud kat secret recipes... bestnye... lama da x makan cakes nieh.... klu lagu Selamat ulang tahun sayang by imran ajmain ok x dedicated kat bro? hikhikhik... lagi satu.. make wish Man U menang khamis nieh... ok?! klu la dok hostel nie time2 study dulu... kol 12 mlm je da ilang... carik kita sampai dpt... nak dijadikan kita sebagai kek...tepung, telur, belon yg ade mcm2 jenis air, sure jadik hiasan utk kita... hikhikhik

Tuesday, May 26, 2009

my Fav Book ever...


After 50 years of independence, Malaysia successfully sends one of her sons to space, and the word Angkasawan is accepted as synonymous with the word Cosmonaut and Astronaut. Reaching for the Stars is a poignant memoir revealing a brother's love and unabashed admiration for his elder brother, the Angkasawan – a Malaysian hero.It is an up-close and personal account with many never-seen-before pictures. Truly inspirational and packed with emotional power, this book unveils the supportive roles played by family members and the everlasting bond between brothers.A true story about glory and tragedy.Reaching for the Stars is about the Angkasawan's commitment to achieve his ambition of becoming an astronaut left behind by his late younger brother, Sheik Mustapha Shukor Al-Masrie, 32, also known as Ajil, who went into coma and passed away after knocking into a pillar outside a restaurant in Kuala Lumpur.This book is one of my favorite book between other book on my book shelf... I still read on it... not once.. but many2 time since i bought it last year... admire on him... and want to be like him too... hopefully... hehehhe

syurga cinta...


syurga cinta? last saturday aku g tgk dgn my sis... mcm x caye je kan... aku tgk cite melayu... layan gak la... coz dah lama x tgk wayang... asyik wayang je tgk aku... hikhikhik.. last tgk wayang pown kat alamanda... Watchmen.. pergh.. cite paling boring pernah aku tgk seumur hidup aku... budget cite mcm best giler rr kan... macm x-men, superman... last2... aku ngan mmber aku, ayeng ngan shamker bley tertdo... coz busab tahap gaban cite tuh... 2 bende je yg aku suka ngan cite Syurga cinta nieh.... kete yg Awal guna tuh... Porsche... best gile si haziq tu g skolah naik porsche... 2nd plak... umah diorg tuh... best giler... bilik masing2 ade bangunan sendiri... but still have one main entrance.... kalau la tu umah aku... dpn bilik ade swimming pool... ish ish ish... best giler.............. tahun nie mcm byk filem animation plak kan... musim dia kot... tapi aku nak tgk sgt... G-force ngan Up... monster vs alien... mcm best je... byk la plak movie best2 tahun nieh.... kene spend lebey utk nieh... hikhikhik...

Thursday, May 21, 2009

1 0 0 . . .

Hundred Things

1. Last beverage → F&N strawberry
2. Last phone call → ade la
3. Last text message → x bley tau
4. Last song you listened to →leavin' on a jet plane
5. Last time you cried → Jan 2009


SIX HAVE YOU EVER:

1. Dated someone twice → nope
2. Been cheated on? → sure..who doesnt?
3. Cheated someone else? → sure...
4. Lost someone special? → yeah..
5. Been depressed? → sometimes with no reason..gler kot aku ni..
6. Been drunk and threw up? → never



LIST FOUR FAVORITE COLORS: black, blue, red, green


HAVE YOU:
1. Made new friends → yeaa
2. Fallen out of love →its like my nature..haha
3. Laughed until you cried → yeaaa
4. Met someone who changed you → havent yet...and still waiting
5. Found out who your true friends were → yes..
6. Found out someone was talking about you → yeah..luckily it was a good thing..kalau tak..nahas!!!
7. Kissed anyone on your friend's list → hahaha.. such a jerk...
8. How many people on your friend's list do you know in real life →entah..tak kira plak
9. How many kids do you want to have → semua rezeki ALLAH
10. Do you have any pets →none..
11. Do you want to change your name → yes..can i change it to Tengku Daniel Iskandar Zulkarnine ..bleh kan?
12. What did you do for your last birthday → nothing.. but my friends make a surprise party
13. What time did you wake up today → 1300pm
14. What were you doing at midnight last night → Makan nasi lemak kg baru
15. Name something you CANNOT wait for → Kumpul HARTA
16. Last time you saw your father → 6 years ago..seriously..
17. One thing you wish you could change about your life→ i dont want to change anything..i love it as it is...
18. What are you listening to right now →Torn- Natalie Imbruglia
19. Have you ever talked to a person named Tom →TOM?! but watching tom n jerry
20. What's getting on your nerves right now? →starting my internship
21. Most visited webpages →facebook and blogspot,

1. What's your name → Muhamad Fikry Muhamad Nor
2. Nicknames → eeri, alang, alam, tepeng, fik, fikry,
3. Relationship Status → it's complicated.... hahaha
4. Zodiac sign → Capricorn
5. Male or female or transgendered → confused... hahahaha...
6. Elementary → sk sri kinta ipoh
7. Middle School – ade 5 skolah menengah aku ade... every year tukar.... aku kan gengster..
8. High school → High School Musical... hikhikhik
10. Hair color → cashewnut
11. Long or short → short
16. Height → 185cm.
17. Do you have a crush on someone? →yes
18: What do you like about yourself? – ntah la....
19. Piercings → ears...
20. Tattoos →nooooooo
21. Righty or lefty → righty

FIRSTS :

22. First surgery → my teeth
23. First piercing → yea... 2005
24. First best friends → lupe..haha
26. First sport you joined → lari dlm guni... 1st place
27. First pet → cyberpet.... hikhikhik
28. First vacation and when→lupelah...
29. First concert → lupe
30. First crush → can recall

RIGHT NOW:

49. Eating → none
50. Drinking → air sejuk
52. I'm about to →shower
53. Listening to → Natalie Imbruglia
55. Waiting for → when can i sleep...


YOUR FUTURE :

58. Want kids? → sure..sape nak jaga tua2 nanti..kau?haha
59. Want to get married? → insyaAllah..
60. Careers in mind? → Businessman, photographer like nigel barker... ANTM

WHICH IS BETTER WITH THE OPPOSITE SEX?

68. Lips or eyes →eyes of course..
69. Hugs or kisses → hugs seems right
70. Shorter or taller → taller
71. Older or Younger → dont care
72. Romantic or spontaneous → mix of both
73. Nice stomach or nice arms → mix of both..terbaik..haha
74. Sensitive or loud →none
75. Hook-up or relationship → Relationship
76. Trouble maker or hesitant→hesitant

HAVE YOU EVER :

78. Kissed a stranger → what for??
79. Drank hard liquor → no comment
80. Lost glasses/contacts → never..tp my glasses penah kene pijak smpai berkecai..
81. Sex on first date → hihihihi
82. Broken someone's heart →yes
83. Had your own heart broken → pernah..bongok punyer org
86. Turned someone down → heheh..yes
87. Cried when someone died → for sure..takkan nak gelak kot
88. Liked a friend that is a girl? → think so

DO YOU BELIEVE IN:

89. Yourself → 80%
90. Miracles → yes
91. Love at first sight → yes
92. Heaven → yes
93. Santa Clause → no
95. Kissing on the first date? → yes
96. Angels → yes



ANSWER TRUTHFULLY:

97. Is there one person you want to be with right now? → YES..
98. Who is it? – sheikh muszaphar.... opss.. dato' sheikh muszaphar
99. Had boyfriend/girlfriend for a day? → nope
100. Posting this as 100 Truths? →yea yea yea

Tuesday, May 19, 2009

MAC vs PC

notebook... laptop... benda yg sama kan? aku rasa benda yg sure sume org ade... esspecially student n businessman.. that make their life more easier to work... hahaha... laptop byk keje dia... ada org guna utk basuh kain, iron baju... hahaha... klu la ade laptop mcm tuh... x la... memain je la.. laptop org guna utk wat keje, cari keje, surf internet, chatting kat ym, download lagu kat limewire, berfacebook, dgr lagu, layan movies dan macam2 lagi rr... yg penting... kene ade internet connection... klu ade laptop tapi x dek internet connection x bley jugak nak bermacam2 kat atas tuh... utk aku... aku guna laptop utk download lagu, tgk movie ngan berblogging... hahaha.. siot je kan... org lain beli laptop utk wat keje... hikhihkik... tapi satu je bende yg slalu aku buat ngan laptop nie.. YM la... ape lagik.. hihkihkik...



Asus w3x... 2005... aku beli... rm4999.. first laptop aku... beli time study kat ikm dulu... first student gak yg brani mati bawak laptop kat situ selama diorg bukak ikm tu... pernah jadik isu sbb aku bawak laptop nieh.... sampai naik turun gak la kat opis pengetua time tuh... kat hostel plak... paham2 la... warden sibuk nak rampas laptop nie.. atas alasan.. nanti awak salah guna laptop nie nnti... siot je... nak jugak aku menjawab ngan warden tuh... mane rules and regulation yg ckp x bleh bawak laptop masuk dlm ikm nie? ko tunjuk kat aku skrg... hahaha.. bersuara kecik dlm hati je... mati la klu aku ckp mcm tu kuat2 kat dia.. sah2 la warden x bg laptop aku balik kan..... ala... klu dah baik ngan warden... sure la dpt kan.. gimmick je tuh nak takut2 kan budak2 lain yg bawak laptop sorok2 jugak... yg penting... aku dpt laptop aku balik... yg lain kene rampas... susah klu jadik trend setter nieh... hikhihkik... laptop nie gak la yg berjasa ngan lecturer aku time dia nak wat presentation dulu... lepas tuh.. ramai je lecturer ngan warden yg sibuk je nak pinjam laptop aku nieh... nasib baik la x dek wi-fi lagi time tuh... klu x, sorry rr aku nak bg pinjam... hikhihik.. last 2 years... aku p balik ikm tuh... siap ade wi-fi dah... siot je kan.. tapi x pe.. at least diorg amik gak suggetion aku utk wifi tuh... mana junior2 yg baca blog nie... korg kene kutip sorg 50sen sehari utk aku tau... coz brilliant idea nie... hikhihik... tapi laptop nie ilang time aku kuar g practical... huhuhu.., sedey lor.... aku sedey sgt document dlm tu... mcm lagu... movies... picture2.. ilang... dah la x wat back-up... huhuhu... geram btol la time laptop tu kene kebas....



macbook pro 17 inch... aku beli 2 weeks later... after my 1st laptop have been stolen... beli kat gurney plaza... kat Apple Store... rm10999 je... hahaha... wat gile plak aku kan beli laptop murah macam nieh.... sja nak try machintosh system... at first.. kekok... lama2 best giler.... budget nak amik imac je... pk2 balik... besar.. dah susah plak nak bawak jenjalanthen amik gak macbook pro nieh... mmber2 ngan lecturer aku tekejut aku pakai macbook pro time tuh... kire laptop paling advanced 5 tahun than a pc... pernah jadik isu gak time kat ikm tu skali lagi.... ade aku kisah? hikhikhik... aku suka sgt laptop nie... coz ramai yg give-up ngan laptop nieh... x reti pakai... hehehhe.. tu yg aku suka tuh... at least time aku wat keje... x dek yg sibuk nagn pinjam... Pernah masuk spital 2 kali coz x bley nak ON... and document2 sume dalam tuh ilang dgn tiba2... dah la ssignment nak kene anta time tuh... mati la aku time tuh... nasib baik la mulut aku nie agak manis membodek lecturer aku tuh... nak anta assignment tu by next week... but... sampai skrg aku x anta2 lagik assignment tuh... tapi dapat gak A for that subject... sayang lecturer aku tuh... may be dia lupe kot nak mintak... aku pown buat2 x tau la... likes nothing happen... jahat kan aku... laptop nie still ade lagik... sayang sangat laptop nieh.... muah... muah... muah....



sony vaio vgn-fw35g... my 3rd laptop.... beli b4 launching this year dlm rm4588... last 3 month kat KLCC... memula carik kat times square x dek stock plak.... then terpaksa la aku g KLCC plak... x tau nape amik laptop nie sedangkan laptop apple tu more better than this... may be design kot... lagik satu.. 1st laptop yg ade 16.4 inch kat dunia nieh...good for entertaiment... perfect for movies... hehhehe... full HD... ape yg menarik laptop nie? aku pown xtau... may be bley pakai yg pirates punye software kot... klu macbook aku lagi satu tu... usah kan yg pirate... yg free pown susah klu nak dpt software... sume nye kene original... duit lagik kan... ish.. ish.. ish.. letih duit gak la klu pakai macbook pro tuh... once again my laptop in white colour... after my previous macbook pro... guna laptop nie pon utk transfer gambo, blog ngan Ym je.. kekadang tu... Irc... tahap dah busan gile rr tuh kan...


p/s: aku rasa aku suka 2 tuh... apple ngan sony .... x tau la nape aku suka sgt laptop2 aku nie... masing2 best utk aku... wink.. wink...

Adidas Vs Nike

hahaha... lawak aku dgr lepas aku terbaca "saya lebih ske Nike daripada Adidas. Adidas tak comel laaa. Sambil tu, boleh laa saya jadi photog tak bertauliah nanti. Ngeh ngeh." may be pointing entry ADIDAS tu kat blog aku... tul x ted? hikhikhik... masing2 punye taste la kan... kan ted... lagi satu ted... lupe nak qish kat ko... happy belated teacher's day..

Monday, May 18, 2009

Watch = tengok @ jam?


lepas kasut ngan sweater aku jadikan entry utk blog aku... kali nie plak jam... aku nak cite pasal jam... bukan jambatan atau jamban tau... mahupun strawberry jam.... x dek kaitan langsung yea... jam = watch dlm englishnye... org cakap masa itu emas... mmg betul... tapi x leh jual tau... sesaat kita rugi... abis la kita kene tinggal.... punye la kuat penangan masa kan... k la... aku nak cite nie... prasan x pic jam kat atas tuh... sure sume familiar ngan brand tu kan... BOY LONDON... ala... time tahun 90an dulu famous gile... leh tukar2 colour ikut keadaan cuaca.... memula dpt jam nie time skolah rendah... darjah 2 klu x salah.... mmber2 pown ade gak yg pakai jam nieh... time rehat je... sume beli air yg sejuk + ais.... nak test masing2 punye jam ade brape byk colour kat diorg punye jam.... syok sgt time tuh rasenye... kejap2 tgk jam... kononnye tepati masa la... padahal... tgk jam dah tukar colour ke tak... hahahaha... miss that time....




masa pun berubah ikut masanya.... technology pown dah advance.... still remeber klu tgk jam nie... i got this after i dapat tmpt ke 3 dlm exam akhir tahun darjah 4 agaknye.... g-shock doraemon kan... at first x prasan langsung ade design doraemon tu until aku tgk kotak dia..... pakai jam nie smpi darjah 6... 3 tahun gak tahan ngan aku... time skolah menengah plak... aku x pernah pakai pown jam tangan... yg aku bawak hanyalah botol air besar... hahaha.. influence kuat dr classmate cina yg ramai dlm kelas aku.... just 7 org melayu je dlm kelas tuh....



agak lama gak la aku x pakai jam tangan time g skolah.... 5 tahun gak la... until la aku terbaca satu article nie... lelaki x byk accesorries yg leh diorg pakai.... ape yg diorg paling utama ialah JAM TANGAN... so... about a week later... aku beli la jam guess kat atas nie.... agak stylo n simple for me.... ade 2 tali yg diorg bg kat dlm kotak tuh... aku g beli ngan fifi.... kat gurney plaza penang.... as a gift for my besday.... x lama pastu. dlm 1 month.. jam nie ilang time umah kene pecah masuk tim aku kuar g practical kat sg petani.... yg tinggal hanyalah tali yg satu lagik... kjp erk... nak amik air... dahaga plak....



ok... i'm back guys... we continue my story.... about 2 weeks later... i mean lepas umah kene pecah tuh.... aku beli jam yg kat atas nie plak.... kat kedai yg sama kat penang tuh... org kedai tu siap kenal lagik aku... siap cakap... beli jam lagik? hahaha... aku reply balik... aah.. hobi... collect jam tangan.... dia senyum je lepas tuh.... jam nie still ada sampai hari.... aku pakai sampai tali dia dah kembang kene ujan... oleh kerana itu.... aku x sampai hati nak pakai lagik... kesian ngan dia... so... aku simpan elok2 dlm kotak collection jam aku... and it still working.... klu rasa rindu ngan jam nie... aku pakai rr... hehehe....



ellesse sportivo diberi nama... beli lepas tali jam guess yg kat atas tu kembang.... klu x salah, lama gak la aku survey jam nie.... design petak lagik kan... aku sendiri x tau nape aku minat design petak... ingat lagik time memula beli jam nie... 3 bulan lepas... ade mmber yg aku bru kenal kuarkan statement kat best friend aku yg follow gak time tuh... wat ape la beli jam mahal2 nie... nanti buang jugak... klu kat pasar malam plak... leh beli 20 jam.... pergh... aku dgr je dia ckp mcm tuh.... rasa nak sepak je dia... hello... i prefer a better quality not a quantity.... wat ape rr nak beli benda yg sama utk berulang2 kali? my late father ckp sendiri... beli yg puas hati terus... walaupun kne spend banyak rm utk yg better quality... x salah klu untuk diri sendiri.... btol x? satisfaction is everything... gitew... lagi satu... klu ok baca blog nie rr kan... aku x guna sesen pown duit ko... sorry being rude just now.... hahahaha...
mont blanc in my collection... x kuar sesen pun utk jam nieh.... klu beli sendiri ade rr dlm (USD 2278.5) selepas aku survey harga dlm internet... dapat jam nie time melepak kat pantai... area padang kota last 4 years... ade la makhluk tuhan nie.... a couple of mat salleh yg bagi aku jam nie tetibe.... tak tau la nape.... may be coz of aku tolong diorg time memula diorg dtg penang... aku bg melepak kat umah aku kat penang dulu.... coz hotel satu penang penuh.... hahaha... lawak kan... tak tau la klu diorg nak save budget ke ape... at first i refuse to take that wind of watch... bcoz of that brand... they really serious want me to take that watch... they said as appreciation tumpangkan diorg kat umah... dah org bagi.. aku amik je la... org cakap... rezeki jgn ditolak... btol x? siap kotak ngan warranty card tuh diorg bagi... nmpak mcm baru beli je. skali paperbag kedai jam.. entah la.... tapi aku x kisah la klu diorg bg yg fake pown aku x rugi ape pun kan... klu original... may be aku simpan je jam tuh skali kotak ngan warranty card dia walaupun kotak ngan warranty card ilang time pindah..... hahaha... thanx dude.... hahaha... lagik satu... klu dtg malaysia lagik... bgtau aku... leh aku tolong lagik... mana la tau dpt bende lain plak... kahkahkah...





tissot t touch.... smart giler.... geram dah lama.... tapi x cukup duit lagik nak beli... 1.6k.... x pe rr.. hold dulu utk jam nie.... may be leh dpt next year... mana lah bleh nak beli richard mile mcm dato' ct yg quarter million tuh... kepada yg sesiapa yg baca blog aku nie dan rasa nak belikan jam nie kat aku... wah offer nieh.... leh belikan jam nie utk aku k.... aku terima dengan tangan terbuka dan korg akan aku sayang lebih dr jam tuh... wakakakka.... ayat bodek sakan kan... choi....

Sunday, May 17, 2009

Adidas ku.. punya cerita...


sure ramai familiar dgn logo nie ha... nie la logo adidas original.... actually adidas ade 3 logo.. klu x salah aku la ah... which is adidas original, adidas performance ngan adidas style... aku prefer adidas original coz design diorg ala2 vintage... old skool... hahaha... sure korg tanye nape aku cite pasal adidas nieh? sesuatu yg aku x prasan selama nie.... just realize bila aku kemas shoerack aku.... rupenye kaki aku melekat ngan adidas brand... x sangka plak nie 1 of my collectable item...


still ingat lagik time aku standard 3 kat ipoh, my late father belikan aku sandal kat atas nie utk raya... 1st time beb dpt sandal worth rm360... the most expensive item for my hari raya... aku sempat pakai sandal nie about 3 month i think b4 it have been kidnapped by my 2nd sis.... may be she quite jealous with me... i still remember that.... may be its time for me to claim that sandal.... hahahaha...



samba hitam.... kasut utk skolah aku.... dlm 2 tahun gak la aku pakai kat skolah teknik... hahaha... kasut penuh kontroversi time study... time assembly je... sure x lepas roadblock spotcheck.... tpi lepas gak coz kamcing ngan head prefect skolah... nak idup punye pasal... kroni kene kuat beb.... hahahaha.... siot je kan... lepas dua tahun dilenjan utk ke sekolah je... tamat la riwayat idup kasut nieh... tapi aku beli balik kasut nie lagik... coz aku still kene pakai kasut hitam utk study time certificate kat IKMSP dulu... pun jadik issue jugak sbb kasut nie kat IKM tu... mysterious btol kasut nie kan?! x faham aku nape... asal pakai je jadik issue... bukan aku pakai high heels pown... hahaha...



kaiser 5 da futsal shoe.. beli time mega sale kat gurney plaza, penang... rm199.99 after less... motif ape aku beli kasut nie? sah2 la main futsal petang2 time kat IKM dulu... x kan wat berenang plak kan... boleh kira ngan sebelah tangan brape kali je aku pakai kasut nie time tuh... 2-3 kali je dlm masa 2 thn tu... memula excited ngan kasut baru.. then... stamina x de... kejar bola asyik x dpt... malas terus nak main futsal time tuh... start pakai balik kasut nie berulang2 kali time study kat MFI dulu... coz budak2 kelas slalu g futsal time weekend.... pernah jaringkan 1 gol ala2 david beckham ngan kasut nieh walaupun budak2 bg chance kali ke 23 kat aku... poyo kan... hahaha....


white tie break plus... baru umo setahun jagung ngan aku... kasut yg mmbuatkan aku byk buat keje2 gila ngan mmber aku disamping dslr masing2.... beli kat studio r midvalley ngan mad... dlm rm199.90... x budget pown nak beli kasut nie... tpi bila pk2 balik... asyik kasut itam je yg aku ada... nak jugak color putih... terus sambar kasut nie... some of my crazy xtvt with diz shoe... g klia kol 3ptg dr bangi... panas giler time tuh... naik moto berdua ngan mmber aku... balik plak... ujan lebat... 2nd plak... g bukit tinggi naik moto kol 12tgh mlm... sampai sana terus kene tahan ngan pak guard... coz kitorg x tau bukit tinggi tuh tutup time mlm... bukak siang je... hahahaha... klu cite pasal kenangan ngan kasut nie... smpi lusa pun x abis lagik nak cite...


tokyo sweater... beli kat quennsbay mall.... about rm469.... no point pun beli sweater nieh... rasa nak beli... agak pening rr nak decide which design yg ok... coz byk design... klu ikut aku... aku nak je angkut sume... nnti gile plak org kedai tu ckp... slalu teman aku time aku sejuk... x ksah la g mana2 pun... sure aku bawak sweater nieh... time pakai sweater nieh... dah mula rr rasa nak collect sweater2 adidas nieh... yg latest... adidas vespa... smart gile... dok usha kat midvalley last month... x tau nak grab bila... nnti2 rr...


nie plak sweater aku yg ke2... ilang tanpa dapat dikesan... rasenye ilang lepas aku sidai kat hostel MFI dulu... mahal oo aku beli.... ade rr dlm rm550... geram btol akutime ilang tuh... agak down gak rr coz sentimental value added on this sweater... hikhikhik... kpd yg amik dengan sengaja sweater nieh.... pulangkan pdku... huhuhu...

p/s: klu ikutkan byk yg aku suka collect... 2 korg dah tau mcm kasut ngan sweater (adidas),. yg lain mcm miniature perfume... keychain... miniature aircraft.... fridge magnet... levi's jeans... kepada yg baca blog nieh... n mmber2 aku... bila tgk je brg2 nie kat mana2 yg korg pegi... beli2 kan la utk aku erk.... x sikit korg nak bg... byk pun aku ok je... hikhikhik... leh tmbhkan collection aku....

Tuesday, May 12, 2009

VW Golf R32


erm.... semalam aku try test drive kete nie time kat dataran merdeka.... kenal sorg uncle melayu nie kat sana... time aku lepak sorg2 kat situ... kat bawah nie dialog aku ngan dia....

pakcik : askum... sorg je ke nak?

Aku : wsalam... aah.. sorg je cik... saja kuar lepak mlm2 kat sini... busan dok umah... hari2 ngadap laptop... main internet...

Pakcik: hahaha...(pakcik tu gelak) pakcik plak x bleh tdo mlm nie... tu yg pakcik kuar tuh.... lupe plak... nama pakcik riduan... kamu?

Aku : fikry... mmber2 panggil eeri...

Pakcik: owh eeri... sama macam nama arwah anak pakcik... muka kamu pun lebih kurang mcm dia gak... tapi... dia dah x dek 10 tahun dulu.. masa tuh... family kami g cuti2... then accident.... pakcik sorg je yg selamat...

Aku : owh yeke.... (aku terdiam)

Pakcik: x pe la nak... takdir... x leh nakbuat ape kan... pakcik redha...

Aku : (mmbisu) sambil tgk kete pakcik tuh dpn mata aku...

Pakcik: pakcik tahu kamu suka kete tuh.... nak try bawak? Kunci kete kamu tuh... kita ronda2 KL...

Aku : ha? (terkejut) pakcik nie biar betul?! X pe la kot... segan la... kete mahal... (dlm hati nak try gak)

Pakcik: pakcik betul2 nie.. lgpun... pakcik x tau nak buat ape dah kat sini... pening tgk kete lalu lalang. (serious)

Aku : pakcik x ksah ke klu sya try bawak kete pakcik? Kete mahal nie pakcik... kang jadik ape2... x terbayar plak saya nnti...

Pakcik: ish kamu nie... kesitu plak... jgn mintak benda yg x baik... doa tu...

Aku : (terdiam)

Pakcik: ha... yg kamu duduk sebelah penumpang nie nape plak... kamu drive... pakcik x pernah dok sebelah passenger nieh...

Aku : tersengih.. lalu ke tempat driver... (dan menutup pintu dgn cermat)



Start je kete tuh... terus aku drive pusing2 kl... at first aku pusing area dataran tu je... then pakcik tu ckp... selesakan je diri ngan kete nie... (lain mcm plak aku rasa time dia ckp mcm tuh...) dlm 20minit... aku park kete balik kat dataran...



Aku : not bad gak kete nie... suka btol saya leh drive kete nie walaupun x mmpu nak beli...

Pakcik: klu pakcik nak hadiahkan kete nie kat kamu mlm nie kamu nak?... pakcik pown rasa mungkin “masa’ pakcik akan tiba x lama lagik... pakcik x tau nak tinggalkan sume harta pakcik kat sape...

Aku : ha? (terkejut) pakcik x kenal saya... kita kenal pun baru je... x kan mcm tu je pakcik nak bg?!

Pakcik : mungkin rezeki kamu mlm nie.... x pe... pakcik follow kamu balik hantar kereta nie.. tapi janji ngan pakcik.. lepas tu kamu anta pakcik balik kat umah pakcik...



Sampai je kat umah aku, aku park kete akak aku. Then pakcik tu soh aku drive anta dia balik umah dia... tetibe je aku rasa lain macam je bila smpi lorong masuk umah dia... dia terus bukak pintu kete dan bg salam kat aku... time aku reverse kete plak... aku tgk cermin blakang... dia terus ilang.... balik je dr umah pakcik tu.. aku terus tdo... x sedarkan diri... rasa nak demam... tetibe aku dgr bunyik mcm alarm kete.. aku terbangun trus dr tdo... aku carik kunci kete tuh... x jumpa2... then bru terjaga... sume tu hanyalah mimpi....huhuhuhu... benci lah!!!!!



actually lama dah aku bekenan ngan kete nieh... mmg my dream car la... harga bleh tahan "murah" gak rr... ade rr dlm rm298.888... what? murah mcm tuh? bg yg banyak duit la mungkin murah .... hahahaha.... skali tgk la kan... sejibik mcm VW Golf GTi.... beza dia just kat enjin... yg R32 nie 3.2... klu GTi tu 2.0... and byk lagik yg beza antara dua model nieh..


p/s: so? moral of the story is jgn terlalu idamkan sesuatu yg tidak pasti... dan jgn lupe basuh kaki dan baca doa tdo... hahaha...

Saturday, May 9, 2009

Lyana Jasmay

liyana jasmay baca blog aku? nape erk? wakakaka... x la... sje je kasi gempak... klu dia baca pown x ksah la kan... tetibe je rasa nak letak dlm blog aku nie.... bukannye ape... tdi terdengar lagu dia.... tapi lupe tajuk lagu dia plak... x pe la... tu cite lain yea... actually aku nak cite pasal lunch aku ngan my sis tdi... ape kaitan aku ngan liyana jasmay nie? hahaha... kitorg lunch skali... hikhikhik... x la... kitorg g makan kat restoran dia utk lunch harinie... lama dah nak try restoran dia nie... sejak bukak lagi kot... slalu tengok je bila lalu mrr2 kat area desa melawati tuh... so... harinie... ade peluang aku nak try kat restoran tuh....


lokasi restoran, kat Desa Melawati, dari tepi MRR2 hala ke selatan dari Gombak, korang dah bley nampak sebelah kiri. Address? No. 9, Jalan 2/4C, Desa Melawati, KL.No tepon: 03-41088501. Suasana dalam restoran ok, ramai gak yang datang makan kat sini, majoriti bawak family. wah.. aku siap promote lagi utk ko liyana...



enviroment dlm restoran tu quite interesting... ade picture2 pasal ikan2 sungai nie.... luas gak la dlm restoran tuh.... bila sampai je sana... ramai yg berfamily dtg jkat situ.... nampak dr luar mmg mcm x dek org.. tapi... dlam... mmg ramai...

ok... kita start program jalan2 cari makan nie.... hahahha... tgk menu... ade set utk sorg rm25++ not bad la utk yg kuat makan.... pic atas tu yg pertama sampai... ulam2 ngan sambal belacan, sambal bacang ngan tempoyak.... satu set rm5.00 je dlm tu ade timun, jantung pisang rebus, pegaga,pucuk ubi ngan jering... tapi... aku makan timun je... yg lain.. x makan pown... hikhikhik...

nie plak menu 1st yg kitorg order... pangasius pangasius masak tempoyak.... hahaha... patin masak tempoyak la... tu aku bg nama sciencetific dia yg aku dpt kat dinding restoran tuh... nasib baik la kitorg mintak separuh je ikan tuh... klu x, mmg x abis... banyak gile utk 2 org makan.... every 100gm ikan tuh rm25.00, so.. ikan kitorg tu berat dia 450gm.. cube kira brape harga utk ikan tu je... ade la dlm 101.30 after less 10%.... utk pangasius pangasius masak tempoyak nie...
mmg x rugi la order nie... mmg best giler... should try it...


nie plak 2nd menu yg kitorg order... puntius doraphani goreng.... best giler... ikan kerai digoreng garing... rasa mcm ikan terubok... tapi x byk tulang mcm terubok.... mmg best.... harga dia... standard rr klu kat kl nie... rm22.00 per100gm... berat kitrg punye dlm 325gm... ade la dlm rm71.50 utk ikan tuh... mmg layan wei makan ikan goreng nie.... garing.... best... rasa mcm nak meratah je ikan nie... korg jgn ingat kitorg makan lauk je sini... nasi besar wangi... mmg bau satu restoran diorg hidang... x rugi klu yg mana x pernah makan nasi wangi mcm tuh... 2 senduk je nasik aku mkn time tuh... tapi... still kenyang smpai mlm... hahahaha...

hahahahaha.... nie pic my sis tgk balik bill diorg bagi... bukannye ape... coz dlm tuh ade menu yg ade kat restoran tuh... mmg banyak menu dia... cukup best bg org yg gila ikan sungai.... walaupun byk review yg aku baca dlm forum2 pasal restoran nie... yg byk ckp pasal harga a bit expensive.... tapi bagi kitorg... mmg berbaloi rr ngan ape yg kita rasa ngan expirience time mkn tuh... mmg pure rasa ikan dr sungai... x rugi klu korg try.... my late father penah ckp... klu pasal makan.... x yah berkira sangat... x rugi pown klu bawak kuar lebih skit duit utk kita makan... yg penting... best n puas hati....btol x ?!

p/s: tetibe plak rasa nak makan abc ngan nasik ayam kat pasar bulat, Ipoh.... bestnye klu dpt g sana.... rasa nak g lagik restoran liyana jasmay nie lagik ngan mmber2...

Thursday, May 7, 2009

Happy Mother's Day... mama....


this coming sunday dated may 10th is mother"s day....
i would like to wish to my beloved mama Pn Azizah Yaacob...
the person how raise me up till who am i right now....
million thanx mama....
u r the best ever.....
muahhss....
really miss u...

sempena mother's day nie...
aku ade terjumpa video nie time aku layan youtube...
candidsyndrome yg buat video nie...
geng saiful nang....
my sifu in photography....

so... layan rr....
sedey oo....

video

p/s: pic lama mama tahun 1978... ngan along... menci rr pic nie... aku x dek pown pic mcm nie ngan mama.... jealous tahap gaban nieh....

ti0m@n....... zo0m malaysia


Tioman (Malay: Pulau Tioman) is a small island, 39 km long and 12 km wide, located off the east coast of peninsular Malaysia. In the 1970s, Time magazine selected Tioman as one of the world’s most beautiful islands. The densely forested island is still sparsely inhabited, but is surrounded by numerous white coral reefs, making it a haven for scuba divers from around the region.

A few information utk tioman that i get from wikipedia... what i'm doing there? of course la holiday... dah lama gile x gi holiday.... last bila erk? aku sendiri lupe bila last.... while i'm listening kotak "masih Cinta"... i updated my blog yg dah agak bersawang nie.... hahaha... bz sgt kot nak update... hhahaha... TIOMAN? quite nice and such awesome scenery 4 me i think... special thanx to my elder sister, Manja (some of her friends called since she studying in UIA) person who totally supported on this trip to this island.... sayang kat ang.... leh support aku lagik nnti kan g redang plak... next year... hahahaha... actually, my sis dah bgtau that my name was added to the trip... with a few of her friends that bring along their own siblings. since aku tau my sis ajak join g trip tu last 2 month i think... x senang duduk dah aku during that period.... until the day (30 april) last minute pack backpack.... my sis pown sama... all the way g tioman... budget jumpa geng2 my sis kat ayer keroh... tpi kitorg gerak lambat.... coz ade sorg mmber diorg x jadik tumpang... last minute punye decision... 5.30 bru gerak... dah la nak jumpa kol 8.00 kat ayer keroh... then stuck in traffic jammed plak kat mrr2... nasib baik amik jln blakang kat ampang... then bru kuar terus kat toll PLUS kajang... sampai je kat jetty mersing dlm kol 1.00am. agak laju jugak la kak matul drive walaupun highway jammed mcm balik raya plak...



naik ferry dlm kol 2.30am. about 14 person in our group. that is me, my sis, kak matul, kak scha, abg adi, reza, kak imah, ngan wan (tunang dia), kak maheera ngan hashim (adik kak mahera) kak ida (mmber kak mahera) abg mail ngan kak ilya bawak melly (anak diorg). sume naik ferry... kitorg x gila lagik klu nak berenang ke sana... hahahah... sampai je sana dlm kol 4.00am klu x salah... sampai2 je sana dpt bilik... masuk terus tdo...... letih + mabuk laut kot masing2... sampai aku x bgn breakfast,,, x tau la klu yg lain bgn... yg penting... tdo dulu... bru bleh start xtvt... 1st day kat sana, xtvt kitorg ialah... makan... hehehe... g lunch kat kafe resort tuh... then lepas lunch ade yg balik bilik tdo... but... its not for me that get enough sleep last night... i make a decision to join kak scha, abg adi ngan reza to the other resort to take a look on enviroment in that island... betul ke english aku nie? klu salah, tlg betulkan ok... hikhikhik... pastu... jenjalan area2 salang tuh.... malam plak... aku ngan reza... kirenye mmber aku paling giler mcm aku gak... masuk air... dlm macam2 lagik.... are heading to the salang jetty... coz busan n x tau nak buat ape lepas dinner mlm tuh.... ramai gak la yg memancing kat situ... tetibe keadaan jadik panic at the disco kejap... reza dah kene tembak.... ish korang nie... bukan ngan pistol la... tapi kne tembak ngan dakwat sotong... hahahaha.... itam gak la sket kaki dia.... bwh nie ade video yg smpt aku record utk korg.... 1st time aku ngan reza tgk sutun idup depan mata...

video

2nd day kat tioman start bila aku tetibe je bgn awal.. mandi terus g breakfast... x penah2 aku bgn awal pagi n terus breakfast.... ntah ape buang tebiat aku arituh... may be sbb excited nak g snorkelling kat tulai @ coral island... excited punye cite... aku agak ketengah air surut kat pantai tuh... dlm 300m dia surut.. aku bwk dslr aku skali... tgh syok capture... aku jatuh coz licin pijak batu kat situ time air surut.... jatuh terduduk aku... kaki ngan jari aku berdarah... nasib baik la x mati terus kan... klu x... x jadik bercuti diorg tuh.... hahahah....


pic atas nie dlm kol 10.40am, tgh tunggu abg mail ngan family dia ke jetty nak naik boat ke coral island utk snorkelling kat sana.... bawah nie plak video yg agak bising bunyik angin.. all the way to coral island... press play k...

video

about 20minutes, kiotrg smpai kat 1st point utk snorkelling... lepak snorkeling kat situ just in 40minutes.... memula aku chuak gak la nak turun... walaupun penah wat water confident kat tasek chini utk kayak kat sana last year... tapi x confident2 jugak.... hahah.. sape nak jawab? sendiri mau ingat la... dah la x pernah snorkeling... pastu plak kene biasakan bernafas pakai mulut... klu makan pandai la aku pakai mulut... susah btol la... tension aku tgk org lain rilex je slumber badak berenang mcm ikan kat coral... jealous gile aku diorg pandai berenang... tapi x pe... aku ade masa lagik nak blaja berenang... i'll make sure that i can swim b4 i'm going to redang next year.... hahaha.. i challenge myself on it...

prasan x muka aku cover cuak tuh... hahaha...
cuak air....
aku nak berenang..
tapi x pandai...
tension aku...


lepas 40 minute... kitorg gerak plak pegi long beach... ramai gile kat situ... pantai agak lawa gak la... air biru.. pasir putih... mmg x pernah aku tgk selain dlm gambar... wakakak... lepak sini 1 1/2 jam... lama gak la... kat sini... kitorg lunch.... resort packed lunch kiotrg kat sini.... lauk ala2 sama je tiap2 hari... ikan.. ikan.. ikan... dah la aku x brape sgt makan ikan nie... aku kan vegetarian... wah.. gitew katenye kan... mati la kene carut lepas nie... hahahah... mandi sampai puas... lompat dr atas boat 4 kali... sampai letih nak melompat lagik.. x cukup melompat plak... main pasir ngan si melly anak kak ilya.... my sis jadik baby sitter dia kejap... hahaha... then... bergambo ngan sume satu pulau... wakakak.. gile ape satu pulau... satu group kitorg la...


aku paling suka pic nie...
masing2 ngan style sendiri....
tapi reza x nmpk muka... hahaha...



nie plak pic atas boat nak g tmpt snorkeling ke 3 klu x salah aku... kat tmpt tu aku x turun... sebab dah x larat nak berenang dah... aku, hashim, abg mail ngan abg adi x turun... yg lain g kejar sotong kat area batu tuh... hahahah... balik je dari snorkeling tuh.... lepak2 kejap.. sambil2 berjemur ala2 mat salleh tepi pantai.... nak tanned kulit... at last... sunburned giler... even pakai sunblock spf150 punye... hhahahah... ptg tu plak... i with my sis... abg adi ngan kak scha berenang about half kilometre to the platform... to snorkell... mcm x caya plak leh berenang sejauh tuh.... pegi balik dlm 1 kilometre... pergh.. giler kentang btol... mcm x caye je aku ngan my sis...


sementara tunggu org resort tu yg lembap gile nak bakar ikan, ayam ngan sutun... diorg smpt la main beberapa round UNO .... diorg smbg balik game ptg tdi while kitorg berenang ptg tdi...aku x join pown.... x larat giler coz berenang 1 kilo ptg tdi.... masa bbq plak.... kitorg conquer setengah dr makanan tuh... agak2 sotong plak abis kat kitorg je satu tray tuh... x makan byk pown aku... just amek rasa je... then... aku lepak sorg2 tepi pantai time diorg tgh cite2 pasal keje masing2... nak join pown mcm x kene je... coz aku kat x keje lagik... so... aku call la mmber aku "Lah"... dah x tau nak buat ape... aku call la mmber2 aku... cite punye cite... aku dpt tau yg 2 org "mmber" aku yg buat cite pasal aku.... kene kick n extend diorg punye study... padan muka korg... len kali buat lagik cite pasal aku lagik... bru puas hati aku skrg... bru korg tau sape aku sbenarnye.... (evil mood) wakakaka.. hahahaha.... satu je pesan aku ngan korg tuh... len kali... ne jamais juger un livre par sa couverture opsss.. lupe... korg x fhm french kan.. so... blajar2 la pakai dictionary.... jgn harapkan org lain n tiru aku time exam je... lagi satu.... betulkan ayat ko yg ckp aku nie gunakan duit n material utk dpt ramai mmber n follower... its for my personal use... and it just bcoz i'm friendly with people and not arrogant like both of u... korg je x kenal2 aku lagik... nama je housemate... tpi bangang! x sedar2 lagik... dah la menumpang.. sehari dua leh rr tahan.... nie 2-3 bulan... menumpang ape kejadahnye tuh... mungkin aku leh buat claim ngan korg... tpi bkn jenis mengungkit la aku nie... korang tu ye rr... makan sendiri pun nak bekira... blum lagik utk org lain... hello... ingat skit korg tu sape dan dari mana.... aku x rugi ape pun... anytime je aku leh buat lagik teruk dr ape yg korg dpt skrg nie... got it?


pic nie mcm merujuk keatas berita yg gumbira bg aku smlm...
hahahaha...
korg jgn ingat... aku "mcm nie"... aku x leh jadik jahat...
mungkin lebih jahat dr korg sangka....
ingat tu...


hahaha... aku rasa aku dah ngarut n lari topic tdi posting pasal vacation nie.... tapi x pe... at least lepas dah geram aku walaupun aku x dpt nk lepas geram kat tioman nie....... serve them right...
ok.. ok.. aku smbg balik pasal tioman nie... last day kat tioman... free xtvt....
aku, my sis, reza kak scha ngan abg adi bergambo sakan sebelum balik... banyak gak la pic n scene yg agak menarik... such as... pic yg boleh buat cover album kitorg... group name : ntahapeapentah... pic cuci mata masing2.... mcm pic yg uncensored kat bawah nie.... hahahaha...

alamak..
telebey sudah...
agak2 rating n followers blog increse tak?
hahahaha...



my sis termenung jauh...
let me think what was in her mind...
"chenta hatiku" matter
am i right sis?

"kita kat mana nie?"
mcm mana nak tau location klu tgn kat maps,
muka tgk camera....
but the finger is pointing @ salang...
hahahaha...


?!
speechless...

x cukup nak byr duit chalet...
kene jadik housekeeping...
hahaha...
rock the world

tetttttt...
tangan d pinggang minah poland...
btw...
did they calling on u?

what?


winner malaysia next top model cycle 123456270397863....
is.....
#@$#%@$#%$&^$%#%%

group tioman....
sunset scenery...
left: hashim, kak matul, kak mahera @ sotong, kak ida @ baracuda, kak imah, wan, abg adi, kak scha. melly, kak ilya, abg mail, manja (my sis) me, and reza....
what's on my shoulder?
wink.. wink...

p/s: korng (geng2 aku kat bangi) yg x jadik pegi tuh... aku x kira.. buat trip lain... aku nak gak g ngan korang... degil korg nie... aku dah ckp.. tioman kene buat reservation dulu... nie dah x jadik kan... korg tau kan style aku... x suka last minute.... so.. klu buat trip tu... confirmkan ngan aku dulu... kene check schedule aku dulu... pergh.. bz btol aku kan... bukan ape... aku kan manageble person... x suka last minute nieh... x pun at least inform aku 2 weeks b4... ok la kan...