Thursday, May 29, 2008

- s e N i iTu I n d a h -

Art refers to a diverse range of human activities and artifacts, and may be used to cover all or any of the arts, including music, literature and other forms. It is most often used to refer specifically to the visual arts, including media such as painting, sculpture, and printmaking. However it can also be applied to forms of art that stimulate the other senses, such as music, an auditory art. Aesthetics is the branch of philosophy which considers art.

tu la definasi art...
mcm2 rupenye art nie...

nie ade lah contoh art yg eeri dapat dri akak...
mana akak dpt?
dah name pown cekgu seni...
sure la dapat...
sekolah mana?
ade la satu skolah kat kl nie...
nama skolah x dpt dinyatakan atas sebab menjaga sensitiviti skolah itew...
hahahaha...

penuh perasaan ngan seni budak2 nie lukis....
agak2 korang...
umo bape diorg yg melukis nie....

by the way...
nie skema pemarkahan dia

kreativiti - 5 marks
kekemasan - 5 marks
warna - 10 marks
ilustrasi - 20 marks
total marks - 40 marks


so, its ur time to judge our contestant...
ahahakkk
give it ur marks....
dont judge a book by its cover...
lor...
ape kaitannyer?
hahahha...

nie cover kad ucapan budak2....

nie dalam kad tuh...
pening la klu mak diorg nak baca...
adei...

nie plak bertajuk ARCA...
daun leh buat arca ke?
huhuhu...

drawing nie plak bertajuk "label makanan"
buat pasal jus tembikai kan....

tpi korang tgk yg kat bawak nie plak...
yg telah d zoom kat bahagian kuning belah kiri korang...

korang perasan x line bawah skali tuh...
ade ke org buat jus tembikai pakai pepejal susu skim?
may be kat tempat dia je ade kot...
hahaha...

nie kad ucapan jugak sempena hari ibu...
mak dia x-men ke?
huhuhuh...
sure budak nie mutan kan...

nie pown kad ucapan...
klu la dijual...
sure mak korg heart attack terus bila dpt card mcm nie...
ade persamaan ngan drawing nie ngan b4 nie...
can you spot it?

nie lagik best...
sah2 la kene tolak 10 marks utk colour...
hitam putih kehidupan...
hahahah...

nie pown same je...
hitam putih kehidupan....
agak nye la budak nie penuh dengan kisah itam
dlm hidup dia sepanjang dia stay ngan mak dia....
hahaha..
jahatnye aku...

polka dot....
klu mak korg dpt card mcm nie plak...
leh rabun warna terus la...
korg nie x kesian kat mak korg ke?

nie plak 3 drawing yg ade bayak persamaan..
nampak sgt2 terang ta tang tang yg sorg je melukis...
skati korg la....

yg nie plak terlebih creative...
nie geng ahli mesyuarat tingkap...
sume ade tingkap yg kononnye nak dpt markahk kretiviti...
letih la jadik cekgu seni klu macam nie...

nie plak?
lagik la best...
siap ade error lagik dlm drawing budak nie...
agaknye la kan...
dia x sempat nak padam yg salah kat atas drawing dia tuh...
ape2 pown...
tu la seni kan....
hahahahha...


nie la drawing budak2 skolah menengah....
budak form 2 yg buat nieh....
berseni sungguh budak2 nie...
letih la nak bagik markah mcm nieh...
huhuhuhuh...








Sunday, May 25, 2008

~kaYak vS kHidmaT masYarKat tasek ChiNi~ part 1

nie awek2 MICET.. fiza, atiera ngan fad...
fad, pak ya kim salam...
larik......

nie plak atie... lebih gile dari biasa....
hahaha

dah start cuti sem dah kan...
x tau nak wat ape...
tapi ade program pun...
best giler...
nak tau amende?
katak kat tasek chini..
hehehhe...
oit... bukan katak la...
kayak...
baru betul....
ape da...

hahaha...
nak start mamcam mana erk?

ok la...
mcm nie...
program nie actually utk JPK (jabatan perwakilan kolej kediaman)
ala2 perwakilan mahasiswa la...
gitew katenye...
budget sume pegi la....
at last... yg pegi sana, 7 org je...
yg lain, cakap je pandai...
klu karam singh walia cakap,
"cakap x serupa bikin"
wakakka...

time breakfast nie... 1st day kat tasek chini...

syuk lapo la... jgn la tangkap gambo syuk tgh makan... malu la...
hehehehe...

ermm...
sume yg pegi ade la dlm 19 org MFI ngan MICET...
7org MFI 8 org MICET
yg lebih tu, campur 2 pakcik driver ngan 3 staff admin..
gerak dlm ptg... kol 6 rasenye aritu...
sampai je kat sana dah dlm kol 1 rasenye...
letih la katekan...
sampai je bilik...
sume tdo keletihan...
termasuk lah aku...
ekekekeke...

1st day kat sana?
ermm...
boleh la...
2nd day punye tentatif ganti kat 1st day...
klu ikutkan...
1st day hari kayak terus...
nie x jadik atas sebab yg tidak dketahui...

hahaha... tu dia aku... pakai towel biru kat kepala

nie time sampai kat 1st pkmpgan org asli....

memandangkan x jadik berkayak arinie...
sume naik la bas g kat chini timur...
ade game friendly futsal ngan volleyball ngan org sana...
kemenangan x yah cakap la berpihak pada sape...
sah2 la kiotrng kene blasah terus...
name je budak U, tapi main macam x reti main je...
larikssss.........
yg penting semangat kesukanan yg ditunjukkan dua2 group...
gerek seh......

nie "champion" kayak.... kategori terbalik... wakakka...

nie time nak bagi goodies bag utk org asli kat pkmpgan org asli tdi...

acara favorite kat kampung org asli....
memanah... eh bukan memanah la... menyumpit.....

ngan budak2 MICET, happening la korang....
nanti join kitoorg lagik erk...

eeri lupe plak la pasal program nie..

to be continued in part 2........

Friday, May 9, 2008

hePPy MoTheRs daY!!!

korg try baca nie...
eeri x tau la mcm mana hati korg,
klu baca yg bawah nie klu x nanges....

eeri amek bende nie kat satu blog...
lupe la address blog tu....
kpd owner blog klu terbaca blog eeri nie,
hope diizinkan eeri amik benda nie...

eeri baca je...
eeri teringat kat my mom kat kampung

here we go...
r u ready guys?
make sure have a tissue with u..

Mak.....
Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari.....
Dah hampir sepuluh bulan mak pergi,
Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan
sejuk syahdu masih terasa lagi nih....



Mak tau tak.....
itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa.....
dan itu juga terakhir kali nya.
Emmmm...rupanya mak dah tau mak nak pergi jauh.....
nak tinggal kan anak2 mak..... nak tinggal kan dunia fana ni.....
mak macam dan sedia.....
Seminggu sebelum tu.....mak dah menganyam tikar mengkuang 3 helai.....
Akak kata sampai ke pagi mak anyam tikar tuu.....
tanpa rasa mengantuk, tanpa rasa letih..... kakak pun rasa hairan.....
mak tak penah buat gitu..... pastu mak pasang radio kecil di sebelah mak.....
tapi mak seolah2 tak sedar bahawa rancangan radio tu siaran diam .....
kengkadang siaran indonesia ...mak terus tekun menganyam...
Rupanya tikar yang telah mak siapkan tu di gunakan untuk mengiringi
mak ke kuburan...
Pastu mak sapu sampah sekeliling rumah bersih2....
pastu mak jemur karpet-karpet. ..
pastu mak ubahkan sofa ke tempat lain..mak biarkan ruang tu kosong..
rupanya kat situ jenazah mak diletakkan..
paling menarik sekali mak bgtau kat maner sume duit dan barang kemas
mak..
ada kat dalam almari.....
ada kat dalam dalam beg.....
ada dalam ASB.....
ada kat dalam Tabung Haji..
mak cakap tak berapa cukup lagi....
ada kat dalam gulung tikar.....
masa tu mak perasan takk..??
kiter gelak sakan bila mak bgtau duit dalam gulung tikar...kiter
kata mak ni memang pesenn lama laaa...
mak cuma gelak jer...
eeemmm..bahagiaa nya saat ituu..

Mak.....
Hari tu hari sabtu 18/08/1999 pukul 3 petang mak tiba2 s akit perut.....
bila malam tu kiter sampai dari KL.....mak dah dalam kesakitan.
Akak dan abang kat kampong semua dah pujuk.....
mak tetap takmau pi hospital.... .
dan cuma tinggal giliran kiter sahaja yang belum pujuk...
Mak kata mak takmau duduk dalam hospital.... .
tapi kiter berkeras juga pujukk..
nanti di hospital ada doktor...ada ubat untuk mak..
kat rumah kami hanya mampu sapu minyak dan urut jer..
Mak tetap tak bersetuju... ..mak memang degil...
tak salah, anak mak yang ni pon mengikut perangai mak tu..
Tapi akhirnya bila melihat keadaan mak makin teruk....
mak sakit perut sampai nak sentuh perut mak pon sakit kami adik
beradik sepakat hantar juga mak ke hospital.... .

Mak.....
amponkan kami semua...
kami nak mak sehat...
kami sayang mak...
kami tak mau mak sakit...
kami terpaksa juga hantar mak ke hospital....
ampon kan kami yer mak....

Mak.....
Malam itu abang bawa mak k e hospital dan itu lah pertama dan
terakhir kali mak naik kereta kiter...
Masih terbayang betapa ceria dan gembiranya mak, kiter kata nak beli kereta....
Mak asyik tanya ajer..cukup ker duitt..
kiter jawab pula...kalau tak cukup, mak kan banyak duit... mak gelak ajerr.....
Lepas tu bila kereta kiter sampai.....mak buat kenduri kesyukuran.. ...
Dan kiter masih ingat lagi...bila kiter eksiden terlanggar kelinn naik motor.....
Punya la kiter takut...kiter warning kakak kiter jangan sesekali bgtau kat
mak.....
Bila balik sahaja kampong....kiter cepat-cepat simpan keta dalam garaj.....
Tapi mak perasan juga bumper depan kemek...mak tanya kenapa...?
Selamba jerr kiter jawab terlangar pokok bunga.....
Mak....tujuan kiter menipu tu supaya mak tak risau...
Maafkan kiter kerana sampai mak pergi mak tak tau hal sebenar...
mak, kiter menipu mak kan ...ampon kan kiter....

Mak.....
Jam 4.30 pa gi 19/08 /2006
Bila tiba aja kat hospital.... nurse tengah balut mak dengan kain putih.....
mak mesti nampak kiter jatuh terduduk di lantai hospital...
Mesti mak nampak abang cium dahi mak.....
Mesti mak nampak akak baca doa untuk mak....
Mesti mak nampak adik terduduk kat kerusi kat sudut itu...
mesti mak nampak semua tu kann...kann. .kannn

Mak tau tak....
Pagi tu balik dari hospital jam 5.20 pagi kiter mamandu dalam keadaan separuh sedar...
Adik kat sebelah diam melayan perasann...
Kenangan bersama mak berputar dalam kepala ini...
jalan di depan terasa makin kelam.....
airmata dah tak mampu di tahan....
Masa tu seandainya apa-apa terjadi di jalan itu kiter rela...
Namun alhamdulillah akhirnya kiter sampai juga...
di sebab kan pagi masih awal, jadi jalan tu lenggang..kosong. ...sekosong hati ini.....
Sepanjang perjalanan terasa kedinginan subuh itu lain benar
suasananya.. ... terasa syahdu dan s ayu gitu...dinginnnn. ...

Mak.....
Kiter masih ingat lagi...
Kiter baca AlQuran kat tepi mak temankan mak...
Jam 11.00 pagi mak di mandi kan ....
Anak2 mak yang pangku masa mak mandi....
Mak mesti rasa betapa lembut nya kami mengosok seluruh tubuh mak.....
Kiter gosok kaki mak perlahan lahan.....
Mak perasan tak...?
Makcik yang mandikan mak tu pujuk kiter.....
Dia kata..." dikk...jangan nangis...kalau sayang mak jangan buat
gitu...jangan nangis ya.."
Bila makcik tu kata gitu...
lagi laaaa laju airmata ni..tapi kiter kawal supaya tak menitik atas mak....

Mak.....
Sampai takat ini surat ni kiter tulis..... kiter nangis ni.....
Ni kat dlm bilik...baru pukul 4.00 pagi.... Takder orang yang bangun lagi.....
kiter dengar nasyid tajuk "anak soleh" kiter sedih...kiter rindu kat mak..!
Takpa la.....nanti bila kita selesai sembanyang subuh, kiter baca yassin untuk mak...
mak tunggu ya...!

Mak..
Sebelum muka mak di tutup buat selamanya... .
Semua anak2 mak mengelilingi mak...menatap wajah mak buat kali terakhir....
Semua orang kata mak seolah2 senyum aja...
Mak rasa tak....masa tu kiter sentuh dahi mak....
kiter rasa sejukkkk sangat dahi makk.....
Kiter tak mampu nak cium mak...kiter tak daya....
kiter tuliskan kalimah tauhid kat dahi mak dengan air mawar...
Airmata kiter tak boleh tahan....
Mak mesti ingat kan yang anak mak ni jadi imam solat jenazah untuk mak...
tapi kite suruh tok imam bacakan doa sebab kite sebak....
Jam 12 tengahari mak diusung keluar dari rumah....
Akak pula dah terkulai dlm pelukan makcik...
badan akak terasa panas...
makk...anak mak yang seorang tu demam....
Mak tauu...cuma akak sorang saja anak mak yang tak mengiringi mak ke tanah perkuburan.. .

Mak.....
Hari2 ku lalui tanpa kewujudan mak lagi...
Begitu terasa kehilangan mak...boleh kata setiap malam selepas
maghrib anak mak ini berendam airmata...
Dan sampai satu tahap....masa tu malam jumaat selepas maghrib...
Selepas kiter baca yassin ngan kawan-kawan. ...
entah kenapa biler kat bilik kiter keluarkan gambar2 mak pastu apa lagi...
semakin kiter tenung terasa semakin sayu...tangisan tak dapat dibendung...
Mak tauu...kiter cuba bertahan... memujuk diri sendiri tapi tak juga reda...
Kiter rasa nak telefon mak... nak cakap dengan mak....
anak mak yang ni dah tak betul kan ..????
Dan akhirnya dalam sedu sedan itu kiter telefon kampong...
Kiter cakap dengan kakak..kiter nangis lagi... Puas la kakak memujuk kiter...
Akak kata..." tak baik laa nangis aje..doa lah untuk mak..nanti kalau
gini ajer mak yang susah kat sana .."
Dan akhirnya akak juga nangis..... Agaknya mak nampak adegan tu...
sebab malam jumaat kata orang roh balik rumahh... mengharap sedekah da ri anak2 nya...
Mak tau tak...di saat itu kerinduan terasa menusuk sehingga ke hulu hati...
rasa nyilu sangat.... menusuk-nusuk sehingga terasa begitu sakit dalam dada ni....
Sampai sekarang bila kerinduan itu menjelma...hanya sedekah al-fatihah kiter berikan.....

Mak....
cukup la sampai sini dulu....
kawan kiter dah ketuk pintu bilik tu.... kejap lagi kami nak pergi solat subuh kat masjid...
selalunya, kiter yang bawak mak naik motor kan ...
kali ni kiter jalan kaki dengan kawan pulak... esok kiter ingat nak tulis surat kat ayah pula....
Mula2 kiter tak tau nak hantar mana surat nih...
pastu kawan kiter bgtau...simpan je buat kenangan..
Kiter cuma tau alamat ni aje... Takper yer mak...kiter kasi orang lain baca...
Kiter stop dulu...sebab kawan kiter dah lama tunggu tu...
akhir kata untuk mak, I LOVE YOU SO MUCH dan jutaan terima kasih
kerana membesarkan kiter... memberi seluruh kasih sayang dari kecil sampai masuk sekolah.. sampai masuk unibesiti..
sampai kiter boleh rase naik kapal terbang... boleh rasa duduk kat negara orang...
sampai akhir hayat ini jasa mak tak akan mampu kiter balas..

Sekian terima kasih.
Yang Benar
Anak mak yang dah tak degil

moral of the story: ingat2 la kat mak selagi masih ada....

boWLing kE snOOKer???


last post blog pasal umah sewa kan?
nie smbgan dia...
lepas nak balik tuh...
budget nak g main bowling rr...
nak dijadikan cite...
terlepas simpang kat roundabout...
pusing skali lagik...
wakakaka..
layan je la...
pastu masuk rr lane yg betul...
terus gerak ke warta utk main bowling....
tapi hampeh jew...
ade tournament plak...
maka... x dapat rr main bowling....



kayu snooker ngan bola puteh

nampak plak snooker...
pejai yg terror masuk slumber je...
terror la katakan...
yg lain pown ikut rr..
susah ke main snooker?
ok rr...
first time eeri main nie...
slalu ikut member je g main...
x pernah main...


bersama mentor (bju merah) ngan protege (baju biru)


nak tunjuk cara main yg betul.... at least masuk gak 4 bijik bola...


dua org protege menunggu giliran


protege nie memang dah pandai main rupenye... hampeh btol....


keseronokan bermula...
memula tension gak rr...
shoot bola x kene...
geram beb....
pastu tetibe dtg aura juara snooker...
shoot terus masuk lubang beb...
ade rr dlm 5x masuk bola dlm lubang tuh...
pian x caye aku leh main snooker
coz aku mmg x reti main....
may be coz aura kot...
ingat mawi je ke ade aura...
best gile main snooker rupenye...
bergambo x abis2 kat situ....
sampai rr abis bola di"shoot" dalam lubang....
pastu gegas kembalik ke hostel....

challange ur mind....

Can you all read this?...

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too. Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe can.i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it.

Thursday, May 8, 2008

umah sewa..... dimanakah?

busan rr... nak buat ape ha... x dek idea memula... pastu budak2 bilik ajak g tgk umah yg bakal disewa oleh diorg... apis marah rr sebab x kan nak g serang umah org mcm tu je... tepon rr dulu dia cakap rrr. sume diam je... pastu dia gelak... sengal btol...

gerak lepas isyak dlm kol 2100... nak kete pejai... eeri, pejai, pian, azrul ngan apis gerak g kete dulu... pendi mcm biasa la... style dia... paham2 sudah...bg yg x paham... dia nie bersiap mengalahkan pompuan... wakaka... sorry pendi... eeri mengata pendi kejapmengata ke? x kot... bgtau benda yg betul je... ahaks....

berimpit la dlm kete tu kat blakang 4 org... ngan pejai bawak mcm nak drift... sempit dok ramai2 lagik.. bayangkan... anda berada di sebuah pantai yang tenang... dengan angin yang sepoi2 bahasa... sambil minum segelas fresh orange.... oit.. stop it ... melalut plak... eh.. eeri melalut erk.. sorrry....

kat mana erk tadi? ha kat dlm kete kan.. sambung balik... sampai la kat umah tuan umah sewa kat ss3... not bad rr location tu... x la mcm umah yg dkt komuter aritu... better than before omputeh cakap... after negotiable dpt rr dlm 750 per month owner letak 800 kitorg letak 750.... kemenangan berpihak pd kitorg... tapi.... jeng... jeng... jeng... next year naik rm50... pastu bayar rm400 utk cover loseless dia bulan 6... coz x dek penyewa... pastu.... balik dengan rasa gembira... gembira kew? ahaks...

FINAL owh FINAL

selasa dah arinie? cepat btol kan... dah abis rupenye 9 hari gap between 1st paper final.... study ke? leh la gak...ekekeke....
paper final exam
arinie paper distribution rrr.... leh score kot...carry mark dah ok... 36/60... just need extra 4 marks to pass... x kan just nak pass kot... sure nak yg cemerlang, gemilang dah terbilang kan wakakka... sape la x nak achievement. tol x? sume org nak... just usaha tu je yg tentukan kite berjaya @ tak....
arini study la skit utk paper nie....tpi... jgn bgtau org tau...eeri buat toyol...hehehe.. toyol milenium punye..pakai camera enset sendiri buat back up...bukan ape pown...takut2 ingat2 lupa...rugi plak mark utk paper nie...huahuahua....



2 contoh toyol yg mengena... hikhikhik
org lain study last minute... but not for me... otak lain2 kan... different person different style org study... eeri dgr ipod... org study... eeri layan myspace, friendster.. byk lagik rr... tgh layan ipod sambil2 tgk paper distribution, sampai x ingat dah jam 1545 dah rupenye... nasib baik member ajak g skali... kalau x... masak la.... huhuhuh




pergh.... masuk bilik exam je... dapan table 1 tuh... depan giler... first time dpn meja first.. x leh nak try curik2 tiru coz gap between student ngan student agak jauh... oit... nak exam pown nak tiru ke? ape guna masuk U klu nak tiru... baik x yah blajar... wakakaka... ermmm... dapat paper exam je terus bukak.... mampos... jadik blur kejap.... tapi x pe rr... nasib baik je kene jawab 4 soalan je dr 8 soalan.. klu sume... mampos rr... try gak buat tanpa bantuan toyol milenium tuh...ade lah dalam sejam pertama x bukak... hajat mmg x mau bukak..tapi keadaan yg agak clear terpaksalah bukak coz soalan dlm exam tu ade dlm toyol milenium aku.... bukak tu pun curik2 even in clear situation...takut kantoi plak ngan invigilators tuh...

paper appendix yg diorg bagi last minute....
agak lancar la perjalanan exam tuh... bg eeri rrr... tapi bg org lain.. eeri x tau... from my observation... ramai g toilet... paling lama... 15 minute... lama giler tuh... exam abis kol 1800.... balik dgn hati yang gumbira lagi tenang... sampai bilik je... tempat biasa rr jadik port... katil ku yang empuk lagi sejuk sedang menunggu kepulangan ku... hahahahahaha....







Sunday, May 4, 2008

goyang goyang goyang kepala.......

ha....
mcm biasa la uols...
bangun lambat....
nie kan weekend...
letih la smlm tgk AIM 15.....
tgk live ok.... (x g pwtc pown) ahaks...
ok la kan smlm AIM15
kemenangan besar utk faizal tahir selepas dband coz bukak baju...
nasib baik x bukan suar kan uols....
klu bukak suar... mmg kene band terus la jawab nyer...
by the way... congrate tu u my bro, faizal tahir...

heehehhe...
ape yg menyebabkan i bgn sendiri arinie?
cepat jawab.... sape betul dpt 40juta rupiah... ahaks...
sebab bgn sendiri ialah ade mankhluk asing nie kaco i tdo...
tetibe je tanye pasal enset i yg x seberape nie. (n73 n 6120classic)
kejadahnye tanye nak jual enset nie ke tak time org tgh tdo...
motiff sgt uols....
pastu plak nak password pc org plak....
x ke hanjeng tuh...
bukan hanjeng sebab tanye pasal enset tu atau password pc
but... hanjeng sebab kaco anak raja tgh sedang beradu...
ahaks...

wakaka...
ha...
uols penah makan mee goyang x?
bukang goyang gerudi inul daratista okey...
di kocok-kocok.. ahhhh.....
ahaks....
mee bukan sebarang mee okey...
nampak mcm pasembor padang kota
tapi ......
mee nie ade kat satu tempat jew...
kat tempat dlm pic bawah nie...
agak2 korang... kat mana?

lokasi: kat bangi dlm ukm
kolej tun hussien onn


nak tau ape yg ade dlm mee nie?
dah name pown mee...
sure la ade mee kuning tu...
kuah ala2 sizzling + bandung + padprik
pastu kuah dia pedas nak giler tahap cipan...
air.... air... air....
pastu ade slices cucumber and carrot....
rase plak ade la mcm padprik, bandung, rebus, kari


nie la mee goyang


harga murah giler... 1 plate = rm2 je.
satu plate plak dah mcm 2 org makan je....
sure x abes punye la klu makan sorg....
i makan pown x abis...

menurut sumber2 yg boleh dpercayai lah kan....
diorg makan mee nie sure 2kali punye...
bertimbun dlm plate tuh...
huhuhuuh....

Saturday, May 3, 2008

OPS RUMAH SEWA

modus operandi: mencarik dimana umah sewa
suspek: owner umah yg tinggalkan no phone depan umah kosong
kawasan terlibat: sekitar bangi, selangor
pegawai terlibat: bob cedok, apis gangsa, azrul, pian, eeri

ops bermula slps makan lunch depan campus... step pertama yg dijalankan.... anta baju bob cedok kat dobi... hahahha... ade dlm modus operandi ke? ahaks... layan jew la... pastu satu kawasan yg telah dikenalpasti iaitu kawasan belakang ktm ukm... pergh... banyak btol umah area nieh... tapi crowded rr area nie... ramai "pelancong2" asing menginap area nih... arlegic aku rr klu mcm nie... huhuhuh... tetibe pian nampak satu signboard kat depan umah bawah nie....

specification umah:
  1. bilik air 1 ( tapi 12 org nak guna)
  2. bilik 2 (kecik tapi nak sumbat 6 org satu bilik)
  3. depan umah bangla (x pasal2 masuk dlm statistic mati dirogol etc)
  4. colour hijau ( sah2 la org PAS)
  5. sewa sebulan rm450( better umah 2storey kat ss3, baru rm800, bilik 4, toilet 3)
berbalik pada modus operandi... tanpa segan silu, apis slambur badak call owner umah tu... borak punye borak samapi x tau nak borak ape ngan owner tuh... apis ckp akan call owner tu balik...
nak kuar g ktm ingatkan jauh la dr umah tu.... rupe2nye sebelah je.... syial je kan... siap leh jalan kaki lagik.... hahaha....


(meeting tepi jalan berhadapan umah yg bakal disewa org diorg...)

destinasi cinta seterusnya dijalankan.... eh silap... destinasi seterusnya ialah carwash....wat ape kat car wash erk? anta kete g cuci rrr.... hahaha... dekat je ngan campus... tapi dlm kampung rr...
dlm kampung pun ade car wash kan skarang... hahahah... satu kete basuh rm7. mahal ke murah?
entah la... bg i la kan... ok je la dr cuci sendirik... wakakak.. dah dasar pemalas... anta je la g car wash...


(malaysia ade salji... sian kelisa tuh.. wakakka)

pas basuh kete, kitorg g makan cendol... ha... nak tanye la... cendol tu amende? pelik je name.. best ke? x biasa makan la... katenye... ala... cendol tuh ala2 hingus budak tu la... yg colour ijau tuh... eeeeee.... gelik nye.... dah ikut org... terpaksa la follow diorg g makan cendol kat depan kilang hitachi... apius balun 2 mangkok cendol, pian, i, azrul, ngan bob cedok 1, total sume rm7.50... murah ke? dengar mcm mahal je kan... diorg makan abis.. licin sampai tiada titisan terakhir... but not for me ok... bende ijau ala2 hingus tu i x makan... geli la...



kepala lori jual hingus budak a.k.a cendol...

sabtu oh sabtu....

erm...
pepagi dah bising2 kat telinge aku...
BANGUNN!!!!!!!!
dah tgh hari katenye...
i tgk jam baru kol 1145 ok...
15 minit lagik nak tgh hari...
menci rrr...

budak2 bilik gerak balik kol 1345.
bangun2 terus capai shower gel yg tinggal 1/20 botol..
mandi2 ala2 g karaoke gitew dlm toilet...
x lama pown...
ade la dlm setengah jam...
ahaks...

kuar je toilet, diorg sume dah siap...
x pe rr...
diorg nak gak tunggu kan..
bukan yg mcm member aku yg lagik satu tu...
bangun awal pun still siap lambat...
geram pown ado...
lantak la kat dia... tu dia punye hal..
malas nak masuk campur...

besiap plak ade la dlm setengah jam...
diorg sabar je tunggu anak raja nie...
i pun bersiap2 la cepat2...
takut diorg membebelzzz...

ok... dah siap...
sume g kat kete...
5 org nak kelisa...
boleh??
hantam saja lah...

destinasi x diketahui....
tau2 g makan kat depan campus je...
huhuhuh...
jauh betul (50 takak kaki jew) ... siap naik kete...
org jalan kaki pown leh sampai awal dol...
akakak...

makan nasik lauk ikan...
eeee.... ikan?
i arlegic ok makan ikan...
sure demam lagik esok nie...
kene plak rm 4.70
maka... habis la duit aku utk minggu nie..
huhuhuuh

busan tahap cipan...

ermmm...
x tau la nak wat ape...
nak study time nie... x masuk plak...
exam lagik 2 paper...
arinie brape ari bulan erk?
3 may?
x pe rr...
paper 6hb ngan 9hb
lagik 3 ari leh study...
huhuhu...
giler rr study last minute...
masuk dlm kpale ke?
bagi aku, ok rrr.
nak taknak.. kene score gak la dlm sem 1 nie...

ha...
aku ade idea...
kacau budak2 bilik lain...
ahaks...
tapi busan plak sorg2...
reject... reject idea nie...

euoh......
tetibe plak tdengar member aku kentut...
nie wat aku x dek idea nie....
hhuhuhuuh...

x pe rr...
aku nak tdo nie...
esok plak x tau nak wat ape...
layan je la.....

waaaa.... blog tu ape?

ello guys...
eeri here...
uols sihat ke?
hope uols sihat la hendaknye kan.....

lupe plak...
blog tu ape?
ikuti dialog dibawah..

eeri: nok... mak nak tanye nie... blog tu amende?
arep: kirenye mcm diari la nok...
eeri: diary? kat tenet?
arep: ye la nok... tau x diary tu ape?
eeri: tau la... tapi mak x dek diary la... mcm mana nak wat blog?
arep: nak mak ajar ke? coi... rajin ke nak update2 blog?
eeri: mak ok jew... bile nak ajar mak?
arep: nanti2 la mak free... ok ?
eeri: erkss!!!!

(setahun lepas punye dialog... last2, hampeh diajarnye...)
(nie buat sendiri okay....)