Sunday, November 8, 2009

Sendat oH Sendat !!!!!!!!!

lama gile aku x updated blog aku nie kan... bz sgt2 sejak tukar department nieh... involved in Advertising field... byk nak kene study dulu... tapi x pe pada yang tunggu aku kat blog nie... aku tribute post nie kat korang yeah!!! hope uols enjoy...

at first, hati mmg nak g sangat mandi sungai... lama gile x pegi... last aku g rilex2... kat tioman... mandi sungai... x sure bila last.... tapi excited gile bila akak aku cakap nak g mandi sungai ngan geng2 tioman arituh... jumaat lepas, sume cancel sebab ade yg kene keje... tapi tepat kol 8.30pg, my sister dpt sms yg ajak kitorg g mandi sungai balik... ermmm... cakap x jadik... tetibe jadik plak... may be masing2 busan dah x tau nak buat ape... hehehe.. finally jadik jugak... memandang kan smlm diorg da cancel... aku actually plan da nak g UTM jln Semarak... dengar preview pasal EXECUTIVE DIPLOMA IN CREATIVE PHOTOGRAPHY & DIGITAL IMAGING... kene cancel sebab nak ikut diorg mandi sungai... hehehhe... my sister kejut aku bgn tdo dlm kol 900am... tgh blur2 ape yg dia ckp... aku ok je.. hahahha... we began our journey in front of Pasar Borong Selayang... sume tunggu kat situ... 3 kete sumenye... destination: Sg Sendat?! what sg Sendat? kat mana tuh? x pernah pown aku dgr... nape nama dia Sg Sendat... kenama x nama lain? may be sbb Slim River da ade kot... hahahah dah start da aku merapu...

my sister ngan kak sya tuyee...
propa je pasang khemah


org tgh pasang khemah,
diorg masuk mandi terus...
cayok!!!!

kak sya sejuk....
abg nadzim kat blakang skali tuh...

The sendat's sibling
left behind: che pi, xaim, daus, ayt, abg nadzim
front left: my sister, eim, kak mahera, kak sya, aku...


jejaka dari seberang..
hahahha...
tema pic nieh....


the tallest and scariest waterfall...
too deep inside...
giler2....
kat atas skali...

the sendat's sibling
again... and again....

nie time masing2 takut tgk ade org tgh terjun berkali2
kat air terjun yg tinggi n dalam tuh....

nie plak penyokong2 aku...
merangkap motivator aku...
giler gerun nak slide dr atas tuh...


video

siap posing2 lagik...
pingsan...
hahahha...
memula... excited...
at last... 45minutes
bru terjun....

mana dia?
x timbul2 lagik....
huhuuhuh

terjun..
jgn x terjun...

video
hahaha...
bukan sekadar cubaan bunuh diri...
anda dinasihatkan agar meniru aksi ini....

dan hasilnya...
ini lah yg terjadik...
kluar dlm paper Metro Ahad,
"Gadis Yang Teraniaya"
hahahha...
at least, berani jugak slide from air terjun yg tingginya 2 tingkat itew...
next time...
nak carik yg tinggi lagik...
nak confident lagik...
hehehhe

da abis chuak...
posing ngan peminat..
voley?!!


1eeri...
bukan satu malaysia...
hahahhaha

masing2 da penat...
bergambo pown da x larat...
hahahha



p/s: nak pegi lagik tempat nieh... nak buat lagik berulang-ulang kali... yeah!!!

Saturday, August 29, 2009

peNyokonG aku.... vOley?!


boleh plak tetibe je aku nak posting pasal mmber2 aku... byk support aku time blaja dulu2... geng2 JPK kat MFI dulu... byk masa kitorg spend skali mcm time open house raya last year, camping sana sini...


nie Yahaya a.k.a. pakya...
merangkap president JPK...
org pahang
tgk dia cool je... tpi ade masa gak...
cepat gelabah....
sorg yg sempoi je...
open minded bg aku rr...
ade je masalah...
sure dia cite kat aku....
*sweater oren ko ade lagik kat aku... bila nak amik?
ke bg kat aku?



pompuan nie plak nama nye nora...
kaki melaram x hengat nie....
org n9 klu x silap...
kasut ngan baju sure la dia beli through blog yg mana jual baju2 ngan kasut2....
start aku kenal dia time join JPK dulu...
time otw g camping kat raub, pahang
aku offer dunkin donut's kat dia ngan farah yg dok blakang aku dlm bus dulu...
x kenal nama...
tapi...macam dah kenal lama je berborak dlm bus tuh...
sampai je kat dlm hutan tu...
da jadik best friends...
coz satu group time tuh...
time group member luah ape yg dlm hati...
masing2 cite pasal diri masing2
dia pown nanges skali
klu bercerita ngan aku... sah2 la bahasa "nok" dia guna ngan aku...
hahhaha...
*nak pinjam heels ko yg penuh screw tu boleh?
hehehhehe


nie plak firdaus a.k.a moks bandit...
org sabah bah...
klu ade cite je...
sure dia yg byk cite...
sorg yg happening, open, byk ckp, rajin, mcm2 lagik la...
satu bende yg dia slalu buat kat aku...
ngacau aku like cubit tetek aku, hahahha...
amik pic aku...
dia suka btol capture pic mmber2 dia...
termasuk aku...
latest pic yg dia amik kat aku...
pic kaki aku kat alamanda...
terserempak ngan aku last 2 weeks...
*pic kakiku mana? hahahha


nie plak fazlan... a.k.a lan...
org mana aku lupe...
hehehhe
memula aku kenal...
pergh... nakal x hengat nieh....
ade gak la pernah mengutuk aku nie mcm2...
tu pun time camping kat raub tuh...
masing2 x kenal...
ade je nak comment...
ade satu part tuh, time aku nak present time camping tu...
ade la benda yg buat aku sentap...
terus aku kluar bilik...
larik kat blakang...
then dia nganmmber2 dia minta maaf kat aku...
start tu kitorg kawan....
dulu byk ckp...
skrg kurang ckp...
nape erk?
*tgk muka dia ade x mcm bohsia...
hahhaha



nie plak zainul ariffin a.k.a Black...
otak business nieh....
ingat lagik aku time dia jual dadih kat hostel dulu....
mmg aku la yg kene beli...
mmg best gile la dadih dia...
macam2 flavour dia jual...
prangai... sempoi gile...
kaki merayap gak nie...
baik hati... mcm2 lagik...
sampai aku x larat nak cite la pasal dia nie...
*rindu ko punye dadih strawberry ngan anggur...


nie plak sulhi...
a.k.a tutor maths aku...
muda setahun dr aku...
tapi maths...
master nieh...
stay sebelah bilik aku time study dulu...
asal aku g mandi je...
sure dia ade dpn cermin dlm toilet hostel tuh...
memula... agak kerek gile...
rasa nak sepak pown ade...
hahahha...
bila lepas "kantoi"
kitorg jadik mmber....
sampai la skrg still contact2 lagik...
lepak2 skali...
mcm2...
*nak bukak pose skali next week ok x? skali ngan mmber2 aku yg aritu lepak kat ameer ali..


p/s: nak bukak pose skali ngan geng2 nieh... korg plan la wei... aku after 5hb da free dah... just call aku je... okies?

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Eid Mubarak


bulan pose da sampai wei.... wish u guys happy fasting k.... smlm x bgn sahur utk 1st day... letih outstation g temerloh ngan karak... kaki agak cramp drive Unser manual tuh.... siap kene speed trap lagik.... siot je la.... 122mph je.... huhuuh... skit je lagik nak exit Temerloh.... kantoi plak.... http://emo.huhiho.com dah kene sign autograph... femes plak arituh.... hahahhaha..... satu hari wat keje kat temerloh toll plaza ngan Karak toll plaza... best gak wat inspection kat both toll plaza nieh... Wat observation through Menara Kawalan.... slalu pass je menara kawalan tuh klu lalu any highway kat malaysia nieh....... smlm dok dlm tuh tgk supervisor2 toll wat keje... agak bz gak la keje diorg.... hari2 biasa pown agak bz jugak... tetibe aku tanye kat supervisor tu, "time raya keje gak ke?" dia senyum je... sure kene keje tuh.... lagik satu aku tanye kat dia tu... "time2 raya la kan, panjang mana kete yg beratur utk byk toll?"dgn slumber je dia jwb balik kat aku "dlm record ade rr lebey kurang dlm 10km je" aku terdiam... sure letih jadik toll collector tuh.... bygkan dlm satu toll plaza tuh ade dlm 10 cash toll multiply plak ngan 10km yg setiap 1km tu ade rr dlm lebey kurang 200 bijik kete.... for that, aku boleh summary kan dgn (10toll both X 10km X plak ngan 200biji kete = bil kete time tu) gile patah tangan la toll collector tuh... nak handle kete byk tuh...aku boleh bayangkan time2 puncak (peak time) bahasa diorg like cuti skolah, raya, and mcm2 hari lagik.... sesak gile.... mau nak giler supervisor2 yg keje time2 tuh... kelam kabutnya aku boleh bygkan time2 raya....

k la... aku nak cite pasal aku ngan bulan pose nieh.... aku nie jenis yg jarang bgn sahur.... klu bgn pown, makan benda2 selain nasi... coz aku bukannya lalu sgt makan nasik tgh2 pagi buta nie.... so, rasa syg plak nak bgn sahur... takut x cukup tdo.... hahahha.... time2 mmy late father ade.... paling best time pose rr.... cakap je ape nak.... sure papa beli... still remember time kat Ipoh, menu wajib kat sana sure Murtabak Wan depan stesen keretapi Ipoh, dekat ngan Balai my late father tuh... klu air plak... sure la air tebu.... my fav ever during fasting month... hot spot bazaar ramadhan yg slalu kitorg pegi mcm kat Stadium Ipoh, Medan gopeng ngan Taman Cempaka.... tempat2 tu mmg agak besar... time2 pose gak... my mum slalu buah melaka a.k.a kekoh cha klu org klate panggil... gentel2 tepung colour ijau tu, pastu rebus then golek2 ngan kelapa parut.... klu sira pisang is my late father fav.... x pernah miss during fasting month.... kiranya x lengkap rr bulan pose klu x dek sira pisang tuh....

nie cite kat taiping plak..... bulan pose je sure murtabak Leman jadik mangsa utk kitorg satu family... hot spot bazzar kat Kamunting..... if i'm not mistaken, papa slalu beli kuih talam.... mcm seri muka, seri kaya and others.... sure pegi awal klu teringin nak makan.... klu lambat.... sah2 la lane da panjang giler...

masa pindah kat klate plak, sure la kat pasar malam blakang umah area perumahan PDRM kat Pengkalan Chepa tuh, slalu g jalan kaki je.... weekend plak, balik kg yg dekat je.... sejam dr umah kitorg tuh.... walaupun my grandmother da x dek, bukak pose kat umah uncle kitorg.... bukak pose je sure ade ayam percik yg moknik buatkan.... hehehhe....

ha... bulan pose ade gak yg lawak, nak2 plak la time2 study...dok hostel skali budak2 satu batch..... b4 time lunch hour je sure ade je yg amik order utk tapau.... time bulan pose... teringat plak aku ngan boy... Supplier utama nasi tapau utk budak2 hostel.... pernah jugak aku ikut diorg beli nasi utk tapau.... agak takut gak la prasaan time tuh.... keje gile babe, klu kantoi ngan en habil, sure la kene berdiri atas kerusi tengah2 panas sambil ade signboard "SAYA BRU JE ABIS MAKAN NASI LAUK AYAM GULAI HARI INI" boy pernah kantoi ngan cik habil.... pendek cite, ramai gak la yg kantoi time pose.... gile... gile.... memang sakit la klu x pose tuh..... time2 pose gak la, kitorg ramai2 makan2 dlm dorm..... menu wajib time kat Sg Petani nie ikan perkasam goreng.... best gile... hari2 aku beli.... x dek lauk lain pown x pe aku rasa.... budak yg pekenal aku makanan nie ialah Pakteh.... makan time lepak umah dia ngan budak2 kelas time pose... at first refuse nak makan.... at last... sedap gile... start tu jadik habit utk bulan pose.... beli kat area bazaar ramadhan taman ria jaya and depan tesco Sg Petani....



http://emo.huhiho.com
p/s: pose lah anda sebelum anda diposekan.... renung-renungkan.... dan selamat beramal....


Tuesday, August 18, 2009

pompuan budget BEST giler...


rindu aku kat milo panas yg tea lady aku buat dulu... tapi dia da berenti... may be get a better offer i think... wish her luck... hahaha... motif starting cite pasal tea lady... this is my latest posting for my blog... after sakit2... suspect dengue la... h1n1 la... macam2... sakit kepala x ingat.... 3 hari berturut2 pegi klinik... last thursday.... my department... wat farewell party for me... what?! for temporary staff?! owh... touching btol aku... bukannya aku nak kluar company pown... tukar department je.... bagus btol la officemate aku nie.... a.k.a gossip girl... hehehhe... x expect langsung diorg nak buat utk aku... thanks gurls.... k la... nak cite nie... byk gile benda yg aku nak cite...

1st skali pasal my salary... what r u work for? for money and knowledge/ experience for sure... hehhe... nak dijadikan cerita... si BE kononnya la kan... budget best je... mcam sial je la si lela nieh... ops... telepas sudah... ade aku kisah?! hahahha... ade ke patut dia soh aku amik attendent aku sendiri kat IT dept tuh.... silap banyak rr nak buli budak temporary mcm aku nieh... for sure la aku report terus kat backup kuat aku... Johna... terus la dia call Manager pompuan BE kononnya tuh... WHAT THE FUCK?! then that pompuan BE kononnya tu, call on me back... said that i doesnt have to take my attendent.. she will dealing with... cakap macam KELING rr pompuan tuh... lepas je that pompuan tu amik attendent aku je... terus dia call aku soh amik... check sendiri.... then tetibe that pukimak tanye aku "KO CITE APE ERK NGAN JOHNA?" sambil muka kerek gile tahap bontot babi... and cekak pinggang sambil sandar kat pintu... macam haramjadah rr... then x kan aku nak dia je kan... harus la aku rebel balik... ngan kerek gak la... "AKAK, SAYA RASA SAYA X PERLU BUAT KEJE TUH!" and "THAT IS UR WORK... AM I SURPPOSED TO DO THAT?!" terus that pompuan tu diam x terkata ape... bak kata akak aku la kan... DARAH PANGLIMA dah ngalir da tuh... siap je la pompuan tuh... silap org rr wei nak buli org... ade aku kisah klu ko nak cakap aku kurang ajar?! da kene lecture ngan boss sendiri, ade hati plak nak lepas kat aku... sorry rr babe, aku bukan senang org nak pijak rr... ni WARNING utk that kind of pompuan... cakap byk, malas keje, makan nak FREE je... macam haram jadah...

2nd
story plak, lagik best.. macam haram jadah... interview for transfer to the other department... that interviewer said "SAYA DA LAMA OBSERVE AWAK NIE, SAYA TGK KAKAK AWAK AGRESIF SIKIT, TAPI AWAK LEMBUT2 SKIT" KENAPA YEA?! SELALUNYA RAMAI YG AMIK SALOON, FASHION DESIGNER, AND MORE TO FEMININE WORKS BUT U AMIK ENGINEERING?! harus la mak jawab balik "KENAPA?! SALAH KE ORG MCAM SAYA NIE AMIK ENGINERING FIELD?! SELAGI SAYA X KACAU ORG n SAYA BUAT KEJE SAYA, SAYA RASA X DEK YG SAKIT HATI POWN NGAN SAYA, BETUL X?! LAGI SATU, I SUKA CHALLENGE MY SELF, SO WHAT?! terus sentap uols pompuan tuh.... nak beza2 kan aku ngan akak aku plak.... KO SAPE NAK JUDGE AKU?! mak aku pown x pernah question pown aku macam nie tau....... ko nak laser aku pown, agak2 rr... nie x dek kaitan ngan keje pown... harus la aku laser dia balik... sentap x ingat nie dia... ade aku kisah?! hahahha padan muka... silap org la nak laser... ingat yea... skali ko laser aku... aku 1juta kali laser dr ko... hahhaha

3rd...
time lunch hour last monday, aku, kak nad, ngan kak aimi ingat nak makan skali la kan... tetibe that pompuan budget BEST gile tuh, lepak skali ngan yg lain2 tuh... dah cantum dua meja... aku dok depan kak nad... that pompuan budget BEST tu beside kak nad, kitorg siap2 ngutuk2 lagik even dia ade sebelah... ade mak kisah ke? dia x faham pown... guna bahasa aku ngan kak nad je yg paham... gelak terkekek2 kitorg.... yg aku berbulu gile time that pompuan tu makan, dia tgk aku makan pakai fork n spoon, dia pown nak jugak... terkial2 nak makan... nak blagak ngan aku, then salahkan ikan yg dia amik tu hanyir la, busuk la, x masak la, mcam2 complaint, lain kali da tau x sedap tu, masak sendiri bawak dri umah, x yah nak complaint2 x sdap... then nak tukar plak ikan tuh... macam haram... klu da x reti guna fork n spoon tu mcm aku, guna je tangan... senang, x yah salahkan ikan tu hanyir... lagi menyampah aku rasa time dia ckp.... air free je sudah la.... x yah mahal2 nie... air jugak... pergh.... rasa nak sepak je that pukimak tuh.... x ingat lagik ke? tau nak makan FREE je.... sume nak FREE... ape kata klu ko keje FREE utk company tuh... sure ko x nak kan... da tua2 pown perangai mcm budak2.... x faham aku ape masalah dia nie... no wonder rr ramai x suka ngan dia... BE konon... FUCK la...





p/s: aku luah prasaan kat sini selain gossip2 ngan my sis n kak nadrah time lunch n time balik... hahahha

Tuesday, August 4, 2009

otak serabut
jiwa kacau
benak kalut
hati risau....

oleh itu?!



buat seketika.....
be right back soon....

Friday, July 31, 2009

al-Keysah pOmpuan mereng, sengal and gila!!!

korng yg mana baca blog aku nie kan... just nak tanye je... korang pernah x kene TERJAH ngan NAS Ahmad Melodi tu? x pown ngan Michelle Wee ke... sure x pernah kan... coz aku caye ramai bukan artis... budget artis sure banyak... ngaku je la... nie satu kes yg aku nak share ngan korang... at first... happen kat Facebook... 2nd tu, its happen to my Brother! "twin brother"... kene TERJAH babe... 3rd, aku join skali "tiow" gurl nieh... ape kes?! baca je kat bawah nie... ngaku Mak hayam nieh... gigih sgt gurl tuh... klu nak jadik kan kitorg "ayam muda" pown... tgk org dulu rr... btol x bro reza?! kitorg tau la kitorg got the look like model... wah... sempat lagik prasan nie kan. x yah la main terjah je... at least... bg salam dulu... "ASSALAMUALAIKUM" bru btol... jom LAYAN gurl nie kene tiow skit ngan kitorg... DEVILS MODE!!!!

Aisyah Latib huhu kawan si sensey

Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
kawan baik dari kecik.. yup betul kan sensey..
July 21 at 8:31pm
Aisyah Latib
Aisyah Latib
huhuhu muke pon cam nak same gak...
July 23 at 12:18am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
tu la die.. heheheheh.. peliks kan
July 23 at 9:32pm
Aisyah Latib
Aisyah Latib
hahah...jodoh panjang lah tu..(',')
July 23 at 9:42pm
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
jodoh panjang?? x mo la kiteorg nie straight ekekekekeekk..
July 26 at 10:45am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
erm...
str8 erk...
ahhaha
July 26 at 2:00pm ·
Aisyah Latib
Aisyah Latib
o'ooooo.....mcm mane ni?
Tue at 9:14am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
tu la macam maner.. u kena advise nie.. :p
Tue at 9:38am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
oh my advise is..ok jer nak wat cam ne...hahahah...ramai je kawan i yang gay...eh u gay ker?
Tue at 9:42am
Anne Syahriani
Anne Syahriani
hohoho.....ahakss...
Wed at 1:47pm
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ekekekekek.. GAY.. mcm maner eh tu.. citer skitttt..
Yesterday at 1:46am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
dah tak payah tipu!!!!!! rupanya adik beradik
Yesterday at 1:47am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
soklan ke aisyah bg tuh?
Yesterday at 1:47am ·
Aisyah Latib
Aisyah Latib
eh???tah lah jawapan kot..???
Yesterday at 1:49am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
wakakakakkakakak.. pastu tuduh kiteorg gay... hahahahahahah.. slamber jer.. DEESSSHUUUUMMMM!!! ekekekekekek... aper la die nie...
Yesterday at 1:50am
Raden Eeri Jeremiah
Yesterday at 1:50am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
aisyah... maner satu nie.. come on girll... make up ur mind.. ekekekekeekek.. neeeddd GAY community help??? :p
Yesterday at 1:52am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
dah malas nak layan org sengal..huhu farid da bagi tau..
Yesterday at 1:53am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
incase la kan kitorg nie GAY... what will happen to u? is there any problem with u? such a weird curiosity aisyah had... tetibe je kan...
Yesterday at 1:54am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ahahahahhaahahha.. adeh.. kan senang if tanya sensey jer.. ekekekeekeke..
Yesterday at 1:55am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
salah channel ko nie aisyah... bley plak ckp kitorg sengal.... kita long lens devils je kan bro...
Yesterday at 1:55am ·
Aisyah Latib
Aisyah Latib
dah biasa kot...kawan kite pon ade yang gay...dah gay i goda u pun bukan luak pun kan...
Yesterday at 1:57am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ekekekekek.. si aisyah nie blum jumpa kita lagi nie bro.. silap silap da jumpa x berenti die posing jer.. lelame nak sign in club.. eekkekekekeke...
Yesterday at 1:57am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
sengal la memang mereng korang ni..aduh..penat..penat ...penat ..melayan,...
Yesterday at 1:58am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
wakakakakkaka.. goda dulu tgk, kang takut u yang tergoda balik... hahahahaah..
Yesterday at 2:00am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
tau... agak2 la kan.. dia saja pancing nak join club kita rr tuh...
aisyah: kitorg mmg sengal la... ko x kenal lagik sape kitorg...
Yesterday at 2:00am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ekekekekekekek.. die kenal nanti die jatuh cinta lagi... lagi lagi ku jatuh cinta.. harus bagaimana.. kuingin menyatakannya... ekekekekeek
Yesterday at 2:04am
Raden Eeri Jeremiah
Raden Eeri Jeremiah
meh nak sambung plak....
layaknya seorang pria ku coba untuk setia
mencintai satu wanita tetapi aku tak bisadia atau dia, yang harus ku cinta
aku pusing untuk memilihnya
dia atau dia, ku pilih yang mana...
aku pusing untuk memilihnya
*wakakkkakakkakaka
Yesterday at 2:06am ·
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
wakakakkakkakakkakkak... baru lelaki sejati... hahahahahaahhaha... yeahhhhhhhhhhhhhh...
Yesterday at 2:07am
Aisyah Latib
Aisyah Latib
kire korang ni buaya darat la kan..hu hu takpe2...sbb aku pun mak hayam...kategori laut dalam...mcm haram jer kan...
Yesterday at 2:26am
Reza Ridzuan
Reza Ridzuan
ayam pun ader kategori laut dalam ker.. ekekekeke.. ok la.. jangan lupa jadi supplier kat kiteorg nie.. "need any help?? call us the long lens devil... hahahahhahaah"
4 hours ago





p/s: so... moral of the story... jangan nak pandai2 jadik NAS MELODI.... main TERJAH je... klu x pandai nak TERJAH org... x yg la wat spekulasi yg bakal menaikkan nama club kitorg "THE LONG LENS DEVILS". we doesnt need a ambassador for our club! hehehe... one more things... beware la org yg add Korang as a Friends tu kat Facebook! x pasal2 plak kene TERJAH!! yeah!!!