Sunday, September 4, 2016

Entahlah nak.....



When people ask me what I'm doing for a living. I don't know what to answer them. Malu tau. That's not because I'm working in retail company. But my position itself. Seems like x de apa2, tapi gaji naek.. Sort of of feeling... 
Dah nak 6 tahun kerja secara serius in retail. Walaupun aku skip2 kerja this year je pun dalam 2-3 tempat. Sebab aku x serasi.. X de passion. Aku rasa masih belum ada satu level yang I'm proud for who I'm. Aku ada je rasa yang suatu hari nanti aku tak akan jadi bodoh macam sekarang. haha. Aku selalu stress sebab aku tak perform apa yang aku buat.
Kadang tu penat juga kena marah sebab buat silap. So far 2x. Aku harap aku okay and lama dekan sini. Sebab aku enjoy beside payment yg aku dpt tu menarik serta working hours aku suka.  Konon lesson learnt. Tak ada maknanya. Selalu je short term memory. Tak faham lah. Aku tak tahu apa aku nak. Aku kkdg x suka susahkan orang lain. hmm
Lepastu aku tak suka cerita masalah kat orang (tak ada masalah setakat ni cume stress sebab gemuk), sebab aku dah tak percaya orang. Sebab orang selalu manipulate apa yang aku cakap nanti dan akan jadikan apa yang aku tutur tu satu point untuk gossips. Jangan cakap tak ada orang sembang pasal kita. I'd rather diam daripada cerita pasal orang lain dalam circle. TAK KE JADI MASALAH LAIN BILA ORANG TUDUH KITA MENGUMPAT PADAHAL NAK LUAH RASA JE.
Aku selalu berharap aku tak takut monyet, so that aku boleh bela monyet dan cakap dengan monyet. Biar lantak lah dia tak respond apa-apa. Asalkan dia dengar. Kalau cakap dengan orang, aku menyampah ayat "sabarlahhhhh".
Aku masih try tak mau nampak jadi bodoh dan pelupa lagi dah.

Thursday, July 28, 2016

Masa itu Emas...



*smlm baru sempat anta beberapa jam tangan aku yang dah abes battery after few years setia berkhidmat dengan aku*


Hello, hello... Im coming back... hell yea... nak hapdet blog dah brapa lama dah, tapi malas ya rabbi.. otherwise busy dgn keje baru skrg... what? keje baru? again? i knew some of you wondering why i keep tukar2 kerja this few months... perhaps years.. hahahha.. konsep rezeki kena lah faham.. otherwise skrg apa yg aku keje skrg benda yang dah lama sangat aku nakkan... hopefully aku lama lah kat sini.. since i have passion on it.. baru la x stress just like previous job kan? hahahahhaha

Well, aku tengah bosan nie sebenarnya... tetiba laju pulak nak post kat blog.. kalau ikut banyak je benda nak cerita tapi tu la... aku tak pandai nak bercerita sangat unless korang tanya, then by that aku akan jadi automatic bercerita panjang lebar even korang tak tanya langsung or benda yg x de kaitan dgn apa yang korang tanya tu.. hahahahha

Pasal tempat keje baru nie? For now, I already have my 1st pay cheque just now (today post) ... alhamdulillah... rezeki sangat... even 1/2 month salary... I learned a lot here so far directly from our own big boss.. banyak ajar aku itu ini pasal barang2 interior yang dia beli sendiri kat nun jauh di sana... Do's & Dont's in interior design... how to entertain our special customer (which is yang aku sendiri tak sangka akan spend on the small items with such a big amount on it). It was unexpected. something "wow" for me actually... I would like to thanks for this kind of opportunity and trust given. Im not gonna be wasted for it. Wish me luck yea... *muah*

Tu je la kot yang aku boleh share at this moment... nanti klu ada benda2 menarik, aku share.. rasanya ada banyak lah jugak benda2 besar jadi kat aku lepas nie... Rasanya riak tak kalau nak cakap to haters and mulut2 puaka yang cakap aku x kan dapat kerja yang aku buat skrg? Well, rezeki semua kat tangan tuhan bukan nya kat puaka2 mulut longkang tu pun.., either kita berani atau tak je nak mencuba.. Well, at least, i proved  them wrong now.. Biasalah.. mulut2 longkang kot... x boleh  tengok orang lebih sikit dari diorg, mula lah panas bontot.. Ehhhhh?!

" I don't exercise, judging people as my cardio "


Assalamualaikum..






Tuesday, July 12, 2016

Turning Point




Pernah kan dalam hidup, kau terlalu ingin sesuatu, dan bila sesuatu yang kau terlalu inginkan itu diperkenankan Tuhan, kau mula ragu-ragu dan tertanya-tanya "Is this what I really want in life?"

Have faith. It's all we (I) need. Jangan sampai jadi kufur nikmat. Jangan terlalu "tawar-menawar" dengan apa yang Dia sudah "murahkan". Dan jangan terlalu meminta-minta sesuatu yang belum tentu membahagiakan.

Dengan nama Allah, permudahkan perjalanan aku yang baru ini.
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin.

Amin.

Tuesday, June 14, 2016

F words


As per expected, it happens again...
I can feel it for a years, but I try to ignore it....
and acting like I'm stupid.

But, nothing more I can do...
Failed!
Just treat it well as much as I can...

I just hope that we will be a good friends, buddy etc. ..... 
Forever

€ -